یک‌شنبه 30 دی 1403

آغاز اتصال منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی به 2500 هکتار پس‌کرانه

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
آغاز اتصال منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی به 2500 هکتار پس‌کرانه

به گزارش خبرنگار اعزامی گروه اقتصادی خبرگزاری فارس، بازدید نمایندگان رسانه‌های کشور از طرح توسعه بندر شهید رجایی، عملیات تخلیه و بارگیری کانتینری و فله، برج مرکز ترافیک دریایی vts، فاز سوم طرح توسعه بندر کانتینری شهید رجایی و توسعه پس‌کرانه این بندر انجام شد.

بندر شهید رجایی 2400 هکتار پس کرانه دارد، 2700 هکتار هم به زودی به پس کرانه شهید رجایی اضافه می‌شود. مساحت بندر شهید جایی 5700 هکتار است، در این بندر از نظر تجاری 5.5 میلیون teu (واحد شمارش کانتینر بر اساس حجم) ظرفیت وجود دارد.

طبق اعلام مسئولان، با طرح توسعه بندر شهید رجایی در فاز سوم، ظرفیت بندر به 8 میلیون teu افزایش می یابد و کشتی با ظرفیت 17000 teu قابلیت پذیرش دارد.

* ظرفیت سالانه 24 میلیونی جابه‌جایی مسافر دریایی در هرمزگان

در حاشیه این بازدید، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان و مدیرمنطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استان هرمزگان 14 جزیره و بیشترین مرز آبی را بین استان‌های دریایی کشور دارد.

حسین عباس‌نژاد ادامه داد: عملیات تخلیه و بارگیری کل بنادر کشور بیش از 200 میلیون تن است که سهم استان هرمزگان بیش از 100 میلیون تن و 57 درصد کل بنادر کشور است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان اضافه کرد: 72 بندر کوچک و بزرگ ذیل اداره‌کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان فعال است، ما در استان بندر 100 درصد خصوصی داریم که بندر آفتاب است، جزیره قشم ما، 36 بندر مسافری و نفتی و باری دارد.

وی اضافه کرد: 300 سازه دریایی با تنوع مختلف در استان هرمزگان فعال است، ظرفیت جابه‌جایی مسافر دریایی در استان 24 میلیون نفر در سال و ظرفیت کانتینری 7 میلیون teu است.

عباس‌نژاد تصریح کرد: ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر استان 181 میلیون تن، ظرفیت کانتینری 6 میلیون teu است و در فاز بعد به 8 میلیون teu می رسد. مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان گفت: ظرفیت فعلی بندر با احتساب اسکله نفتی 145 میلیون تن است.

وی بیان کرد: در سال 1401 سهم بنادر هرمزگان در تخلیه و بارگیری نفتی کشور 35 درصدی، در بخش کانتینری سهم بندر شهید رجایی 84 درصد، در بخش کالای غیر نفتی سهم 56 درصدی و در بخش مسافری با جابه‌جایی 21.9 میلیون مسافر رسد 47 درصدی داشت.

* سهم 88 درصدی بندر شهید رجایی در بارگیری کانتینری دریایی کشور

وی گفت: در 7 ماهه 1402 میزان تخلیه و بارگیری کانتینری در بندر شهید رجایی 88 درصد کل کشور بود و سهم غیر نفتی 60 درصد کل کشور با 20 درصد رشد بود.

* قرارداد سرمایه‌گذاری 35 هزار میلیارد تومانی در بندر شهید رجایی امضا می‌شود

عباس‌نژاد اضافه کرد: سرمایه‌گذاری در بندر به صورت bot و شامل مواردی نظیر نفتی، کانتینری، سیلوی غلات و غیره است.

وی گفت: 35 هزار میلیارد تومان قرارداد سرمایه‌گذاری بخش خصوصی داریم که 28 آذرماه همه منعقد می‌شود، خطوط لوله نفتی بندر خلیج فارس، احداث مخازن نفتی نگهداری از فرآورده‌های نفتی و مجتمع گردشگری بندر شهید حقانی، برخی از این پروژه‌ها برای سرمایه‌گذاری است.

* صدور مجوز 8000 شناور صیادی در 4 ماه از طریق درگاه ملی مجوزها

وی بیان کرد: امسال از طریق درگاه ملی صدور مجوز 8000 شناور فاقد مجوز صید صیادی در 4 ماه صادر شد. پیش از این در مدت 10 سال 1000 مجوز صادر شده بود.

وی گفت: امروز 4200 شناور ثبت و 2200 شناور بازرسی برای ثبت شده است.

*1500 میلیارد تومان به ساخت 50 شناور مسافری اختصاص می‌یابد

وی اظهار داشت: از محل تسهیلات وجوه اداره شده برای توسعه ناوگان تجاری امسال در بندر شهید حقانی و استان هرمزگان با ساخت 50 فروند شناور مسافری تحول جدیدی در حوزه گردشگری دریایی ایجاد می‌کنیم.1500 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که 80 درصد آن را ما تسهیلات می‌دهیم. با هماهنگی تعاونی متقاضیان و وزارت صمت تا پایان سال اولین ساخت و ساز شناورها را شروع می‌کنیم، ساخت شناور 18 تا 24 ماه زمان می‌برد. بنابراین پیش بینی می‌شود این پروژه 2.5 سال به طول بینجامد.

وی افزود: تلاش می‌شود مقاصد جدید مسافری را در استان راه‌اندازی کنیم همچنین راه‌اندازی مسیر دریایی مسافری بندرعباس به شارجه و بندر لنگه به دوبی در حال بررسی هستیم.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان اضافه کرد،: در حال حاضر 5000 صندلی مسافری دریایی در قالب 52 فروند شناور داریم. در توسعه ناوگان جدید، هم نوسازی و جایگزینی داریم، هم ناوگان جدید اضافه می‌شود.

وی گفت: تلاش می‌کنیم مسافرت‌های دریایی اقتصادی شود.

* آغاز ساخت پل اتصال اراضی 2500 همکتاری پس‌کرانه به بندر شهید رجایی

وی اظهار داشت: اراضی 2400 هکتاری پشتیبانی بندر شهید رجایی سالهاست مصوبه هیات وزیران دارد و به عنوان منطقه ویژه، به بندر شهید رجایی اضافه می‌شود، در دولت سیزدهم این موضوع به صورت جدی پیگیری شد.

وی افزود: قرارداد ساخت اولین پل اتصال بندر شهید رجایی به اراضی 2500 هکتاری کلنگ زنی شده است، رقم 3000 هزار میلیارد تومان از سوی سازمان بنادر برای این پل تامین شده است، 142 هکتار از این پروژه بزرگ، در گام اول شروع می‌شود تا سامان‌دهی تالاب‌ها انجام شود.

* 400 هکتار از پس‌کرانه 2400 هکتاری بندر شهید رجایی آماده می‌شود

وی گفت: 2 سرمایه‌گذار داریم که هر کدام در 133 هکتار پسکرانه سرمایه‌گذاری می‌کنند و جمعا 400 هکتار از پسکرانه 2400 هکتاری در گام اول آماده می‌شود.

وی گفت: موضوع بندر مکران را فعال کرده‌ایم، زمین در حال آماده‌سازی است، استقرار در همان بندر را آغاز کرده‌ایم، بخش عمده امکانات انجام شده است، وزارت نفت آنجا فعال است و خط لوله نفت خام از کوه مبارک احداث می‌کند.

* آغاز عملیات اجرایی بندر جدید لنگه

وی افزود: عملیات اجرایی بندر جدید لنگه آغاز شده است، در 35 کیلومتری بندر فعلی لنگه بندرحدید ایجاد می شود تا کشتی‌های 50 هزار تنی قابلیت پذیرش داشته باشد.

عباس‌نژاد تصریح کرد: مطالعات در قالب طرح جامع بندر جدید لنگه در حال انجام است. نقطه‌گذاری و محل حوضچه مشخص شده است و آغاز مطالعات ساخت موج‌شکن آن به‌زودی شروع می‌شود.

* امسال 3 پروژه دریایی گردشگری در هرمزگان آغاز می‌شود

وی بیان کرد: 3 پروژه گردشگری دریایی امسال کلنگ زنی داریم، در بندر نخل ناخدا 3.5 کیلومتر اسکله ایجاد شد، در جزیره هرمز و بندر شهید حقانی این سه پروژه اجرا می‌شود.

* کانتینرهای متروکه تا سال 1400 تعیین تکلیف شد

وی در پاسخ به سوال فارس اظهار داشت: در موضوع رسوب کالا و کالای متروکه، مشکلاتی در بندر شهید رجایی داشتیم و توانستیم مشکلات را حل کنیم، با هماهنگی گمرک جمهوری اسلامی و سازمان اموال تملیکی، همه مصوبات سفر معاون اول رییس‌جمهور اجرایی شد.

وی افزود: در موضوع رسوب کالا ظرفیت‌های بندر، اسناد کالا، تعرفه بندر و غیره مواردی موثر بود. اگر 140 هزار teu کانتینر روزانه در محوطه پشتیبانی باشد محوطه متوقف می‌شود بنابراین باید سریع تخلیه بشود. نباید بیش از 70 درصد این ظرفیت پر شود. 125 هزار کانتینری به صورت عملیاتی ورود کرده بود. در محوطه‌های پشتیبانی ما با همکاری همه متولیان، این رقم به 85 هزار کانتینر رسید که این کانتینرها هم عملیاتی است.

وی اضافه کرد: پیش از این 3+1 ماه ماندگاری کالا، به عنوان متروکه و اموال تملیکی محرز می‌شد که با دستور معاون اول رئیس‌جمهور به 2+1 ماه ماندگاری کاهش یافت.

عباس‌نژاد اضافه کرد: کانتینرهایی که تا سال 1400 در محوطه پشتیبان مانده بود تخلیه شد، بخشی از بقیه را هم اموال تملیکی در حال تعیین تکلیف است، برخی از کانتینرها را هم صاحبان کالا تعیین تکلیف کرده‌اند.

وی گفت: بندر چند منظوره ابوموسی در حال تکمیل است و 300 میلیارد تومان برای آن سرمایه‌گذاری شد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید کانتینر متروکه بندر چند منظوره تخلیه و بارگیری رسوب کالا این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
آغاز اتصال منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی به 2500 هکتار پس‌کرانه 2
آغاز اتصال منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی به 2500 هکتار پس‌کرانه 3
آغاز اتصال منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی به 2500 هکتار پس‌کرانه 4
آغاز اتصال منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی به 2500 هکتار پس‌کرانه 5