دوشنبه 5 آذر 1403

آمریکا؛ تنها کشور پیشرفته با مرگ و میر بالای کرونا

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
آمریکا؛ تنها کشور پیشرفته با مرگ و میر بالای کرونا

آمریکا با تمایزی غم انگیز نسبت به سایر کشورهای جهان، حدود 30 درصد از مرگ و میر ناشی از همه‌گیری را به خود اختصاص داده است. این کشور صنعتی تنها کشور پیشرفته‌ای است که هنوز میزان فوتی‌ها در آن رو به افزایش است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛"رابرت ریچ" وزیر کار سابق آمریکا و استاد سیاستگذاری دانشگاه کالیفرنیا با انتقاد از سیاست‌های ترامپ در دوران کروناویروس و ابراز نگرانی از تراژدی مرگبار استثناگرایی آمریکایی ها نوشت، هیچ کشور دیگری مانند آمریکا متحمل میزان مرگ و میر بالای ناشی از کووید19 نشده است.

آمریکا با تمایز غم انگیزی نسبت به سایر کشورهای جهان، حدود 30 درصد از مرگ و میر بر اثر همه گیری را به خود اختصاص داده است.

و این تنها کشور پیشرفته ای است که هنوز میزان فوتی ها در آن رو به افزایش است. 3000 مرگ و میر روزانه تا اول ماه ژوئن پیش بینی می شود.

هیچ کشور دیگری مانند آمریکا، قرنطینه و سایر اقدامات فاصله گذاری اجتماعی را در هنگام افزایش فزاینده مرگ و میرها لغو نکرده است.

هیچ کشور پیشرفته ای به اندازه آمریکا در پاندمیک فاقد آمادگی های لازم نبوده است.

ما اکنون متوجه شدیم که کارشناسان بهداشت عمومی در اواسط ماه ژانویه به دونالد ترامپ و دولت وی گفتند که برای متوقف کردن شیوع کووید19 اقدام فوری لازم است. اما به گفته دکتر "آنتونی فائوچی" عضو کارگروه کاخ سفید و مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا، فشار و انکار زیادی وجود داشت و ترامپ تا 16 مارس هیچ اقدامی نکرد.

اپیدمیولوژیست ها تخمین می زنند که اگر سیاست های فاصله گذاری اجتماعی 2 هفته زودتر در 2 ماه مارس عملی می‌شد، از 90 درصد مرگ و میرهای ناشی از موج اول کووید19 در آمریکا جلوگیری به عمل می آمد.

هیچ کشوری غیر از آمریکا خرید ونتیلاتورها و تجهیزات محافظت شخصی را به واحدهای وابسته به دولت (ایالت ها و شهرها) محول نکرده است. در هیچ کشوری، دولت های فرعی مجبور به مزایده علیه یکدیگر نیستند.

در هیچ کشوری، کارشناسان بهداشت عمومی و آمادگی برای شرایط اضطراری کنار گذاشته نشده و با دوستان صمیمی سیاسی مانند؛ "جرد کوشنر" داماد ترامپ جایگزین نمی شوند.

کووید19 در هیچ کشور پیشرفته دیگری جز آمریکا به سرعت منجر به فقر شهروندان طبقه متوسط این کشور نشده است. مؤسسه تحقیقاتی "اربن" (Urban) گزارش می دهد که بیش از 30 درصد از بزرگسالان آمریکایی مجبور به کاهش هزینه های غذایی خود شده اند.

دولت ها در نقاط دیگر جهان بسته های سخاوتمندانه حمایت از درآمد ارائه می دهند به جز آمریکا.

آمریکایی ها در بهترین حالت، چک هایی با رقم 1200 دلار که برای 1 هفته اجاره و مواد غذایی است دریافت کرده اند.

برنامه حمایت از حقوق و دستمزد کنگره آشفته است. از آنجا که وجوهات از طریق مؤسسات مالی توزیع شده است، بانک ها کمیسیون خود را برداشته و به مشتریان مورد علاقه و موفق خود پاداش می دهند. از 350 میلیارد دلاری که در ابتدا برای مشاغل کوچک تعیین شده بود، 243.4 میلیون دلار به شرکت های بزرگ تحت مالکیت عمومی سرازیر شده است.

در ضمن، خزانه داری و فدرال، شرکت های بزرگ را برای بازخرید سهام آنها از بدهی های انباشته شده سال های اخیر آزاد می کنند.

چرا رویارویی آمریکا با تهدید کروناویروس با سایر کشورهای پیشرفته بسیار متفاوت است؟ چرا همه چیز در این کشور به طرز غم انگیزی پیش می رود؟

دلیل برخی از این موارد خود ترامپ و مجموعه فاسد، کلاهبردار، لوده، چاپلوس، لابی‌گر و بستگان او است. اما ریشه های عمیق تری نیز وجود دارد.

کروناویروس به ویژه در آمریکا بسیار قدرتمند بوده است، زیرا آمریکا تنها کشور صنعتی است که فاقد مراقبت های بهداشتی با معیارهای جهانی است. بسیاری از خانواده ها به خاطر ترس از صورتحساب های سنگین هیچ تمایلی به مراجعه به پزشکان یا معاینه در اورژانس نداشته اند.

آمریکا در میان 22 کشور پیشرفته تنها کشوری است که به هیچ یک از کارگران خود مرخصی استعلاجی نمی دهد. در نتیجه، بسیاری از کارگران آمریکایی وقتی باید در خانه باشند در محل کار می مانند.

محل های کار آمریکایی ها نیز بسیار خطرناک است. حتی قبل از کووید19، میزان تلفات در میان کارگران آمریکایی بیشتر از اروپایی ها بود.

حتی قبل از این همه گیری، مشاغل و درآمد آمریکایی ها غارت شده بود و رشد متوسط دستمزد در آمریکا نسبت به رشد متوسط دستمزد در بیشتر کشورهای پیشرفته عقب مانده بود. از سال 1980 تاکنون، سهم کارگران آمریکایی از کل درآمد ملی بیشتر از هر کشور ثروتمند دیگری کاهش یافته است.

در کشورهای دیگر، اتحادیه ها شرایط کاری امن تر و دستمزد بالاتری دارند. اما کارگران آمریکایی به مراتب کمتر از کارگران سایر اقتصادهای پیشرفته اتحادیه تشکیل می دهند. تنها 6.4 درصد از کارگران بخش خصوصی در آمریکا به یک اتحادیه تعلق دارند، این نسبت در کانادا 26 درصد، در ایتالیا 37 درصد، در سوئد 67 درصد و در انگلیس 25 درصد است.

پس چه کسی را باید در مورد بدترین نوع نابود کردن زندگی در طول تاریخ آمریکا سرزنش کرد؟ بخشی از آن به خاطر شرارت و اقدامات خلاف قانون دونالد ترامپ است.

این مصیبت همچنین ناشی از ناکامی طولانی مدت آمریکا در ارائه پشتیبانی های اساسی به مردم خود است.

انتهای پیام /

آمریکا؛ تنها کشور پیشرفته با مرگ و میر بالای کرونا 2