آمریکا توانایی هستهای خود را به رخ چین کشید
ایالات متحده در میانه افزایش تنش ها با چین بر سر بالون اطلاعاتی این کشور بر فراز حریم هوایی ایالات متحده، یک موشک بالستیک قاره پیما را آزمایش کرد.
آزمایش موشک بالستیک آمریکا در میانه تنش با چین برای اثبات توان هستهای
نیویورک - ایرنا - آمریکا در میانه افزایش تنش ها با چین بر سر بالون اطلاعاتی این کشور بر فراز حریم هوایی ایالات متحده، یک موشک بالستیک قاره پیما را آزمایش کرد تا آمادگی توانایی هسته ای خود را نشان دهد.
به گزارش ایرنا، حدود یک هفته پس از سرنگونی بالون چینی توسط ارتش آمریکا، نیروی هوایی این کشور روز جمعه به وقت محلی تایید کرد که یک موشک بالستیک قاره پیمای غیرمسلح موسوم به مینوت من 3 را از یک پایگاه در کالیفرنیا به سمت اقیانوس آرام پرتاب کرده است تا "آمادگی" توانایی های هسته ای ایالات متحده را نشان دهد.
بر اساس گزارش پایگاه های خبری نظامی آمریکا، موشک "مینوت من" غیرمسلح در ساعت 23:01 پنجشنبه شب (به وقت محلی) از پایگاه نیروی فضایی واندنبرگ کالیفرنیا پرتاب شده است.
در بیانیه نیروی هوایی آمریکا آمده است: موشک هسته ای قاره پیمای آمریکا، به عنوان بخشی از فعالیت های معمول و دوره ای ارتش آمریکا آزمایش شد و هدف آن نشان دادن ایمنی، قابل اعتماد و موثر بودن بازدارندگی هسته ای آمریکا برای جلوگیری از تهدیدات قرن بیست و یکم است.
آمریکا همزمان با افزایش تنش با پکن در پی بالون چینی اطلاعاتی، ارتش چین را متهم کرد که در حال جاسوسی هوایی بزرگی با استفاده از بالون در پنج قاره جهان و بیش از 40 کشور است.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی ادعا کرد: ارتش چین احتمالاً پشت یک برنامه جاسوسی هوایی بزرگ است که با استفاده از بالون، بیش از 40 کشور در پنج قاره را هدف قرار داده است.
رسانه آمریکایی آکسیوس در گزارشی نوشت که یک مقام آمریکایی ادعا کرد که چین در گذشته بالون های نظارتی مشابه را بر فراز بیش از 40 کشور در پنج قاره به پرواز درآورده است.
آکسیوس نوشت که آمریکا می گوید ناوگان بالون های چین به طور خاص برای جاسوسی استفاده می شوند و مجهز به تجهیزات پیشرفته هستند و می توانند سیگنال های ارتباطی و سایر اطلاعات حساس از اهداف در سراسر جهان را جمع آوری کنند.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرد: بالون مشکوک چینی که هفته گذشته قبل از سرنگون شدن بر فراز آمریکا پرواز کرد، قادر به جمع آوری ارتباطات رادیویی بود.
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که این بالون با "آنتن های متعدد" و سایر تجهیزات مجهز شده بود که "به وضوح برای نظارت اطلاعاتی" بود.
وی ادامه داد: آنتن های موجود در یک ردیف احتمالاً قادر به جمع آوری و مکان یابی ارتباطات هستند.
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: این بالون همچنین دارای پنل های خورشیدی مناسب بود. این پنل ها برق کافی برای "عملکرد چندین حسگر جمع آوری اطلاعات "را تولید می کردند.
به گزارش ایرنا، مقامات آمریکایی روز پنجشنبه به وقت محلی دوم فوریه (13 بهمن ماه) اعلام کردند که ایالات متحده در حال ردیابی یک بالون نظارتی مشکوک چین بوده که برای چند روز بر فراز حریم هوایی این کشور مشاهده شده است.
نخستین پیامد کشف و شناسایی بالون اطلاعاتی چین بر فراز حریم هوایی ایالات متحده، تعویق سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به پکن بود.
یک مقام آمریکایی روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد بلینکن سفر آتی خود به چین را که برای هفته آینده برنامه ریزی شده بود، به تعویق انداخته است چرا که نمیخواست با سفر خود واکنش افراطی به وضعیت داشته باشد و همچنین نمیخواهد موضوع این بالون بر جلسات او با مقامات چینی مسلط شود.
سرانجام عصر شنبه به وقت محلی، چهارم فوریه (15 بهمن ماه) ارتش آمریکا بالون چینی را که باعث افزایش تنش میان واشنگتن - پکن شده بود، با جنگنده اف 22 در سواحل کارولینا سرنگون کرد.
گارد ساحلی ایالات متحده آمریکا میگوید منطقه امنیتی موقت در آبهای ساحلی کارولینای جنوبی در نزدیکی محل سقوط بالون چینی ایجاد و عبور کشتیها در نزدیکی این منطقه را ممنوع کرده است.
--> اخبار مرتبط- آمریکا توانایی هستهای خود را به رخ چین کشید
- درخواست برجامی چین از آمریکا
- واکنش آمریکا به اظهارات امیرعبداللهیان / چنین پیامی به ایران ندادهایم
- کدام کشورها بیشترین راکتور هستهای را دارند؟+ اینفوگرافیک
- اسرائیل: آمریکا اطلاع داده که توافق با ایران در آینده نزدیک امضا نخواهد شد
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.