آمار عجیب مرگ ومیر ناشی از آلودگی هوا در اراک / آلاینده ها در سال 1400 جان 500 نفر را گرفت!
علیمحمدی گفت: در شهر اراک با جمعیت بالغبر 600 هزار نفر در سال 1400 متأسفانه بیش از 500 مرگومیر مستقیم در اثر آلایندهها به ثبت رسیده که در رأس آن بیماریهای انسداد مجاری هوایی و سرطانهای ریوی و سکتههای مغزی و قلبی قرار دارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ مطابق آخرین آمار وزارت بهداشت از میانگین شاخص ذرات معلق زیر 2.5 میکرون در 27 کلانشهر کشور با جمعیت حدود 35میلیون نفر، مرگهای منتسب به آلودگی هوا بزرگسالان نزدیک به 21هزار نفر در سال 1400 برآورد شده است.
افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و ریوی، کودکان و سالمندان با احتمال بیشتری ممکن است در نتیجه قرار گرفتن در معرض هوای آلوده به ویژه آلاینده های ناشی از سوخت مازوت آسیب ببینند، حتی افراد سالم نیز در هنگام قرار گرفتن در معرض میزانهای بالای ذرات آلاینده دچار علائم و عوارض تنفسی می شوند ولی پر واضح است که آلودگی در بلندمدت میتواند پیامدهای جدی در سلامت داشته باشد.
نیروگاه شازند به دلیل استفاده از مازوت بهویژه در فصول سرد سال یکی از مهمترین عوامل آلودگی شهرهای اراک و شازند به شمار میرود که تقریبا دو برابر حد استاندارد آلاینده SO2 را وارد هوا می کند، بر اساس آمارهای رسمی از 20 آبان ماه امسال تاکنون 65 میلیون لیتر مازوت در این نیروگاه استفاده شده است.
سال گذشته نیز مازوت سوزی نیروگاه شازند از 9 آذرماه آغاز و تا 30 بهمن ماه سال گذشته 475 میلیون لیتر مازوت در نیروگاه سوزانده شد.
علی علیمحمدی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک 8 آذر امسال در سومین نشست کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی در سال جاری اظهار داشت: با همکاری گروه سلامت و محیط وزارت بهداشت و مرکز تحقیقات هوا و تغییرات اقلیمی دانشگاه شهید بهشتی بر روی 27 شهر کشور ازجمله اراک ازنظر آلودگی هوا و اثرات آن بر روی بیماریها و مرگومیر یک کار پژوهشی صورت گرفته که نتایج آن قابلتوجه است.
علیمحمدی گفت: در شهر اراک با جمعیت بالغبر 600 هزار نفر در سال 1400 متأسفانه بیش از 500 مرگومیر مستقیم در اثر آلایندهها به ثبت رسیده که در رأس آن بیماریهای انسداد مجاری هوایی و سرطانهای ریوی و سکتههای مغزی و قلبی قرار دارد.
وی تأکید کرد: هزینههای اقتصادی مرگهای ناشی از مواجهه با ذرات معلق بهمراتب بیشتر از سودآوریهای تولید برق و صنایع است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: اراک جزو شهرهای بسیار با ریسک بالاست و این تقاضا را داریم که موضوع آلودگی هوای اراک بهعنوان یک دغدغه در دستور کار اصلی دولت باشد.
به گزارش دیارآفتاب، از ابتدای سال تاکنون در اراک 90 روز ناسالم ثبت شده و از این حیث در مقایسه با 8 کلان شهر آلوده کشور اراک در جایگاه پنجم قرار دارد.
انتهای پیام /