92 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور در کردستان از خدمات تخصصی بهره مند شدند
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: با سفید شدن وضعیت بیماری کرونا در استان در هفته اول شهریور ماه امسال واحد ام آرآی فقط به بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور و اینتر مدیا اختصاص یافت و از 117 بیمار در استان برای 92 بیمار ام آرآی قلبی کبدی انجام شد.
صدیق جدیدالاسلامی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اقدامات دانشگاه در خصوص خدمات تخصصی مورد نیاز بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور و اینتر مدیا، اظهار کرد: تالاسمی ماژور براساس ماهیت بیماری، کم خونی شدید ایجاد می کند و برای درمان نیازمند تزریق خون مداوم و ادامه آن تا آخر عمر است.
وی با بیان اینکه مشکلات قلبی در بیماری تالاسمی به علت رسوب آهن ناشی از تزریق خون در قلب است، افزود: عارضه قلبی به عنوان علت اولیه مورتالیتی و یک علت اصلی موربیدیتی در این بیماران محسوب می شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: برای پیشگیری از عوارض قلبی و درمان سریع در بیماران، بایستی میزان رسوب آهن در قلب و کبد با استفاده از ام آرآی سنجش و ارزیابی شود.
جدید الاسلامی تصریح کرد: در سالهای گذشته به دلیل نبود این خدمت در استان، بیماران به تهران مراجعه می کردند اما با پیگیریهای انجام شده از ابتدای امسال این خدمت در مرکز ام آرآی شهید چمران راه اندازی شده است.
وی خاطرنشان کرد: با سفید شدن وضعیت ابتلای کرونا در استان در هفته اول شهریور ماه سالجاری واحد ام آر آی فقط به این بیماران اختصاص یافت و از 117 بیمار در استان برای 92 بیمار ام آرآی قلبی کبدی انجام و نتایج توسط فوق تخصص خون و انکولوژی اطفال بررسی و در صورت نیاز درمان های اختصاصی شروع خواهد شد.
به گفته این مقام مسئول، تمام بیماران پس از انجام ام آرآی به مرکز پزشکی هسته ایی بیمارستان کوثر ارجاع و سنجش تراکم استخوان انجام دادند.
لازم به ذکر است در کل کشور یازده مرکز قادر به انجام ام آرآی قلبی کبدی هستند و بیماران برای خدمات فوق هزینه ایی پرداخت نکردهاند.