یک‌شنبه 30 دی 1403

آغاز به کار مرکز موقت نگهداری از بیماران اوتیسم بالای 14 سال در تهران

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
آغاز به کار مرکز موقت نگهداری از بیماران اوتیسم بالای 14 سال در تهران

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، مرکز شبانه‌روزی اقامت کوتاه‌مدت اوتیسم امروز با حضور محمد نصیری مدیرکل بهزیستی استان تهران افتتاح و به بهره‌برداری رسید. ظرفیت این مرکز نگهداری 30 نفر از افرادی دارای اختلال اوتیسم است که قرار است طی ماه‌های آینده ظرفیت نگهداری از دختران دارای اختلالات اوتیسم نیز به این مجموعه اضافه شود.

در ادامه محمد نصیری در نشست خبری با رسانه‌ها با مهم خواندن توجه به بیماران دارای اختلال اوتیسم گفت: یکی از موضوعات مهم در حوزه بهزیستی، طیف افراد دارای اختلال اوتیسم است که باید از طریق مداخله زودهنگام و توانمندسازی آنها بتوانیم روی این افراد تأثیرگذار باشیم.

وی گفت: سن بیماران 14 سال به بالای دارای اختلال اوتیسم و نگهداری از این بیماران بسیار دشوار است و موجب می‌شود این خانواده‌ها با مشکلات بسیار جدی برای نگهداری این بیماران روبه‌رو هستند.

نصیری افزود: لازم بود تا مرکزی برای اسکان موقت بیماران دارای اختلال اوتیسم در تهران ایجاد شود که امروز این فرصت به درستی محقق شد.

مدیرکل بهزیستی استان تهران ادامه داد: این مرکز نخستین مرکز شبانه‌روزی اقامت کوتاه مدت بیماران دارای اختلال اوتیسم بالای 14 سال است که در کشور افتتاح شده است.

نصیری ادامه داد: ما آمادگی این را داریم که برای تأمین فضای فیزیکی به این مرکز کمک کنیم و تا سه ماه آینده نیز مرکز نگهداری از دختران بالای چهارده سال دارای اختلال اوتیسم در تهران نیز آماده بهره‌برداری خواهد شد.

مدیرکل بهزیستی استان تهران تأکید کرد: ما از متخصصین و کسانی که در حوزه اوتیسم فعال هستند استقبال می‌کنیم که بتوانند به ما در این موضوع کمک کنند.

وی درباره هزینه تمام شده مراکز نگهداری افراد دارای اختلال اوتیسم گفت: این هزینه‌ها به تناسب شهرها و مناطق نگهداری این افراد قابل تغییر است و نمی‌توانیم میزان دقیقی از این آمار را ارائه دهیم.

نصیری با اشاره به آمار افراد دارای اختلال اوتیسم در استان تهران گفت: ما در حال حاضر 14 هزار زن سرپرست خانوار را داریم که دارای اختلال اوتیسم هستند و 88 هزار خانواده از ما مستمری دریافت می‌کنند و در مجموع 200 هزار نفر از طیف اختلال اوتیسم تحت پوشش این سازمان قرار دارند.

وی در ادامه با اشاره به همکاری سازمان بیمه سلامت و بهزیستی برای ارائه خدمت به بیماران دارای اختلال اوتیسم گفت: تا اردیبهشت ماه سال جاری بخش اعظمی از جامعه هدف ما ستاره‌دار نشده بودند اما امروز 161 هزار مددجوی تحت پوشش ما در تعریف خدمات ستاره‌دار سازمان بیمه سلامت قرار گرفتند و از این خدمات استفاده خواهند کرد به طوری که درحال حاضر در حوزه خدمات درمانی 70 درصد از فرانشیز را سازمان بیمه سلامت قبل می‌کند و تنها 30 درصد از هزینه‌های درمان در بخش توانبخشی را خانواده‌ها متقبل می‌شوند.

این مقام مسؤول در سازمان بهزیستی با اشاره به میزان افزایش تخت‌های مورد نیاز در تهران گفت: ان‌شاءالله ما تا پایان سال جاری 1500 تخت سالمندی در حوزه بیماران ذهنی 500 تخت و بیماران حوزه روان یک‌هزار تخت افزایش خواهد یافت. این در حالی است که تا به امروز در حوزه تخت‌های بیماران روان 400 تخت تعیین‌تکلیف شده است.

وی ادامه داد: درحوزه شبه خانواده ما 13 شبه خانواده بین سنین 3 تا 6 سال در استان تهران داشتیم که مجموعه این افراد به 60 نفر هم نمی‌رسد چرا که مدل فرزندپذیری به این سنین رسیده است که ما با همکاری دستگاه قضایی پنج‌شنبه هفته گذشته آخرین کودک شیرخوارگاه حضرت رقیه (س) به عنوان فرزندخوانده به خانواده‌ها تحویل دادیم.

نصیری با اشاره به آمار ماندگاری کودکان در مراکز شیرخوارگی گفت: براساس آمارها ما به این نتیجه رسیدیم که این کودکان تنها 200 روز در مراکز شیرخوارگاه می‌ماندند، اما در حال حاضر با همکاری سازمان بهزیستی و دستگاه قضایی این میزان به 60 روز رسیده است.

وی به یکی از مشکلات پیش روی سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: ورودی فرزندان ما به سنین بالاتر رسیده است به طوری که در حال حاضر کودکان و نوجوانانی را از سنین 12 تا 16 ساله شاهد هستیم که وارد مراکز می‌شوند و این بیشتر به دلیل اعتیاد برخی از خانواده‌ها و در نتیجه فقر و بی‌خانمانی و نهایتا ارجاع به این مراکز نگهداری از کودکان هستیم.

وی از تلاش سازمان بهزیستی برای ارجاع کودکان و نوجوانان ساکن در مراکز بهزیستی به خانه‌ها گفت و اظهار کرد: ما در تلاشیم تا در شیوه جدید این فرزندان را به خانواده‌های داوطلبی ارجاع کنیم که می‌توانند به عنوان فرزندخوانده این کودکان را پذیرش کنند.

مدیرکل بهزیستی استان تهران در ادامه به آمار کودکان و فرزندان در مجموعه‌های مراکز نگهداری استان تهران اشاره کرد و گفت: در مجموع 1900 کودک در این مراکز نگهداری می‌شوند که 800 کودک بالای 12 هستند و یکصد کودک دارای خانواده زیستی هستند که در حال حاضر صلاحیت نگهداری از کودکان را ندارند و مابقی نیز متعلق به خانواده‌هایی هستند که صلاحیت نگهداری از این کودکان را ندارند و قرار است به زودی از آنها سلب صلاحیت شود.

وی با اشاره به نحوه و زمان صدور شناسنامه برای فرزندخوانده‌ها گفت: اتفاق خوبی میان سازمان بهزیستی و ثبت احوال صورت گرفته به طوری که تقریبا در 24 ساعت فرزندخوانده‌ها صاحب شناسنامه می‌شوند.

نصیری تأکید کرد: بیشترین کودکانی که نیازمند درمان هستند از استان‌های تهران و خراسان رضوی بوده که آنها به فرزخواندگی پذیرفته شده‌اند.

در حاشیه آغاز به کار نخستین مرکز اقامت کوتاه‌مدت بیماران دارای اختلال اوتیسم بالای 14 سال در تهران لیدا زمانی مدیر این مرکز به خبرنگار فارس گفت: در حال حاضر ظرفیت این مرکز 30 نفر است که برای پسران بالای 14 سال درنظر گرفته شده و ان‌شاءالله برای سه ماه آینده بخش نگهداری دختران بالای 14 سال دارای اختلال اوتیسم نیز آغاز به کار خواهد کرد.

وی گفت: اقدامات متناسب با درمان و توانبخشی افراد دارای اختلال اوتیسم در این مرکز به بیماران ارائه می‌شود و درتلاشیم که زندگی خوبی را در کنار ما تجربه کنند. ظرفیت بخش نگهداری دختران دارای اختلال اوتیسم 40 نفر است که تا ماه‌های آینده آغاز به کار خواهد کرد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید محمد نصیری مدیرکل بهزیستی استان تهران اختلال اوتیسم آغاز به کار مرکز موقت نگهداری از بیماران اوتیسم بالای چهارده سال در تهران این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است