چهارشنبه 7 آذر 1403

آموزش و پرورش: مدیریت رفت و آمد دانش آموزان فعلا با اولیاست

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
آموزش و پرورش: مدیریت رفت و آمد دانش آموزان فعلا با اولیاست

رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پروش استان مرکزی گفت: در سال تحصیلی جاری تا وقتی شرایط به شکل نیمه‌حضوری باشد و وضعیت کاملا مشخص نشود بر اساس مصوبه‌ی کارگروه ماده 18 بحث سرویس مدارس بر عهده اولیا خواهد بود، منتظر هستیم امتحانات نیمسال اول دانش آموزان به پایان برسد و اگر بناست شرایط به همین نحو پیش برود تصمیمات جدیدی اتخاذ کنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ مدارس کشور که در پی شیوع ویروس کرونا از اسفندماه 1398 از لحاظ آموزش حضوری به‌صورت کامل تعطیل بودند، مهرماه امسال نیز به خاطر تداوم شیوع این ویروس همچنان به‌صورت مجازی ادامه فعالیت دادند.

با انجام واکسیناسیون دانش‌آموزان علیه ویروس کرونا در اوایل سال تحصیلی جاری اما زمزمه شروع آموزش حضوری مطرح شد تا اینکه در نهایت با توجه به مهار نسبی بیماری در کشور مدارس و دانش آموزان از ابتدای آذرماه ملزم به فعالیت حضوری شدند.

در پی بازگشایی مدارس و حضور فیزیکی دانش‌آموزان در کلاس‌ها از ابتدای آذرماه اما یکی از دغدغه‌های اصلی والدین مدیریت سرویس رفت‌وآمد فرزندانشان به مدارس است که برخلاف شرایط پیش از همه‌گیری کرونا در حال حاضر برنامه‌ریزی مشخصی برای آن صورت نگرفته است.

پیش‌تر ارائه سرویس مدارس از طریق کارگروهی با حضور تعدادی از دستگاه‌های مسئول ساماندهی و مسئولیت اجرایی آن بر عهده شهرداری‌ها قرار داشت، بر همین اساس شرکت‌های حمل‌ونقل مورد تأیید شهرداری، والدین و مدیران مدارس می‌بایست نسبت به نام‌نویسی در سامانه‌ای تحت عنوان سپند که از سال 97 توسط وزارت کشور برای ساماندهی سرویس مدارس در نظر گرفته شد اقدام می‌کردند.

در حال حاضر اما والدین با نرخ‌های متفاوتی از سوی رانندگان مسافربرهای شخصی برای حمل‌ونقل فرزندان خود به مدارس مواجه هستند ضمن اینکه قابلیت صلاحیت سنجی رانندگان برای اولیا میسر نیست و این موضوع در شرایط فعلی ازجمله نگرانی‌های خانواده‌ها برای مدیریت رفت‌وآمد فرزندانشان به مدرسه است.

مدیریت رفت و آمد دانش آموزان فعلا با اولیاست / زمان حضور در مدارس به‌هم‌ریخته و ساماندهی آن سخت است

مهدی براتی زاده رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پروش استان مرکزی در گفتگو با دیارآفتاب در رابطه با وضعیت ارائه سرویس به دانش‌آموزان گفت: بالاترین مرجع تصمیم‌گیری در خصوص سرویس مدارس در هر شهرستانی کارگروه ماده 18 آن شهرستان است که در اراک هم با ترکیبی از نواحی یک و دو کارگروه خاص خود را دارد و به همین ترتیب سایر شهرستان‌های استان این کارگروه را تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: هر بخشنامه و دستورالعملی در خصوص سرویس مدارس در این کارگروه‌ها بومی‌سازی می‌شود و بر اساس آن تصمیم‌گیری لازم صورت می‌گیرد، در حال حاضر به خاطر وضعیت بیماری کرونا و شرایط خاصی که مدارس در دو سال اخیر داشته‌اند و بعضا نیمه‌حضوری و یا چند ماه تعطیل می‌شدند و وضعیت مشخص نبود لذا شرکت‌های تأمین‌کننده و رانندگان نمی‌توانستند به این شکل سرویس بدهند.

براتی زاده با بیان اینکه با شرایط موجود اکثر رانندگان حاضر به فعالیت نبودند مگر اینکه قیمت‌ها آژانسی حساب می‌شد افزود: اگر می‌خواستیم قیمت‌ها به‌صورت آژانسی محاسبه شود برای والدین میسر و مقدور نبود که بخواهند این هزینه را بپردازند لذا در سال تحصیلی که الآن در آن قرار داریم تا وقتی شرایط به شکل نیمه‌حضوری باشد و وضعیت کاملا مشخص نشود بر اساس مصوبه‌ی کارگروه ماده 18 بحث سرویس مدارس بر عهده اولیا خواهد بود.

رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پروش استان مرکزی عنوان کرد: در کارگروه ماده 18 سه نفر حق رأی دارند که نماینده آموزش‌وپرورش، شهرداری و نماینده اولیاء عضو اصلی و مابقی دستگاه‌ها عضو مدعو هستند لذا امسال مصوب شده تا زمانی که شرایط فعالیت مدارس دقیقا مشخص نیست بحث حمل‌ونقل و سرویس دانش آموزان بر عهده والدین باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر مدیران مدارس بعضا سعی کرده‌اند خانواده‌هایی که در یک مسیر هستند را با هم آشنا کنند تا با هماهنگی هم بتوانند سرویس بگیرند و این در اکثر مدارس انجام‌شده مگر اینکه مدیری نسبت به این مسئله بی‌تفاوت بوده باشد.

رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پروش استان مرکزی خاطرنشان کرد: با این حال اگر قرار باشد شرکت‌های حمل‌ونقل پای‌کار بیایند بعضی شرکت‌ها شاید اذعان کنند که ارائه سرویس برایشان صرفه اقتصادی ندارد و از طرفی باید پاسخگو اولیا باشند لذا ممکن است امسال توقف بگیرند و فعالیت نکنند.

براتی زاده اظهار داشت: الآن زمان حضور دانش آموزان در مدارس چندان مشخص نیست و دوره‌ها به‌هم‌ریخته هستند و ساماندهی آن سخت است لذا منتظر هستیم امتحانات نیمسال اول دانش آموزان به پایان برسد و اگر بناست شرایط به همین نحو پیش برود تصمیمات جدیدی اتخاذ کنیم.

گفتنی است با توجه به اینکه تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا و آموزش و پروش کماکان بر حضور توأمان دانش آموزان در کلاس‌های مجازی و حضوری قرار دارد لذا به نظر می‌رسد می‌بایست برنامه‌ریزی متناسبی برای رفع دغدغه خانواده‌های در خصوص سرویس مدارس صورت گیرد تا حداقل اولیا بتوانند فرزندانشان را به رانندگانی بسپارند که خود و خودروی آنان صلاحیت‌های شخصی و فنی لازم برای ارائه سرویس را دارد.

«دیارآفتاب» طی روزهای آتی موضوع سرویس مدارس را از مسئولان شهرداری نیز پیگیری خواهد کرد.

انتهای پیام /