آغاز مرحله پیادهسازی و استقرار حسابهای اقماری گردشگری در کشور
مدیرکل دفتر برنامهریزی و حمایت از توسعه گردشگری وزارت میراث فرهنگی از آغاز فاز اجرایی حساب اقماری گردشگری (TSA) به منظور سنجش اثرات اقتصادی گردشگری خبر داد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و حمایت از توسعه گردشگری وزارت میراث فرهنگی از آغاز فاز اجرایی حساب اقماری گردشگری (TSA) به منظور سنجش اثرات اقتصادی گردشگری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رحیمی مدیر کل دفتر برنامهریزی و حمایت از توسعه گردشگری وزارت میراث فرهنگی گفت: اواخر سال گذشته قرارداد استقرار حسابهای اقماری گردشگری (TSA) در چارچوب نظام جامع آماری گردشگری بین وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و مرکز آمار ایران به منظور ایجاد ابزار بررسی منافع حاصل از صنعت گردشگری، امکان سنجش بهرهوری صنعت گردشگری، میزان اشتغالزایی و محاسبه گردشگری در حسابهای ملی کشور به امضا رسید.
وی افزود: به دنبال اقدامات و هماهنگیهای انجام شده با سازمان جهانی جهانگردی، سازمان برنامه و بودجه کشور، مرکز آمار ایران و بانک مرکزی، بستر لازم به منظور پیادهسازی و استقرار حساب اقماری گردشگری (TSA) از ابتدای سال جاری در کشور فراهم شد.
مدیر کل دفتر برنامهریزی و حمایت از توسعه گردشگری وزارت میراث فرهنگی، با تاکید بر اینکه هدف کلی از تهیه حساب اقماری گردشگری (TSA) سنجش اثرات اقتصادی گردشگری در کشور به صورت سالانه است؛ گفت: با وجود آمادگی برای اجرای حسابهای اقماری در کشور از آغاز سال جاری، متأسفانه به دلیل شیوع بیماری کرونا و رکود در بخش سفر، امکان اجرای آن فراهم نشد؛ ولی اکنون با توجه به از سرگیری سفرها، این طرح وارد فاز اجرا خواهد شد.
رحیمی گفت: حسابهای اقماری گردشگری، این امکان را فراهم میکند که جنبههای اقتصادی گردشگری در حسابهای ملی کشور به صورت مجزا بررسی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد؛ همچنین با اجرای این طرح و توجه به اهمیت نقش گردشگری زمینه بهتری برای تجزیه و تحلیل اثرات گردشگری در اقتصاد و تصمیمگیریها درباره گردشگری فراهم میشود.
به گفته این مقام مسئول؛ بسیاری از کشورها استقرار نظام حسابهای اقماری گردشگری را بهصورت جدی در دستور کار خود قرار دادهاند و با استفاده از این حسابها و نیز با ایجاد قوانین و تخصیص اعتبارات مورد نیاز سیاستگذاریهای کلان و تصمیمگیریهای خرد حوزه گردشگری را مدیریت میکنند. با تهیه حساب اقماری گردشگری گام مهمی برای ایجاد ابزار بررسی منافع حاصل از صنعت گردشگری، مقایسه رشد صنعت گردشگری با سایر بخشها، امکان سنجش بهرهوری صنعت گردشگری، اشتغالزایی و تراز پرداختهای مالی برداشت خواهد شد.