آقا تهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی: «طرح صیانت» در مجلس در مرحله پایانی است / تلاش داریم تا مدیریت «فضای مجازی» را به دست بگیریم
فارس نوشت: آقا تهرانی گفت: بحث فضای مجازی که چند وقتی است راه افتاد یکی از برکات است، طرح صیانت از فضای مجازی در مجلس به نظارت بر قانون فضای مجازی و تنظیم مقررات فضای مجازی تغییر شکل داده و کار این طرح در مجلس شورای اسلامی در حال پایان است.
- بحث فضای مجازی که چند وقتی است راه افتاد یکی از برکات است، طرح صیانت از فضای مجازی در مجلس به نظارت بر قانون فضای مجازی و تنظیم مقررات فضای مجازی تغییر شکل داده و کار این طرح در مجلس شورای اسلامی در حال پایان است.
- غربیها فضای مجازی را زندگی دوم میدانند ولی اشتباه میکنند زیرا معتقدم فضای مجازی زندگی اول است و بسیاری از افراد حتی بیش از 10 تا 12 ساعت پای فضای مجازی وقت میگذارنند البته در مقابل مدت زمان بسیار کمی را به مطالعه اختصاص میدهند.
- فضای مجازی بسیار عمیق وارد زندگی مردم شده و باید مدیریت درست برای آن انجام میشد نه اینکه به حال خود رها میکنند.
- همانطور که میدانیم پلتفرمهای توئیتر، اینستاگرام، تلگرام و واتسآپ در اختیار افرادی در بیرون کشور است و آنها هر کاری میخواهند انجام میدهند، نسل جوان امروزه ساعات زیادی از شبانهروز را در فضای مجازی میگذراند بنابراین باید این فضا مدیریت شود، باید بررسی کنیم فضای مجازی که فعالیت حدود 20 ساله دارد چه میزان دست حاکمیت است ولی اشتباهی به دست غربیها داده شد.
- در مجلس تلاش داریم تا مدیریت فضای مجازی را به دست بگیریم به همین منظور بحث صیانت را در ابتدا مطرح کردند ولی هماکنون بحث صیانت عوض شده و جای خود را به تنظیم مقررات فضای مجازی داده است.
- تنظیم مقررات فضای مجازی دولت را وادار به برنامه ریزی میکند و به زندگی مردم و حریم آنها کاری ندارد.
- در ایام شیوع ویروس کرونا و پیشرفت فضای مجازی مسؤولان اشتباهات فراوان داشتند و نظارت کامل بر فضای مجازی برای سنین مختلف به ویژه سنین پایین انجام نشد.
- با مقایسه بین آمریکا و اروپا باید گفت براساس زندگی و تحقیق لازم در هر دو منطقه، آمریکا مذهبیتر از اروپا است، در تلویزیون عمومی آمریکا روابط نامشروع نمیبینیم ولی اگر افرادی بخواهند از شبکهها استفاده کنند در مقابل واریز وجه موفق به مشاهده آن میشوند هر چند برای خبر، مستند و شبکههای اختصاصی و ورزشی در تلویزیون آمریکا برای استفاده از آن باید هزینه پرداخت کرد. در پارکهای و فضاهای تفریحی آمریکا نیز روابط نامشروع به عیان مشاهده نمیشود ولی در اروپا هم در تلویزیون و هم فضاهای تفریحی فساد خیلی بیشتر است.
- در روزهای شیوع ویروس کرونا اروپا مدارس خود را به هیچ وجه تعطیل نکرد و معتقد بود دانش آموزان از دست میروند و فضای مجازی را برای دانشآموزان مکان مناسبی ندید هرچند فضای مجازی در آن کشورها مدیریت شده است البته در این کشورها والدین تا سن 18 سال همه موارد ریز و درشت فرزند خود را مدیریت میکنند ولی در زمان شیوع کرونا همه چیز را به حال خود رها گذاشتیم البته فضای مجازی هم کاملا از سوی بیگانگان مدیریت میشود.
- در دو سال تعطیلی مدارس به دلیل ویروس کرونا در کشورمان دست به ترویج فضای مجازی زدند و حتی برای دانشآموزان و دانشجویان با کمک خیران و مردم تبلت و موبایل پیشرفته خریدار شد.
- دانش آموزان در زمان کرونا وارد محیط فضای مجازی شد که به حال خود رها شده و هیچ مدیریت و محدودیتی در آن نبود. در اغتشاشات اخیر بسیاری از شعارها علیه کشور زشت و زننده بود که از فضای مجازی نشأت میگرفت و حتی افرادی که به خیابانها آمدند با هدایت فضای مجازی بیگانه آمدند و نمیدانستند چه میخواهند، دست به تخریب و از بین بردن اموال عمومی و مردم زدند.
- بسیاری از افراد ضدوطن، بیگانگان، سلطنتطلبان ضد دین که بزرگترین دزدان روزگار هستند و هماکنون در آمریکا با فقر و نداری با فلاکت روزگار سپری میکنند نقش هدایتگر در اغتشاشات کشور داشتند و اغتشاشگران نمیدانند که میخواهند مملکت را دست کسانی دهند که اموال بسیار زیادی از کشورمان خارج کردند و امروز امور عادی خود را نمیتوانند تأمین کنند پس هیچ عقل سلیمی مدیریت کشورشان را به دست این افراد نمیدهند.
- اغتشاشات اخیر کشور قابل مدیریت است که بهترین راه آن جهاد تبیین است، باید همانند روزهای نخست انقلاب افکار موافق و مخالف دست به تضارب افکار بزنند.
- بسیاری از افرادی که این روزها مخالف هستند نمیدانند از چه مخالفت میکنند پس نباید انسان دچار جهل شود. باید عالمانه رو به جلو برویم و در گروه جهاد تبیین گام برداریم معتقدم جهاد تبیین باید در هر مکان انجام شود و مهمترین مکانها برای جهاد تبیین در مساجد، حسینیهها، برنامههای اردویی دینی، مذهبی و اعتکاف است.
- در زمینه محدودیت فضای مجازی کمیسیون مشترک با حضور متخصصان و افراد صاحبنظر داریم و مسئله با حساسیت فراوان در حال پیگیری است تا تنظیم مقررات درست داشته باشیم. پلتفرمهای واتسآپ، اینستاگرام و توئیتر نمیتوانند از خارج کشور هر گونه که میخواهند مدیریت شوند و هیچ جای دنیا نیز این وضعیت وجود ندارد.
- در کشورهایی همانند آمریکا 270 ماده برای این مهم تعریف شده و اروپا فوقالعاده موادی را مطرح کرد که باعث ایجاد بسیاری موانع و فشار شد، معتقدم همان مواد در دیگر کشورها برای کشورمان ترجمه و اجرا شود بسیار خوب است زیرا باید استقلال و امنیت کشور برهم نخورد و با بروز برخی اشتباهات علیه کشور مجبور به مسدود کردن باشیم تا به امنیت و آرامش کشور لطمه وارد نشود.
- در حال برنامهریزی مبنایی برای مدیریت فضای مجازی هستیم و مجلس شورای اسلامی در این مسیر پیشرفت خوبی دارد همچنین بحث قانون صیانت فضای مجازی کاملا تغییر کرده و با ورود تنظیم مقررات فضای مجازی قوانین و مقررات متفاوت و به روزتر شد ولی باید زمان برای مدت معین تعیین شود.
- قانون تنظیم مقررات فضای مجازی از قوانین هشتادوپنجی مجلس بوده و در آن مدت زمان موقت است. اعتقاد دارم فضای مجازی کاملا رو به رشد و به روز است و پلتفرم خارجی همانند اینستاگرام و واتساپ باید براساس رعایت ضوابط، قوانین و مقررات ایران به میدان بیایند.
- باید پلتفرم های خارجی خود را ملزم به رعایت قوانین کشورمان بدانند و ارائه خدمات دهند، پس اگر براساس قاعده ما این پلتفرها جلو نیایند اجازه فعالیت نمیدهیم تا علیه ایران دست به هر کاری بزنند.
- امروز زیرساخت فضای مجازی بسیار با گذشته تفاوت دارد و یکی از نقاط مطلوب پلتفرمهای داخلی این بوده که به فکر مهیا کردن و ترمیم زیرساختهای خود با هدف پیشرفت و ترقی افتادند. این روزها شاهد هستیم که مسیریاب خارجی به دلیل برخی نواقص جای خود را به "نشان و بلد" داد که بهتر از آن عمل کرده و بسیار توانمند بودند.
- وضعیت نامطلوب بودن اینترنت در کشور موقت است و باید بهتر از گذشته شود شود، باید بدانیم شرایط سخت همیشه ماندنی نیست، رو به گذر خواهد بود و ما به روزهای خوش در آینده امید داریم.
- اگر در اسلام مواردی حرام است در آن شکلی نیست پس باید تلاش کنیم امر حرام در جامعه مشاهده نشود، با ورود نمایندگان در مجلس میتوان قوانین خوبی را برای مسئله حجاب و عفاف پیاده کرد و کمیسیون فرهنگی از گذشته تاکنون جلسات فراوان دارد تا حسابشده رو به جلو حرکت کنیم و موضوع حجاب و عفاف را به بهترین شکل، با طرح و برنامه جدید پیاده کنیم.
بیشتر بخوانید:
-
«شبیه تحریم ملت از سوی دولت است» / «تذکر شفاهی» نماینده مجلس در انتقاد از «روند کاهش سرعت اینترنت»
-
روزنامه اطلاعات: شرایط کنونی از جنگ بدتر است که اینترنت را مسدود می کنید؟ / طبق قانون اساسی حتی در دوران جنگ فقط 30 روز میشود محدودیت ایجاد کرد
-
اعتراضهای گسترده به فیلترینگ و کندی اینترنت به گوش سران قوا هم رسید / تاکید بر ضرورت «تسهیل در دسترسی مردم به شبکههای ارتباطی»
-
نماینده مجلس: برادرمون عیسی زارع پور، دقیقا، الان وزیر چیه؟! وزیر فیلترنت و قطع ارتباطات!!!؟
-
هر دقیقه 2 میلیارد تومان خسارت فیلترینگ برای کسب و کارها / چراغ اقتصاد دیجیتال کشور در آستانه خاموشی
-
انتقاد نشریه سیاسی سپاه از ناکامی «فیلترینگ غیرهوشمند» / قیمت «ویپیانها»، تا پنج برابر افزایش یافته
-
روزنامه اصولگرا تخمین زد / گردش مالی ماهانه 540 میلیاردی «مافیای فیلترشکن»
-
آمار جالب دسترسی کاربران ایرانی به فیلترشکن؛ 89 درصد از فیلترشکن استفاده می کنند
21220
کد خبر 1726083