آزمایشهای روزانه کرونا در زنجان به یکهزارو 200 مورد افزایش مییابد
زنجان - ایرنا - رییس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: با افتتاح آزمایشگاه مولکولی حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی این استان شمار روزانه آزمایش کرونا از 950 مورد به یکهزارو 200 مورد افزایش خواهد یافت.
دکتر ایوب پزشکی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون به همت کارشناسان و اساتید علوم پایه دانشکده پزشکی در آزمایشگاه مرجع ویروس شناسی بین 900 تا یکهزار آزمایش کووید -19 انجام می شود که سه برابر میانگین کشوری است و رتبه اول کشوری را دارند.
وی اضافه کرد: با تلاش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مبنی بر افتتاح آزمایشگاه مولکولی با افزوده شدن 300 آزمایش در روز، ظرفیت استان به حدود یکهزارو 200 مورد آزمایش کرونا خواهد رسید.
این مسؤول با بیان اینکه به طور میانگین آزمایش کووید - 19 در کشور 315 مورد به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت انجام می گیرد، ادامه داد: این رقم در استان زنجان به ازای یک میلیون نفر 950 مورد آزمایش بوده که سه برابر میانگین کشوری است.
وی اظهار داشت: با افتتاح آزمایشگاه مولکولی حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی در آینده نزدیک شمار آزمایش های روزنه کووید - 19 به تعداد یکهزارو 200 مورد چهار برابر میانگین کشوری خواهد بود که اقدامی مهم و ارزشمند محسوب می شود.
رییس دانشکده پزشکی استان زنجان ادامه داد: در زمان حاضر تنها روش اختصاصی برای تشخیص کرونا آزمایش پی سی آر (PCR) است که متاسفانه روش دشوار و پرهزینه بوده و بر این اساس تخصیص اعتبارات ویژه در این خصوص می تواند به تشخیص بهتر آن در مبتلایان کمک کند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد تست های آنتی بادی کرونایی نیز گفت: هم اکنون تست های آنتی بادی به شکل تحقیقاتی تولید می شوند و برای تشخیص و درمان و تصمیم گیری قابل استفاده نیست، به هیج وجه اختصاصی بیماری کووید - 19 نیست، هم مثبت و هم منفی شدن آن بیماری را نفی و یا قبول نمی کند.
پزشکی با بیان اینکه با کارهای انجام گرفته روند افزایشی بیماری کرونا طی هفته گذشته در استان بطور تقریبی ثابت مانده است، افزود: در صورت رعایت پروتکل های بهداشتی اعلام شده از سوی عموم، جدا سازی ها و اعمال قوانین محدود کننده در سطح استان می توان تا 15 روز آینده کاهش شمار مبتلایان و بستری های کرونایی را شاهد بود.
وی با بیان اینکه تجارب موج های قبلی نشان می دهد که همکاری مردم و محدودیت های سختگیرانه عامل مهمی در کاهش شیوع بیماری کرونا بوده است، اظهار داشت: بی تفاوتی و عادی انگاری بیماری از سوی عموم و بی توجهی به محدودیت ها به تدریج شمار مبتلایان و بستری های کرونایی را در بیمارستان ها افزایش می دهد.
رییس دانشکده پزشکی زنجان گفت: آثار اعمال محدودیت ها و توجه عموم به دستورالعمل های بهداشتی در هفته های آینده خود را نشان می دهد و به صراحت باید گفت عادی انگاری شرایط با توجه به در پیش بودن روزهای سرد سال موج دیگری از بیماری را حتی با شدت بیشتری رقم خواهد زد.
وی خاطرنشان کرد: با مشاهده اولین مورد بیماری کووید - 19 در این استان تیمی متشکل از همکاران ویروس شناس و مولکولی در دانشکده پزشکی ایجاد شد و با توجه به بیشترین تعداد آزمایشات بیماریابی طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی در زنجان اجرا و در واقع این استان به عنوان پایلوت کشوری مطرح شد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*