آغاز فعالیت دانشگاههای معین در استانها / شورای مدیریت استانها وظیفه آمایش آموزش عالی را برعهده دارند
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، غلامحسین رحیمی شعرباف معاون پژوهشی وزارت علوم امروز 3 آذر ماه 99 در نشست روسای دانشگاههای معین گفت: با توجه به اینکه ساختار سیاسی، اجرایی و اقتصادی ما عمدتا بر اساس استانها است، شورای مدیریت استانی به تصویب رسید. رحیمی ادامه داد: این شورا به هیچ عنوان وارد اختیارات دانشگاهها نمیشود و تصمیماتی که در مقیاس استانی گرفته میشود و نیاز به تصویب...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، غلامحسین رحیمی شعرباف معاون پژوهشی وزارت علوم امروز 3 آذر ماه 99 در نشست روسای دانشگاههای معین گفت: با توجه به اینکه ساختار سیاسی، اجرایی و اقتصادی ما عمدتا بر اساس استانها است، شورای مدیریت استانی به تصویب رسید.
رحیمی ادامه داد: این شورا به هیچ عنوان وارد اختیارات دانشگاهها نمیشود و تصمیماتی که در مقیاس استانی گرفته میشود و نیاز به تصویب هیئت امنا دارد حتما به تصویب هیئت امنا خواهد رسید. همچنین ما وارد اختیاراتی که دانشگاهها به صورت سلسله مراتبی دارند نیز نخواهیم شد؛ بنابراین ما در مسئولیت دانشگاههای علمی کاربردی، پیام نور، آزاد و فنی حرفهای که سلسله مراتب فرماندهی دارند نیز دخالت نخواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در آیین نامه تاکید شده است که ما قصد ایجاد ساختار جدید را نداریم و تنها قصد داریم تا یک دبیرخانه کوچک و چابک را ایجاد کنیم؛ ادامه داد: مهمترین اهداف آیین نامه تمرکز زدایی، افزایش کارایی، واگذاری برخی تصمیم گیریها به واحدهای مشخص در سطح استانها، ماموریت گرایی، ارتقاء کیفی سطح تصمیم گیری و اثربخشی آموزش عالی است که ما در اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی این آیین نامه را تدوین کردهایم.
رحیمی با بیان اینکه یکی از 8 طرح قابل اجرا، آمایش آموزش عالی یعنی متناسب سازی رشتهها با نیازها است؛ افزود: در این طرح یک مدیریت مرکزی خواهد داشت 5 تا 7 نفر از روسای دانشگاههای معین استانها عضو خواهند بود همچنین روسای دانشگاههای فنی حرفهای جامع علمی کاربردی و پیام نور و آزاد نیز در این طرح عضو هستند.
معاون پژوهشی وزارت علوم اظهار کرد: بالاترین مرجع هماهنگی برنامهها و سیاستهای آموزش عالی این شورا است و این اتفاق بزرگی است، زیرا برای اولین بار در آموزش عالی شاهد آن هستیم. رئیس دانشگاه معین رئیس این شورا خواهد بود.
وی ادامه داد: دو دانشگاه آزاد و فنی حرفهای مدیر استانی دارند، دو دانشگاه دیگر علمی کاربردی و پیام نور نیز روسای خود را معرفی کنند تا مشخص شود رئیس کدام واحد قرار است عضو این شورا شود. تمام روسای منتخب باید در جلسات حضور داشته باشند به نوعی اگر دانشگاه آزاد اگر احساس کرد که موسسات به طور جدی فعالیت نمیکنند به وزارت خانه گزارش دهد تا ما پیگیری کنیم.
رحیمی با اشاره به اینکه ما انتظار داریم تمام افراد کمک کننده به رئیس دانشگاه معین باشند؛ افزود: وظایف اصلی به تدریج اعلام خواهد شد. وظایف دو دسته کلی هستند در مقیاس تصمیم سازی و مشاوره و تصمیم سازی و تصویب و در نهایت به اجرا سازی است.
وی بیان کرد: در تهران دانشگاههای بزرگ وجود دارد، اما حکم رئیس دانشگاه تهران خورده شده است به عنوان دانشگاه نعین استان تهران، در سایر استانها پیشاپیش مشخص بود که کدام دانشگاه به عنوان معین انتخاب شده است تنها دانشگاه اصفهان به دلیل اینکه دو دانشگاه بزرگ دارد در وزارت خانه تصمیم گیری شد که به صورت هر دو سال یک بار رئیس هر دانشگاه به عنوان رئیس دانشگاه معین انتخاب شود.
رحیمی با بیان اینکه تامین هزینهها به عهده دانشگاه معین خواهد بود قطعا اعتبار بالایی نخواهد بود؛ اظهار کرد: دانشگاه معین یک دبیر خانه مرکزی خواهد داشت، اما وزارت خانه در جزئیات تشکیل آن دخالت نخواهد کرد. اعضای دبیرخانه از میان اعضای هیئت علمی مجرب باشد و تاکید میشود اعضای دبیر خانه به هیچ عنوان وظیفه اجرایی دیگری نداشته باشند.
وی افزود: دانشگاههایی معین استانها اعلام شند آنچه که در پیش رو داریم تشکیل دبیرخانهها هستند پس از آن اگر اصلاحاتی نیاز بود آن را انجام دهید تا با واقعیتهای استانی ناسازگاری نداشته باشد.
معاون پژوهشی وزارت علوم تصریح کرد: آمایش آموزش عالی اول باید در مقیاس استانی باشد بنابراین گزارش آن باید ارائه شود و یکی از مهمترین وظایف این شورا ایجاد برنامه آمایش آموزش عالی در استانها است. این شورا نماینده وزارت علوم در استانها خواهد بود و این وظایف را به اجرا خواهد رساند.