دوشنبه 5 آذر 1403

آمریکا: دیگر قدرت بلامنازع نیستیم

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
آمریکا: دیگر قدرت بلامنازع نیستیم

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با بیان اینکه آمریکا دیگر قدرت بلامنازع جهانی نیست، گفت: این کشور در اروپا با عملیات نظامی روسیه در اوکراین و در خاورمیانه و آفریقا با بی‌ثباتی که عامل آن تروریست‌ها هستند، در حال آزموده شدن است.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، با تاکید بر اینکه 25 سال آینده مانند گذشته نخواهد بود، از نسل آینده این کشور خواست ارتش را برای نبرد در جنگ‌های آینده که به گفته وی شباهتی به جنگ‌های امروزی ندارد، آماده کنند.

به گزارش روسیا الیوم، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در جمع دانشجویان فارغ التحصیل از آکادمی نظامی در "وست پوینت"، تصویری تاریک از جهانی متلاطم‌تر را ترسیم کرد که قدرت‌های بزرگ قصد تغییر نظم جهانی را دارند.

رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده به حاضران گفت که آنها مسئولیت دارند مطمئن شوند آمریکا آماده است.

میلی به دانشجویان فارغ التحصیل گفت: احتمال وقوع درگیری بزرگ بین‌المللی بین قدرت‌های برتر در حال افزایش است، نه کاهش. هر پیشرفت نظامی که در 70 سال گذشته داشته‌ایم به سرعت در حال متوقف شدن است و ایالات متحده در واقع چالش‌های زیادی در همه زمینه‌ها از جمله جنگ، فضا، اینترنت، نیروی دریایی، نیروی هوایی و زمینی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه آمریکا دیگر قدرت بلامنازع جهانی نیست، افزود، این کشور در اروپا با عملیات نظامی روسیه در اوکراین، در آسیا با رشد عظیم اقتصادی و نظامی چین و همچنین تهدیدات هسته‌ای و موشکی کره شمالی و در خاورمیانه و آفریقا با بی‌ثباتی که عامل آن تروریست‌ها هستند، در حال آزموده شدن است.

میلی همچنین گفت که از نظر او جنگ آینده بسیار پیچیده خواهد بود، با جنگی که به سلاح‌های دقیق دوربرد و فناوری‌های پیشرفته جدید نیاز دارد.

وی با بیان اینکه ایالات متحده در حال حاضر برای ارسال پهپادهای جدید با فناوری پیشرفته و سایر تسلیحات به ارتش اوکراین عجله دارد و در برخی موارد این تجهیزات تنها در مراحل اولیه تولید بوده است، عنوان داشت که بعضا حتی از تسلیحاتی مانند پهپادهای دوش پرتاپ به رغم پیشرفت‌های صورت گرفته استفاده شده است.

میلی با بیان اینکه با تحولات جنگ در اوکراین نیاز به انواع تسلیحات بیشتر شد، تصریح کرد: در هفته‌های اول جنگ بر روی تسلیحات دقیق دوربرد مانند موشک‌های "استینگر" و "جاولین" تمرکز شد، اما اکنون تمرکز بر روی توپخانه و افزایش محموله‌های هویتزر است.

این ژنرال آمریکایی تاکید کرد که طی 25 تا 30 سال آینده، ماهیت اصلی جنگ و تسلیحات آن تغییر خواهد کرد.

میلی اظهار داشت که ارتش ایالات متحده نمی‌تواند به مفاهیم و تسلیحات منسوخ شده بچسبد، بلکه باید فوراً نیرو و تجهیزاتی را مدرن سازی کرده و توسعه دهد که بتواند درگیری جهانی را بازدارنده یا در صورت لزوم پیروز شود.

وی با بیان اینکه افسران فارغ التحصیل باید طرز تفکر، آموزش و مبارزه نیروهای آمریکایی را تغییر دهند، افزود: نظامیان تازه منصوب شده به عنوان رهبران ارتش فردا با تانک، کشتی و هواپیماهای رباتیک خواهند جنگید و بر هوش مصنوعی، سوخت‌های مصنوعی، مصنوعات سه بعدی و مهندسی انسانی تکیه خواهند کرد.