آنروا: بازسازی غزه ممکن است 20 سال طول بکشد
سخنگوی آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد ویرانی ناشی از جنگ رژیم صهیونیستی در غزه فراتر از جنگ جهانی دوم در اروپا است و رفع اثرات آن و بازسازی غزه بیش از 20 سال طول میکشد.
به گزارش ایسنا، «جاناتان فاولر» سخنگوی آنروا در گفتگو با خبرگزاری آناتولی تصریح کرد، حتی پس از توقف جنگ غزه، باید توجهات معطوف این باریکه شود زیرا بازسازی آن نیازمند تلاش گسترده است و بار مالی زیادی خواهد داشت تا جایی که جامعه جهانی باید سالهای طولانی در کنار ساکنان غزه باشد.
وی افزود: گزارش سازمان ملل که اعلام کرد بازسازی غزه ممکن است 20 سال طول بکشد، ارزیابی درستی است، چرا که سطح ویرانگری بسیار بالاست. بازسازی غزه به ویژه بازسازی اماکن آموزشی، استقبال از کودکان و تضمین بازگشت آنها به مدارس و بازسازی اماکن پزشکی بسیار ماموریت بزرگی خواهد بود.
وی همچنین گفت: آنروا بزرگترین سازمان بشردوستانه در نوار غزه است و 13 هزار کارمند دارد که اکثر آنها معلم هستند اما تنها 3500 نفر از آنها در طول جنگ مشغول فعالیت هستند و بیشتر آنها علاوه بر خدمات روحی روانی و اجتماعی، مسوولیت امور لجستیک مانند اداره کمکهای انسانی و موارد دیگر از قبیل تولیدات و خدمات برعهده دارند.
سخنگوی آنروا تصریح کرد، کارمندان این آژانس بر اثر جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه بهای سنگینی پرداخت کردند؛ 192 کارمند آنروا از ابتدای این جنگ کشته شد و این آمار از زمان تاسیس سازمان ملل در سال 1945 بیسابقه است.
وی کشته شدن کارمندان بینالمللی در غزه را یک تراژدی مطلق توصیف کرد و گفت از حیث خسارت فیزیکی، حدود 170 تاسیسات آنروا در غزه بمباران شد و خسارت دید که بیشتر آنها مدرسه بود و از زمان شروع جنگ تعطیل شده و به پناهگاه تبدیل شدند.
فاولر تصریح کرد، حدود 450 تن در حملات علیه تاسیسات آنروا کشته و حدود 1400 تن دیگر زخمی شدند. رژیم صهیونیستی پایگاهها و پرچم سازمان ملل را نادیده گرفته و به این اماکن حمله میکند، در حالی که هیچ ابهامی در مورد موقعیت جغرافیایی این اماکن وجود ندارد و تمامی مختصات در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داشت.
سخنگوی آنروا درمورد درخواستهای رژیم صهیونیستی برای جایگزینی این نهاد مخصوصا در مرحله پساجنگ تاکید کرد آنروا از سوی مجمع عمومی سازمان ملل ماموریت کمکرسانی و حفاظت از آوارگان فلسطینی در پنج منطقه عملیاتی خود در اردن، سوریه، لبنان، کرانه باختری و نوار غزه را برعهده دارد و تا زمانی که مجمع عمومی بخواهد آنروا در غزه فعالیت خواهد کرد.
وی ادامه داد: علیرغم صحبت مقامات اسرائیلی مبنی بر عدم نیاز به آنروا، این آژانس سازمان ملل همیشه با مقامات اسرائیلی رابطه منظمی داشته است و بسیاری از مقاماتی که با آنها صحبت میکنیم هنوز هم اذعان دارند که حضور ما کاملا ضروری است. یکی از دلایلی که حضور ما را ضروری میکند این است که بر اساس قوانین بینالمللی بشردوستانه، بسیاری از کارهایی که ما برای تامین رفاه مردم انجام میدهیم بر عهده قدرت اشغالگر (اسرائیل) است.
از سوی دیگر، فاولر تاکید کرد: آنروا به صورت مستقیم در حال ارائه خدمات است و 30 هزار نفر دارد که اکثر آنها از خود فلسطینیها هستند و تعداد انگشت شماری هم کارمند بینالمللی هستند که تعدادشان فراتر از 150 نفر نمیرسد. هیچ آژانس وابسته به سازمان ملل همچون آنروا نیست که به طور مستقیم خدمات رسانی کند. اگر ایده، جایگزینی آنروا با نهادهای دیگری از درون سازمان ملل باشد، هزینه آن بسیار گزاف و غیرقابل تحمل خواهد بود و بنابراین، انجام چنین کاری ممکن نیست.
وی در مورد ادعاهای رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه هیچ مشکلی در تامین غذا در نوار غزه وجود ندارد، گفت این ادعا ابدا درست نیست.
فاولر با ابراز گلایه از محدودیتهای رژیم صهیونیستی برای ورود کارکنان بینالمللی، گفت: یکی از مشکلاتی که کارکنان بینالمللی از نظر عملکرد با آن مواجه هستند، امتناع از اعطای ویزا، کندی مراحل صدور ویزا و اعطای ویزاهای کوتاه مدت است.
از هفتم اکتبر 2023 رژیم صهیونیستی جنگی ویرانگر را آغاز کرده که بیش از 121 هزار شهید و زخمی برجای گذاشته است و حدود 10 هزار تن دیگر در میان ویرانی و قحطی مفقود هستند.