آقامیری: فرصتهای مطالعاتی راهکار مناسبی برای جلوگیری از مهاجرت دانشجویان است
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه یکی از راههای جلوگیری از مهاجرت دانشجویان، فرصت شناساندن شرایط تحصیل در خارج از کشور است، گفت: میتوانیم فرصت مطالعاتی سه تا شش ماهه به دانشجویان خود بدهیم تا شرایط را ببینند و برگردند.
محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، در خصوص آمار مهاجرت دانشجویان در کشور و به نسبت آن میزان این پدیده در دانشگاه شهید بهشتی و تمایل دانشجویان به اپلای کردن و تشویق برخی اساتید به مهاجرت دانشجویان گفت: متاسفانه این موارد به صورت محدود در دانشگاه ما نیز دیده شده، اما به خاطر شناخت عمقی من از محیط دانشگاه و پس از روی کار آمدنم و شناخت اساتید از خطوط قرمز و حساسیتهای من در این خصوص خیلی به ندرت این موارد را شاهد بودیم.
فکر مهاجرت از دانشگاهها به مدارس کشیده شده است / ایرانیان خارج از کشور چطور میتوانند مسئله سربازیشان را حل کنند؟/ گفتگو با سید علی حسینیوی ادامه داد: دانشگاه شهید بهشتی در حال گسترش روابط بین المللی خود با سایر دانشگاههای دنیاست. با دانشجو پذیری و دانشجو فرستی قصد داریم این فضا را برای اساتید و دانشجویان ایجاد کنیم که فضای آکادمیک ما شاخص بهترینها را دارد.
آقامیری خاطرنشان کرد: نمیگویم صد در صد چیزی که در کشورهای اروپایی و آمریکایی رخ میدهد اینجا هم اتفاق میافتد، اما حقیقتا فاصله زیادی با آنها نداریم. دانشگاه شهید بهشتی در دیپلماسی علمی در حال تبیین این مورد است و هر چند هفته یک بار دانشجو از خارج از کشور دارد و دانشجو نیز به خارج از کشور میفرستد. وقتی سی نفر چهل نفر از یک دانشگاه به خارج می روند و برمیگردند؛ با حقایق منطقی که تعریف میکنند ذهنیتها را نسبت به همه ابعاد تحصیل در خارج از کشور روشن میکنند.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه ما خیلی موافق امضای بیرویه تفاهم نامهها نیستیم، تصریح کرد: تاکنون با کشورهای روسیه، ازبکستان، عراق، عمان، قرقیزستان، ایتالیا، اسپانیا تفاهم نامه امضا کرده ایم و قصد داریم همین تعداد را به سرانجام و هدف مطلوب خود برسانیم. خودم نیز به عنوان نماینده ایران در شورای بین المللی سزامی و مرکز تحقیقات هسته ای خاورمیانه با همه کشورهایی که عضو آنجا هستند، غیر از رژیم صهیونیستی در حال تعامل و همکاری هستم. ترکیه، مصر، پاکستان، قبرس، اردن، هند و ارمنستان از جمله کشورهای در حال تعامل با ما در این زمینه هستند.
وی با تاکید بر اینکه یکی از راههای جلوگیری از مهاجرت دانشجویان، فرصت شناساندن شرایط تحصیل در خارج از کشور است، گفت: میتوانیم فرصت مطالعاتی سه تا شش ماهه به دانشجویان خود بدهیم تا شرایط را ببینند و برگردند. عموما وقتی شرایط موقت و راه بازگشت را فراهم باشد، دانشجو بازمیگردد. آن بحرانی که در خصوص مهاجرت دانشجویان در حال حاضر دانشگاههای صنعتی با آن مواجه هستند، در دانشگاهی مثل شهید بهشتی وجود ندارد. اما نمیتوان کتمان کرد وقتی جوانی در حال تحصیل هست و دنبال شغل و درآمد مناسب میگردد، اگر ببیند داخل کشور این شرایط برای او مهیا نیست اولین فکری که به ذهنش خطور میکند مهاجرت است و هرچه زودتر باید این معضل را حل کنیم.