یک‌شنبه 4 آذر 1403

آتش‌بس در یمن، شکننده و در خطر است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
آتش‌بس در یمن، شکننده و در خطر است

فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن به دنبال اعلام صدها مورد نقض آتش‌بس توسط ائتلاف سعودی در یمن با اذعان به شکننده بودن این توافق خواستار حمایت شورای امنیت، ریاض و عمان از این توافق شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «هانس گروندبرگ» فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن آتش‌بس بین صنعاء و ائتلاف عربی تحت فرماندهی عربستان سعودی را مهم برشمرد.

به گزارش روسیا الیوم، گروندبرگ در اظهاراتی که امروز چهارشنبه دفتر وی منتشر کرد، گفت: آتش‌بسی که از هفته گذشته به اجرا گذاشته شد، اولین آتش‌بس در یمن در شش سال گذشته و نشان‌دهنده لحظه‌ای ارزشمند است، اما در عین حال در خطر است.

وی افزود: این آتش بس پنجره کوچکی را باز خواهد کرد؛ اما این اتفاق مهمی است که می توان از طریق آن مسیری را بر خلاف مسیر دشوار موجود آغاز کرد و باید تاکید کنیم که تکیه به توافق آتش‌بس برای حمایت از یمنی‌ها در دستیابی به صلح مسئولیت مشترکی است که بر عهده همه طرف‌ها و کشورهای منطقه، سازمان ملل و جامعه بین المللی است.

گروندبرگ موفقیت بسیاری از گام‌های پیش رو را منوط به همکاری همه طرف‌های ذیربط دانست و گفت: توافق آتش‌بس بدون حمایت این طرف‌ها امکان پذیر نبود و امیدواریم که کشورهای عضو دائم شورای امنیت، عربستان سعودی، و سلطان نشین عمان از طرح سازمان ملل حمایت بزرگی به عمل آورند.

او بر ضرورت مشارکت همه طرف‌ها با حسن نیت و به شکلی سازنده بدون طرح پیش شرط‌ها در یک گفت‌وگوی واقعی با هدف پایان دادن به درگیری‌ها تاکید کرد و گفت: همکاری مشترک بین طرف‌های درگیر با هدف دستیابی به صلح یک اراده سیاسی واقعی را می‌طلبد.

گروندبرگ ادامه داد: می‌خواهم متذکر شوم که این آتش‌بس مهم و در عین حال شکننده است و ما باید مطمئن شویم که از این فرصتی که آتش‌بس در اختیار ما قرار می‌دهد به بهترین شکل ممکن برای پایان دادن به درگیری‌ها استفاده کنیم. این دو ماه آزمونی برای تعهد طرفین در دستیابی به یک راه حل مسالمت آمیز برای مناقشه خواهد بود که اولویت‌ها و نیازهای مردم یمن را برجسته می‌کند.

«هانس گروندبرگ» فرستاده سازمان ملل متحد در آستانه ماه مبارک رمضان اعلام کرده بود که طرف‌های درگیر یمن به پیشنهاد سازمان ملل درباره آتش‌بس (انسانی) دو ماهه پاسخ مثبت داده‌اند که این توافق از ساعت 17 به تاریخ دوم آوریل به اجرا در می‌آید.

گروندبرگ اعلام کرده بود: «بر اساس این آتش‌بس همه عملیات‌های نظامی زمینی، هوایی و دریایی متوقف می‌شود».

بر اساس بندهای این توافق، می‌بایست 18 کشتی حامل سوخت وارد بنادر الحدیده شود و هر هفته به دو پرواز اجازه استفاده از فرودگاه صنعاء داده شود. از جمله دیگر بندهای این توافق، نشست بین طرف‌ها برای توافق بر سر گشودن گذرگاه‌ها در تعز و دیگر استان‌ها به منظور بهبود تردد افراد در داخل یمن است. فرستاده ویژه سازمان ملل بر اهمیت اعتمادسازی دو طرف بر اساس این توافق به منظور ازسرگیری فرایند سیاسی برای پایان دادن به درگیری در یمن تاکید کرده بود.

منابع محلی و نظامی در استان‌های مختلف یمن از 137 مورد نقض آتش‌بس از جمله حملات هوایی، توپخانه‌ای و تیراندازی با سلاح سبک از سوی ائتلاف سعودی و شبه‌نظامیان دولت منصور هادی با گذشت چهار روز از اعلام آتش‌بس دو ماهه خبر دادند.

انتهای پیام /