پنج‌شنبه 17 آبان 1403

آخرین شنیده‌ها درباره رقابت اصولگرایان برای تصاحب کرسی ریاست کمیسیون‌های اقتصادی مجلس

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع

اقتصادنیوز: کمیسیون‌های اقتصادی مجلس از اهمیت فراوانی برخوردارند و به نظر می‌رسد مجلس یازدهم که با شعارهای اقتصادی و توجه به معیشت مردم هم کار خود را آغاز کرده قصد دارد تا اهمیت ویژه‌ای به کمیسیونهای تخصصی اقتصادی در این دوره بدهد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نود اقتصادی با مشخص شدن ترکیب هیات رئیسه مجلس یازدهم، تنور رقابت برای انتخابات کمیسیونهای تخصصی مجلس آغاز شده و نمایندگان مختلف از هم اکنون مشغول رایزنی هستند تا احتمالا بعد از پایان تعطیلات نیمه خرداد، کمیسیونهای تخصصی مجلس هم هیات رئیسه خود را بشناسند.

در این بین کمیسیون‌های اقتصادی مجلس از اهمیت فراوانی برخوردارند و به نظر می‌رسد مجلس یازدهم که با شعارهای اقتصادی و توجه به معیشت مردم هم کار خود را آغاز کرده قصد دارد تا اهمیت ویژه‌ای به کمیسیونهای تخصصی اقتصادی در این دوره بدهد.

اگر مرکز پژوهشهای مجلس را به عنوان بازوی کارشناسی پارلمان برای بررسی کردن شروع کنیم، یک نام بیشتر برای کسب کرسی ریاست آن خودنمایی نمی‌کند تا جانشین کاظم جلالی سفیر فعلی ایران در روسیه شود. الیاس نادران نماینده دوره هفتم تا نهم مجلس، جدی ترین گزینه کسب ریاست مرکز پژوهشهای مجلس به شمار می‌رود و به نظر می‌رسد به زودی با حکم محمد باقر قالیباف برای این سمت انتخاب شود.

کمیسیون برنامه و بودجه مجلس سه مدعی دارد. غلامرضا تاجگردون نماینده گچساران که اخیرا اعتراض به اعتبارنامه اش حاشیه های زیادی ایجاد کرده و برخی کارشناسان معتقدند با حاشیه های ایجاد شده، وی دیگر گزینه مطرحی برای این پست نیست. از طرف دیگر شمس الدین حسینی نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباس آباد در شرایطی قصد رئیس شدن در این کمیسیون را دارد که سابقه 6 سال وزارت اقتصاد را در کارنامه خودش دارد و نامزدی قدرتمند برای احراز این پست به حساب می‌آید. رقیب شمس الدین حسینی، حمید حاج بابایی وزیر آموزش و پرورش دولت دهم است. او الهیات خوانده و سابقه وزارت در آموزش و پرورش را دارد. با این سابقه غیرمرتبط او رقیب جدی برای حسینی محسوب نمی‌شود.

برخی شنیده ها حاکیست برای کمیسیون اقتصادی مجلس نیز محمدرضا پورابراهیمی و الیاس نادران جز گزینه ها هستند.

برای ریاست کمیسیون عمران مجلس هم رقابت فشرده‌ای وجود دارد. اقبال شاکری با رزومه ریاست کمیسیون حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در دوره چهارم، قصد رقابت با محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران دوره دهم مجلس که اصالتا پزشک هم هست، را دارد.

برای کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم هم به نظر می‌رسد رقابت اصلی میان غلامرضا نوری غزلچه و جلال محمودزاده خواهد بود. به جز این دو نماینده معین‌الدین سعدی هم تنها نماینده‌ای است که تحصیلاتش در زمینه کشاورزی بوده و قصد دارد برای ریاست کمیسیون کشاورزی با دو نماینده کهنه کار دیگر رقابت کند.

کمیسیون اصل نود مجلس هم از آن کمیسیون‌هایی است که رقابت شدیدی برای کسب ریاست آن وجود دارد. الیاس نادران به غیر از مرکز پژوهشهای مجلس و کمیسیون اقتصادی نیم نگاهی هم به ریاست این کمیسیون مهم مجلس دارد و علیرضا زاکانی نماینده شاخص استان قم را در این راه بر سر راه خود می‌بیند. محمود موحد هم دیگر چهره‌ای است که سودای ریاست کمیسیون اصل نود مجلس را در سر خود می‌پروراند و در رزومه خود سابقه چند دوره عضویت و نائب رئیسی را در این کمیسیون را می‌بیند و به آن دل خودش کرده است.

کمیسیون صنایع و معادن مجلس با کنار رفتن و رد صلاحیت روسای قبلی خود رقابت سبکی‌تری برای عنوان ریاست پیش روی خودش می‌بیند. دو وزیر سابق در دولتهای گذشته یعنی مصطفی میرسلیم و رضا تقی پور اصلی ترین کاندیداهای این عنوان هستند که باید دید در نهایت کدام یک به صندلی ریاست این کمیسیون می‌رسند.

برای کمیسیون انرژی نیز فریدون حسنوند، فریدون عباسی و مالک شریعتی نیاسر احتمالا با هم رقابت خواهند کرد.

در نهایت باید دید کدام یک از این نمایندگان موفق می‌شوند در انتخاباتهای کمیسیون‌های تخصصی پیروز شوند و چهره نهایی کمیسیون‌های مجلس را شکل دهند.

این مطلب برایم مفید است بلی 0 نفر این پست را پسندیده اند