چهارشنبه 3 بهمن 1403

92 درصد از مساحت استان تحت تاثیر خشکسالی است / ادارات باید 25 تا 30 درصد مصرف آب را کم کنند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
92 درصد از مساحت استان تحت تاثیر خشکسالی است / ادارات باید 25 تا 30 درصد مصرف آب را کم کنند

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: به همه ادارات ابلاغ شد در ساعات اداری 30 درصد و در ساعات غیر اداری 60 درصد صرفه جویی در مصرف برق داشته باشند، وسایل سرمایشی را خاموش کنند و از نور خورشید استفاده کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ منصور شیشه فروش در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز؛ با اشاره به خشکسالی ها و خشکی استان اصفهان اظهار کرد: چشمه ها و قنوات در اکثر مناطق روستایی و شهری کم آب شده و کیفیت آن هم پایین آمده است و در روستاها که بیشتر آب های زیر زمینی برای شرب مورد استفاده بوده است؛ با خشکی این ها طی سال های مختلف که خشکسالی داشتیم باعث شده منابع آب شرب کم شده ودر حال حاظر 320 روستا را با تانکر آب رسانی می کنیم که در معرض تنش آب شرب هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد: در حالی وارد تابستان شدیم که در بهار 95 درصد نسبت به بلند مدت کاهش بارش وجود داشت؛ جلسات ستاد مدیریت بحران در حوزه آب شرب تشکیل شد ضمن اینکه در حوزه برق هم جلسات مدیریت بحران تشکیل شد، هر هفته در مورد برق، برنامه ریزی و تامین پایدار برق در بخش های مختلف هماهنگی های لازم به عمل می آید.

* ادارات باید 30 درصد صرفه جویی برق داشته باشند

وی افزود: ابلاغ شد به همه ادارات 30 درصد صرفه جویی در مصرف برق در ساعات اداری و در ساعات غیر اداری 60 درصد صرفه جویی برق داشته باشند، وسایل سرمایشی را خاموش کنند و از نور خورشید استفاده کنند.

شیشه فروش با بیان اینکه برخورد با ماینرهای غیر مجاز را یکی دیگر از اقدامات عنوان و ادامه داد: همچنین مقرر شد موتور خانه ها را استاندار کنند و یک مدیر انرژی در دستگاه ها منسوب شدند که مصارف بهینه آب و برق را کنترل کنند؛ شهرداری ها اعلام شد که روشنایی معابر و پارک ها را کمتر و سامان دهی کنند و استفاده از لامپ های کم مصرف در بخش های مختلف اعلام شد و شرکت برق هم نظارت های لازم را دارد.

* محدودیتی برای برق مصرف خانگی اعمال نشده است

منصور شیشه فروش بیان کرد: محدودیت هایی که در مورد برق وجود دارد به خاطر کم آبی نیز است؛ به صورت هفتگی جلسات مدیریت بحران برق بر گزار می شود و تا به حال برای مصرف برق خانگی اعمال محدودیت نشده است.

وی با بیان اینکه محدودیت هایی برای صنایع و شهرک های صنعتی انجام شده است، ادامه داد: با تفاهم نامه ای که صنایع و شهرک های صنعتی با اداره برق دارند در هفته برنامه ریزی شده که طبق جدول زمانی محدودیت برق را به بخش های سیمان، فولاد وشهرک های صنعتی داده می شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه به همه صنوف اعلام شده که صرفه جویی داشته باشند، تصریح کرد: اصفهان دو هزار مگاوات برق کم دارد که که به وزارت نیرو اعلام کردیم که باید وزارت نیرو و شرکت توانیر برای تامین نیرو گاه های برق سرمایه گذاری کنند و فولاد مبارکه برای این بحث پیگیری می کند که یک نیروگاه هزار مگاواتی را ایجاد کند. مدیر کل مدیریت بحران استان اصفهان بیان کرد: توسعه نیرو گاه های خورشیدی خیلی مهم است، 56 مگاوات ظرفیت سیستم های خورشیدی است که برق تولید می کنند ولی برنامه ریزی شده است که سرمایه گذاری شود و شرکت های برق موظف شدند تهسیلات لازم را ایجاد کنند.

وی افزود: تاثیرات خشک سالی، در زمینه برق هم اثر دارد و امسال هم برنامه ریزی برای برق داشته ایم به شهرداری ها گفته ایم در چهار راه های مهم سیستم برق اصطراری و پشتیبان را نصب کنند تا اگر برق قطع شد بتوانند اقدام کنند و مرتب پگیری و رصد می شود. منصور شیشه فروش تصریح کرد: در مورد آب با توجه به شرایط خشک سالی و اثراتی که داشته است، جلسات متعددی را تشکیل داده و همزمان با ورود به تابستان برنامه ریزی هایی انجام گرفته است. وی عنوان کرد: جلسات به عنوان ستاد مدیریت تنش آبی در استان تشکیل شد و قرار شد شرکت های آب و فاضلاب اصفهان و کاشان برنامه های عملیاتی و فنی و فرهنگی عبور از بحران آب شرب و مدیریت بحران خشک سالی را تدوین کنند و راه های صرفه جویی مصرف آب را در همه بخش های مصرف را اعمال کنند.

* ادارات باید 25 تا 30 درصد مصرف آب را کم کنند / آب فضای سبز در همه شهرهای استان از آب شرب جدا شده است

منصور شیشه فروش عنوان کرد: به همه ادارات ابلاغ کرده که 25 تا 30 درصد از مصرف آب را با روش های مختلف کم کنند و اینکه آب فضای سبز از آب شرب در تمام شهرهای های استان جدا شد که کار بزرگی است.

شیشه فروش تصریح کرد: کاهش مصرف آب بوسیله دستگاه های کاهنده مصرف آب، تغییر گونه ای که برای فضای سبز شهرها و ادارات به کار می برند، آبیاری در شب و آموزش به نیروهای خدماتی فضای سبز انجام می شود؛ همچنین آبیاری نوین یکی دیگر از اقدامات است که حدود 60 درصد از 114 شهر، سیستم آبیاری نوین را در فضای سبز اعمال می کنند به همه شهرداری های ابلاغ کردیم که گونه های مناسب با اقلیم هر منطقه و کم آب بر استفاده کنند.

وی با بیان اینکه چمن حذف شده است، عنوان کرد: 200 هکتار چمن در شهر اصفهان حذف شده است و به جای آن نماهای دیگری به کار آمده است؛ قرار شده است شرکت های آب و فاضلاب پیگیری و تسریع کنند اجرای طر ح های آب رسانی به شهر های با تنش آبی و روستا ها که از آب و فاضلاب کشور برای تسریع در انجام آن اعتبار بگیرند.

* 60 هزار نفر عشایر در استان استقرار دارند

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: با توجه به اینکه 60 هزار نفر از عشایر در استان استقرار دارند، قرارشد اداره امور عشایر با همکاری جهاد کشاورزی برای تامین آب رسانی به مناطق عشایری اقدام کنند که اکنون با 10 تانکر آب رسانی در حال انجام است و عشایری که در سمیرم، فریدونشهر، شهررضا، دهاقان و چادگان استقرار دارند، آب رسانی سیار می شوند.

* آب شرب سالم است

وی گفت: آب شرب سالم است و مرتب توسط آزمایشگاه های آب و فاضلاب و مرکز بهداشت از نظر کلر و فاکتورهای بهداشتی مورد سنجش قرار می گیرد و آب شرب سالم است و این کمیته کیفی پیگیری می کنند؛ درهمه فرمانداری های شهرستان ها یک ستاد مصرف بهینه آب تشکیل شده است که این طرح ها را پیگیری و برنامه ریزی کنند که اقدام شود.

منصورشیشه فروش اظهار کرد: شرکت های آب و فاضلاب اقداماتی را درخصوص طرح های تله متری خطوط انتقال و هوشمند سازی شبکه های توزیع، ایجاد دیسپاچینگ مرکزی آب اعمال مدیریت کنترل آب در مناطق، تجهیز مراکز خود به دیزل ژنراتور برق که اگر برق رفت بتوانند اقدام کنند و همچنین تاکید بر اصلاح و باز سازی شبکه های فرسوده آبی شهری و روستایی، انجام نشت یابی و رفع و اصلاح شبکه های معیوب تاکید شد. وی گفت: به شرکت آب منطقه ای اعلام کردیم آب مورد نیاز شرب را در حوزه کاشان و اصفهان تامین کند و در این زمینه همکاری با شرکت های آب و فاضلاب داشته باشد؛ قرار شد شرکت و آب و فاضلاب مشترکین پر مصرف را شناسایی کند، تیمی تشکیل شود و پمپ های غیر مجاز را پایش کنند، نظارت و برخورد قانونی با آنان انجام دهند. وی عنوان کرد: نصب دستگاه های کاهنده مصرف و استقرار منابع استراتژیک ذخیره آب در بخش های مهم مثل بیمارستان ها و مراکز امدادی عمومی اقدام شود، به صنعت و معدن ابلاغ شد که همه شهرک های صنعتی و صنایع مکلفند که سیستم اصلاح ثانویه پساب را داشته باشند و از سیستم پساب با اصلاح و سامان دهی و استاندارد سازی پساب، در مصارف خود استفاده کنند، باز چرخانی آب اقدام کنند اجرای نوین آبیاری فضای سبز استفاده، اطلاع رسانی وفرهنگ سازی در بخش صنایع داشته باشند.

منصور شیشه فروش افزود: شهرداری ها و دهیاری ها و اداره راه مکلف شدند که در جاهایی که آب کم است با تانکر آب رسانی سیار را برای حفظ درختان انجام دهند، طرح های کاهش مصرف آب در کولرهای آبی خیلی مهم بود که با طرح هایی استاندارد سازی کولرهای آبی و نصب سایبان و نصب فیلتر در مراحل تولید اقدام کنند، همه صنوف مکلف شدند که مصرف بهینه داشته باشند.

شیشه فروش ادامه داد: در بحث ساختمان سازی قرار شد که از آب شرب استفاده نشود و از آبی که اداره آب و فاضلاب مشخص می کند استفاده کنند و در بخش کشاورزی هم تقریبا 130 هزار هکتار روش های نوین آبیاری و دو هزار هکتار گلخانه اجرا شده است، اجرای طرح الگوی کشت در بخش کشاورزی از اقدامات دیگر در این زمینه است.

وی بیان کرد: در طرح هایی که در مدیریت مصرف بهینه آب شرب ابلاغ شد، بخشی از آن مدیریت توزیع بود که با شرکت های آب و فاضلاب مقرر شد اصلاح و بازسازی خطوط انتقال و شبکه های توزیع را به منظور کنترل تلفات آب انجام دهند و زون بندی کنترل فشار شبکه بازسازی نصب شیر های هوشمند، پیگیری افزایش نصبی تعداد حجم ذخایر آب که خیلی مهم است و پهنه بندی و اجرای DMA بر روی شبکه ها به منظور کنترل فعال نشت داشته باشند.

منصوررشیشه فروش با اشاره به آموزش و فرهنگ سازی در این زمینه گفت: چون 92 درصد از مساحت استان اصفهان تحت تاثیر اثرات خشکسالی است؛ این اقدامات برنامه ریزی و انجام می شود

انتهای پیام /