آبیاری 270 هزار هکتار اراضی کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد / نوید توسعه با اجرای طرح های آبیاری در استان
مصلح گفت: باتکمیل وبهره برداری ازطرح های مهم آبی استان علاوه براطمینان پذیری100درصدی تامین اب شرب کل استان، امکان آبی نمودن270هزار هکتار اراضی کشاورزی تامین خواهد شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آرش مصلح با اشاره به روز جهانی آب در گفتگو با صبح زاگرس گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از 11 میلیارد متر مکعب بارش سالیانه و نیز 8/5 میلیارد مترمکعب رواناب از جمله مناطق مهم کشور در زمینه منابع آبی است.
آرش مصلح افزود: رودخانه های مهم، ساختگاه های مهم برای احداث سدها و نیروگاه های برقابی، 11 هزار کیلومتر آبراهه و مسیل و 1400 کیلومتر رودخانه اصلی و نیمه دائمی در استان کهگیلیویه و بویراحمد زمینه مناسب برای اجرای طرح های اثرگذار را فراهم ساخته است.
وی تصریح کرد: هم اکنون سدهای کوثر و شاه قاسم در حال بهره برداری و سدهای مهم دیگری در حال مطالعه و اجرا هستند. سد کوثر تامین کننده آب شرب بیش از 2/5 میلیون نفردر 5استان جنوبی کشور و اراضی کشاورزی پایین دست و نیز صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در استان است.
وی اذعان کرد: 5 نیروگاه برقابی با ظرفیت 16/8 مگاوات در شهرستان دنا، 9 شبکه آبیاری و زهکشی، بیش از 3500 حلقه چاه، حدود 4000 مجوز برداشت از رودخانه، 76 ایستگاه هیدرومتری، باران سنجی و تبخیر سنجی، ده ها طرح ساماندهی رودخانه 7 طرح کنترل سیلاب و تقویت آبخوان و طرح های تامین آب شرب و صنعت و کشاورزی در استان بهره برداری می گردد که همه مربوط به بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است.
مدیرعامل آب منطقهای استان اضافه کرد: اکنون سدهای مهم تنگ سرخ، چمشیر و سرپری در حال اجرا و نیز سدهای شیو، آبریز، قلات، سرآسیاب یوسفی، شبلیز، سرگچینه، پراشکفت، سقاوه، سادات و.... در حال مطالعه اند.
مصلح گفت: طرح های مهم آب رسانی از سد کوثر به لیکک، چهار شهر دهدشت، سوق، چرام، لنده و 300 روستای مسیر، تامین آب اراضی پنج هزار و555 هکتاری دهدشت غربی، تامین آب اراضی خان احمد و امامزاده جعفر، دشت مور، لیشتر، تنگ انگشترک و آبرزی خیراباد، باشت و... در حال اجرا بوده و توسعه، اشتغال، رفاه و امنیت غذایی و بهداشتی مناطق مختلف استان را نوید می دهد.
وی افزود: در سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین و همزمان با روز جهانی آب، اعم محورها و رویکرد آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد به عنوان مدیریت راهبردی آب استان به این شرح ارائه می شود که می توان به تکمیل طرح های نیمه تمام با اولویت طرح های تامین آب شرب، ایجاد توازن و عدالت در برخورداری همه مناطق مختلف استان از نعمت آب و طرح های مهم تامین و انتقال آب، مهندسی ارزش و بازنگری فنی در طرح های آب؛ استفاده از ظرفیت نخبگان، متخصصان، اصحاب هنر، فرهنگ و رسانه در توسعه آب استان، حرکت به سمت استقرار شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی و نیز تقویت تشکل های تعاونی آب بران، استفاده از تکنولوژی و دانش روز در طرح های آبی در حال بهره برداری، توجه به محیط زیست و اکوسیستم های منطقه ای در پروژه های آب، حفاظت و صیانت از منابع آبی به ویژه منابع آب زیرزمینی از طریق کنترل سیلاب، تغذیه مصنوعی، نصب کنتورهای هوشمند به رروی چاه ها، اصلاح الگوی کشت از طریق جهاد کشاورزی، توجه به ظرفیت دانشگاه ها، کمیته های تخصصی، سازمان های مردم نهاد و معتمدین محلی در بخش آب، حفاظت کیفی منابع ابی و حریم بندی آنها خواهد بود.
مصلح در ادامه تصریح کرد: با تکمیل و بهره برداری از طرح های مهم آبی استان علاوه بر اطمینان پذیری 100 درصدی تامین آب شرب کل استان، امکان آبی نمودن 270 هزار هکتار اراضی کشاورزی تامین و سالیانه بالغ بر 43 هزار میلیارد تومان گردش مالی در استان ایجاد خواهد شد.
وی در پایان تاکید کرد: با کنترل سیلاب ها، تامین آب صنایع، گردشگری و توسعه محیط زیست حاصل نیز خواهد شد.
انتهای پیام /