آلمان خواهان برگزاری مجدد انتخابات در بلاروس شد
تهران - ایرنا - وزیر امور خارجه آلمان طی سخنانی مداخله جویانه در پارلمان این کشور خواهان برگزاری دوباره آنچه انتخابات آزاد و منصفانه در بلاروس خواند، شد.
به گزارش ایرنا، «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان روز چهارشنبه با اشاره به سرکوب اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاستجمهوری بلاروس هشدار داد که اتحادیه اروپا اقدامات «الکساندر لوکاشنکو» علیه معترضان را بیپاسخ نخواهد گذاشت. وی در پارلمان آلمان (بوندستاگ) که به طور مستقیم از بخش آلمانی شبکه راشاتوی پخش شد، در حمایت از معترضان بلاروسی گفت آنها شهروندانی عادی بوده اند که با برخورد شدید دستگاه امنیتی بلاروس روبه رو شده اند.
ماس افزود که آلمان و اتحادیه اروپا همچنان به پشتیبانی و دفاع از خواسته مردم بلاروس در مورد نتیجه انتخابات ادامه داده و اجازه نمی دهد این خواسته قربانی فشارها و تهدیدهای حکومت لوکاشنکو شود.
وزیر امور خارجه آلمان همچنین پیشنهاد میانجیگری بین معترضان و دولت بلاروس برای حل اختلاف ها را مطرح کرد و گفت: هنوز زود است که در مورد اعمال تحریم علیه مقامات این کشور سخن بگوییم. وی به رویکرد روسیه به تحولات بلاروس و حمایتش از لوکاشنکو اشاره کرد و ادامه داد که مسکو با این اقدام ها محبوبیت خود در بلاروس را از دست می دهد و در اقدامات سرکوبگرانه ای که علیه معترضان در جریان است، مسئول خواهد بود.
به گفته ماس، مردم بلاروس به دنبال برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه هستند و در این مسیر به حمایت های اتحادیه اروپا چشم دوخته اند.
وی تاکید کرد: خشونت، آزادی بازداشت شدگان در این اعتراضات و برگزاری انتخابات آزاد از جمله خواسته های مردم بلاروس و اتحادیه اروپا است.
در تازه ترین واکنش اتحادیه اروپا به تحولات جاری و ناآرامی ها در بلاروس، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی این اتحادیه شب گذشته (سه شنبه) در بیانیهای انتخابات ریاست جمهوری اخیر این کشور را جعلی خواند و به صراحت اعلام کرد که اتحادیه اروپا لوکاشنکو را به عنوان رییس جمهوری بلاروس به رسمیت نمی شناسد. این درحالی است که روسیه تمام قد از لوکاشنکو و دولت او حمایت می کند و اخیر هم از کمک مالی قابل توجه به دولت مینسک خبر داده است.
به اعتقاد کارشناسان، هم پیمانی و روابط راهبردی دولت لوکاشنکو با مسکو، شاید یکی از دلایل و انگیزه های اتحادیه اروپا برای تشدید فشارها بر بلاروس باشد؛ اتحادیه ای که بیشتر اعضای آن عضو سازمان پیمان آتلانیتک شمالی "ناتو" و از هم پیمانان واشنگتن هستند. اتحادیه اروپا نسبت به اعمال فشار بر روسیه از طریق تحت فشار قرار دادن دولت لوکاشنکو چندان بی رغبت نیست. در صورتی که رهبران مخالف لوکاشنکو در بلاروس قدرت را بدست گیرند، این متحد کلیدی روسیه می تواند چرخشی قابل توجه از مسکو به سمت بروکسل پیدا کند.
*س_برچسبها_س*