آمریکا اقدام نظامی در عراق انجام نمیدهد
تهران - ایرنا - رییس مرکز عربی مطالعات ایران تاکید کرد: بعید میدانم که آمریکا در مقطع کنونی و شرایط موجود اقدام نظامی در عراق انجام دهد بلکه مانورهای روزهای اخیر در چارچوب سیاست فشار حداکثری بر ایران و گروههای نزدیک به ایران است.
«محمدصالح صدقیان» روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره تحولات اخیر عراق و مانور نظامی نیروهای آمریکایی در بغداد و اینکه گفته میشود ارتش آمریکا قصد حمله به مواضع حشد العشبی را دارد، گفت: مانورهای نیروهای آمریکایی در عراق طی یکی، دو روز گذشته اقدامی برای فشار هرچه بیشتر به ایران و گروههای عراقی نزدیک به ایران است.
وی با بیان اینکه بعید میدانم آمریکا اقدامی برای ضربه زدن علیه ایران یا حشد العشبی انجام دهد، اظهار داشت: هماکنون به هیچ وجه شرایط و فضا برای یک اقدام نظامی در منطقه یا عراق فراهم نیست و شرایط را بدتر از وضعیت بدی که اکنون وجود دارد، میکند چراکه وضعیت برای آمریکا در عراق خوب نیست.
هرگونه اقدام نظامی میتواند وضعیت را بدتر از اکنون کند
این کارشناس مسائل عراق ادامه داد: آمریکا با کرونا درگیر است و این کشور در صدر فهرست مبتلایان به این ویروس قرار دارد. عراق با وضعیت بهداشتی نامناسبی روبهرو است. عدم استقرار دولت قانونی و وجود بحران و خلا سیاسی، وضعیت عراق را در شرایط بدی قرار داده و هرگونه اقدام نظامی میتواند وضعیت را بدتر از اکنون کند.
صدقیان با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر تصریح کرد: دولت ترامپ میخواهد وضعیت در عراق از شرایط کنونی خارج شده به سروسامانی حداقل تا پایان انتخابات ریاست جمهوری برسد. تداوم شرایط کنونی در عراق میتواند دستاویزی برای مخالفان ترامپ باشد و او نمیخواهد بهانهای به مخالفانش در موقع انتخابات بدهد بنابراین آمریکا در شرایط کنونی اقدام را انجام نمیدهد که وضعیت عراق را بدتر کند.
وی افزود: من بعید میدانم که آمریکا در مقطع کنونی و شرایط موجود اقدام نظامی در عراق انجام دهد بلکه مانورهای روزهای اخیر در چارچوب سیاست فشار حداکثری بر ایران و گروههای نزدیک به ایران است.
هیچ توافق ملی برای خروج آمریکا در میان عراقیها وجود ندارد
رئیس مرکز عربی مطالعات ایران با بیان اینکه هیچ گونه آمادگی و وحدتی در میان شیعیان عراق برای برخورد با آمریکا وجود ندارد، خاطرنشان کرد: آمریکا در چند هفته گذشته، چندین بار مراکز و پایگاههای حشد الشعبی را مورد هدف قرار داد اما با پاسخ قاطعی روبهرو نشد. متاسفانه در میان بیت شیعه و گروههای شیعی، اختلافات اساسی و گستردهای نسبت به آمریکا و خروج نیروهای آمریکایی از عراق وجود دارد.
صدقیان با بیان اینکه خروج نظامی آمریکا هرچند مصوبه مجلس عراق است اما اجرای آن در میان زمین و هوا است، ابراز داشت: نه تنها دولتی برای اجرای این مصوبه وجود ندارد و عراق با خلا و بحران سیاسی روبهرو است بلکه هیچ توافق ملی هم در این رابطه وجود ندارد. اجرای این مصوبه بدون هر گونه توافق ملی میتواند به تقسیم عراق و تبدیل عراق به سه کشور منجر شود.
وی اضافه کرد: آمریکا در عراق تنها دو پایگاه دارد؛ پایگاه «عینالاسد» در استان الانبار و پایگاه «حریر» در نزدیکی اربیل کردستان عراق. هم اهل سنت و هم کردها خواهان تداوم حضور نظامی آمریکا در عراق هستند. «التاجی»، «القیاره» و «کیوان» و... پایگاههای ارتش عراق هستند که مستشاران آمریکایی در آن برای آموزش نیروهای نظامی عراق رفت و آمد دارند و عدم نیروهای آمریکایی در آن را نباید به منزله خروج نظامی آمریکا از عراق قلمداد کرد چراکه ایالات متحده چنین قصدی را هم ندارد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*