جمعه 9 آذر 1403

95 درصد کود شیمیایی مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
95 درصد کود شیمیایی مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود

موسوی گفت: کودهای پایه‌ی ازته، فسفاته و پتاسه نیز به صورت یارانه‌ای بین کشاورزان توزیع می شود که تقریباً بیش از 95 درصد این کودها تولید داخل هستند در حالی که قبلاً مقادیر زیادی وارد می شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید علیرضا موسوی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی در حاشیه برگزاری همایش ترویج و معرفی سبد محصولات کودی با هدف اجرای طرح خودکفایی تولید کودهای شیمایی و حمایت از تولیدکنندگان دانش بنیان در اراک در گفتگو با خبرنگار دیار آفتاب؛ گفت: امسال بحث خودکفایی در محصولات و تولیدات مختلف و استفاده از محصولات دانش بنیان و خدمات آنها مطرح است لذا شرکت خدمات حمایتی در راستای افزایش بهره وری و تولید از ابتدای سال مصمم بر این است که شرکت های تولید کننده کودهای شیمیایی به ویژه مجموعه هایی که دانش بنیان هستند را شناسایی و حمایت کند.

وی با اشاره به اینکه کود در تولید نقش بسیار مهمی دارد اظهار کرد: برای افزایش عملکرد در سطح و ارتقای کیفیت محصولات نیاز داریم از کودهای شیمیایی استاندارد استفاده کنیم.

موسوی افزود: شرکت هایی که در این همایش حضور دارند جزو برترین مجموعه هایی هستند که زیر نظر موسسه آب و خاک کشور فعالیت دارند و با شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تفاهم نامه امضا کرده اند، محصولات این شرکت ها شماره ثبت کودی دارند و ناظرین مربوطه بصورت مداوم از تولیدات و مواد اولیه آنها نمونه برداری و آنالیز می کنند لذا کل محصولات تایید شده هستند.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی اظهار داشت: برنامه ما این است که با برگزاری چنین همایش هایی بتوانیم تولیدکنندگان را با شبکه های کارگزاری و کشاورزان برتر مرتبط کنیم تا ضمن معرفی ظرفیت های موجود با سبد متنوعی از محصولات این شرکت ها نیز آشنا شوند.

موسوی تصریح کرد: کارگزاران شرکت خدمات حمایتی فقط مجاز هستند کودهای تایید شده و استاندارد را به فروش برسانند از این رو هدف ما این است تا با برگزاری این سلسله همایش ها هم با افزایش فروش تولیدکنندگان داخلی توان این شرکت ها را بالا ببریم و از سوی دیگر کودهای بهتر و استاندارد را در اختیار کشاورزان قرار بدهیم.

وی ادامه داد: 85 کارگزاری مرتبط با شرکت خدمات حمایتی با پراکنش خیلی خوبی در سراسر استان مرکزی فعال هستند و کار توزیع کود و نهاده ها را انجام می دهند.

مدیرشرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: کودهای پایه ی ازته، فسفاته و پتاسه نیز به صورت یارانه ای بین کشاورزان توزیع می شود که تقریبا بیش از 95 درصد این کودها تولید داخل هستند در حالی که قبلاً مقادیر زیادی وارد می شد.

موسوی اذعان داشت: کود های ازته به طور کامل توسط شرکت های پتروشیمی کشور تولید می شود و علاوه بر تامین نیاز داخل بخشی هم صادر می شود، در کود های فسفاته نیز علیرغم اینکه خاک فسفات در ایران کم است اما با برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی مقادیری خاک فسفاته وارد کشور شد و تولید این کود نیز در حال حاضر توسط شرکت های داخلی با کیفیتی قابل مقایسه با نمونه های خارجی در حال انجام است.

وی در خصوص وضعیت تدارک و توزیع کودهای یارانه ای در استان نیز گفت: پر مصرف ترین کود ما کود اوره است که سالانه 65 هزار تن سهمیه استان مرکزی است، همچنین در کودهای فسفاته سالانه 15هزارتن و کودهای پتاسه سالانه 5500تن سهمیه استان است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری شرایط به گونه ای بوده که سهمیه کود بهاره کشاورزان استان نیز به صورت کامل تدارک و بین کارگزاری های توزیع شده و در انبارها ذخیره داریم لذا هیچگونه نگرانی ای در این زمینه وجود ندارد.

همایش یک روزه ترویج و معرفی سبد محصولات کودی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در راستای تحقق شعار سال با عنوان «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» و نیل به خودکفایی در تولید کودهای شیمایی مورد نیاز بخش کشاورزی با حضور 16 تولیدکننده کودهای کشاورزی از سراسر کشور با نشان های تجاری برتر و معتبر در اراک برگزار شد و کارگزاران توزیع کودهای شیمایی سراسر استان مرکزی و کشاورزان پیشرو با تنوع محصولات تولیدی و دانش بنیان این شرکت ها آشنا شدند.

انتهای پیام /