دوشنبه 5 آذر 1403

آیا بازیگر قدیمی تلویزیون پسر اکبر عبدی است؟

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
آیا بازیگر قدیمی تلویزیون پسر اکبر عبدی است؟

بابک بادکوبه با نام شناسنامه‌ای حسن بادکوبه متولد 9 شهریور 1356 در محله شهر زیبا تهران است. او بازیگر سینما و تلویزیون، مجری تلویزیون، کارآفرین، مشاوره کسب و کار، بازاریاب، متخصص ارتباطات است.

خبرگزاری میزان - بابک بادکوبه با نام شناسنامه‌ای حسن بادکوبه متولد 9 شهریور 1356 در محله شهر زیبا تهران است. او بازیگر سینما و تلویزیون، مجری تلویزیون، کارآفرین، مشاوره کسب و کار، بازاریاب، متخصص ارتباطات است.

بابک بادکوبه دارای مدرک تحصیلی لیسانس سینما و کارگردانی از دانشگاه سوره و فوق لیسانس کارآفرینی از دانشگاه پیام نور، فوق لیسانس بازاریابی از دانشگاه نوما فرانسه، دکتری مدیریت از دانشگاه ایپگ فرانسه است.

پدرش محمدرضا بادکوبه سابقه‌ای طولانی در حوزه نویسندگی، کارگردانی و تهیه‌کنندگی در تلویزیون دارد و همچنین از مدیران سابق واحد ورزش شبکه دو تلویزیون ملی ایران بوده‌است.

بابک یک برادر کوچک‌تر به نام پویا بادکوبه دارد. پویا بادکوبه کارگردان سینما و تلویزیون و مدیر ارشد خلاقیت در ایران است.

بابک بادکوبه در سال 1379 ازدواج کرد و ثمره این ازدواج یک دختر و یک پسر است که در حال حاضر در سن نوجوانی به سر می‌برند. پسرش بسیار شباهت به کودکی خود بابک دارد. از کودکی وارد عرصه بازیگری شده و با بازی در سریال "در خانه" به شهرت رسید. نسل دهه شصت و هفتاد او را با سریال در خانه به یاد دارند که در برنامه کودک و نوجوان شبکه دو این سریال پخش می‌شد.

او از 6 سالگی بازی در برنامه تلویزیونی «بچه‌ها اینو شنیدید؟» فعالیت هنری خود را آغاز کرد و سپس با بازی در سریال قدیمی و خاطره‌انگیز «در خانه» در سال 1364 به کارگردانی بیژن بیرنگ و مسعود رسام به شهرت رسید. او در کنار هنرمندانی چون سریال اکبر عبدی، زنده یاد شهلا ریاحی و رؤیا افشار تجارب خوبی را کسب کرد.

از دیگر سریال‌ها و فیلم‌های این بازیگر با سابقه و چهره نوستالژی کشورمان می‌توان به سریال‌های «کودکانه (فیلم) کودکانه» و «همسایه‌ها» و.. اشاره کرد که هر دو این آثار به کارگردانی مرحوم مسعود رسام و بیژن بیرنگ بودند.

بابک بادکوبه بعد از بازیگری وارد عرصه اجرا شد و در سال 1375 به عنوان مجری در برنامه‌های تلویزیونی و برنامه‌های کودک و نوجوانی مانند تابستانه، پاییزه، سبز، سفید، قرمز، با جوانان و بام روشنایی حضور داشت.

در اواخر سال 1393 برنامه زنده تلویزیونی اینجا آینده را با تهیه‌کنندگی و اجرای خود بر روی آنتن شبکه یک برد. آخرین قسمت این برنامه که ویژه تحویل سال 1394 بود و با اجرای علی ضیاء پخش شد.

او پس از سال‌ها دوری از بازیگری در سال 1386 در فیلم «هم‌خانه» به کارگردانی مهرداد فرید مجدد با اکبر عبدی هم‌بازی شد. بابک در سال 1364 در سریال در خانه اثر مشترک بیژن بیرنگ و مسعود رسام در نقش محسن پسر آقای خورشیدی با اکبر عبدی، شهلا ریاحی و رؤیا افشار هم‌بازی شد.

در سال 1393 بابک بادکوبه مجدداً وارد تلویزیون شد و این بار در نقش تهیه‌کننده. او در این سال برنامه تلویزیونی اینجا آینده را ساخت و اجرای همه قسمت‌ها را هم خودش به عهده گرفت.

در سال 1396 سرمایه‌گذاری فیلم سینمایی «درساژ» به کارگردانی برادرش پویا را به عهده گرفت. این فیلم پرافتخارترین فیلم سال 96 سینمای ایران از لحاظ دریافت جوایز داخلی و بین‌المللی بود. آخرین فعالیت او در سینما در سال 1399 فیلم «لحظه و دیگر هیچ» به کارگردانی کاوه قهرمان به عنوان سرمایه‌گذار است.

از جمله فیلم‌های سینمایی که «بادکوبه» در آنها به ایفای نقش پرداخته و یا سرمایه‌گذار بوده می‌توان به فیلم‌های سینمایی همچون سفر جادویی، هم‌خانه‌، درساژ و لحظه و دیگر هیچ اشاره کرد.

یکی از نکاتی که بسیار درباره‌اش صحبت می‌شود شباهتِ «بابک بادکوبه» به اکبر عبدی است. حتی بسیاری می‌گویند که او با این هنرمند پیشکسوت نسبتی دارد؛ البته برخی هم می‌گویند شاید او پسرِ اکبر عبدی است. او بارها درباره مجموعه «درخانه «و حضورش و تجربه بازیگری‌اش صحبت کرده که نقش محسن (پسر اکبر عبدی) را آنجا بازی می‌کند.

بادکوبه در برنامه تلویزیونی "چهل‌تیکه" صراحتاً به این موضوع اشاره کرد که به او هم در خیابان می‌گویند آقای عبدی پدرتان خوب است! عمو اکبر هم به من می‌گوید تو پسر منی! چند کار با هم بازی کردیم و نقش‌های مختلفی به عنوان هم‌بازی او داشتم. حتی جالب است که آقای عبدی به من گفت بابک یک روز نقش بابای من را بازی می‌کنی. واقعاً ایشان هنرمند بزرگی‌اند؛ یک طوری فضا را می‌سازند که همه در پشت صحنه هم کُپ می‌کنند. طوری به نقش می‌رسند و نقش را درمی‌آورند که برای همه کلاس درس است.

"خیلی مواقع مدرسه نمی رفتم چون سر فیلم برداری بودم و آنطور که باید کودکی نکردم. اکبر عبدی همان روزهای اول به من می‌گفت "تو روزی نقش پدر من را بازی می کنی" در فیلم سینمایی «همسایه» من دایی عروس بودم و او دایی داماد یعنی نقش‌مان به هم نزدیک شد و عبدی از همان ابتدا چشم‌انداز آدم قوی و مهم در سینما شدن را در ذهنم نهادینه کرده بود."

او درباره اینکه چرا فعالیت در بازیگری را ادامه نداده چنین گفت: من بعد از برنامه «بچه‌ها این رو شنیدن» و «در خانه» فعالیت بازیگری داشتم؛ اما به علت فعالیت علمی و تحصیل در زمینه‌های مختلف کمتر بازیگری کردم. در دانشگاه سینما و مدیریت صنعتی خواندم و در زمینه زبان بدن، تبلیغات و برندسازی مطالعه کردم که به دلیل علاقه به مطالعه و تحقیقات کمتر فرصت بازیگری پیش آمد.

کارگردان سریال «جستجوگران جوان» در خصوص دیگر بازیگران کودک «در خانه» گفت: همبازی‌های من محمد چراغعلی در نقش مرتضی عینکی در حال حاضر کارمند صدا و سیماست و آرش محمدزاده بازیگر نقش جواد خارج از کشور است.

بازیگر فیلم سینمایی «همخانه» در مورد علاقه‌اش برای بازگشت به عرصه بازیگری بیان کرد: من 30 سال است که بازیگری می‌کنم و در تلویزیون بزرگ شدم. حتی من عروسی‌ام را در باشگاه صدا و سیما گرفتم و الآن هم علاقه به بازیگری در سینما و تلویزیون را دارم. اکبرعبدی همیشه از من تقدیر و تعریف می‌کرد و می‌گفت: تو یک روز نقش بچه من «در خانه»، یک روز رفیق «سفر جادویی» و یک روز فامیل «همخانه» را ایفا کردی و یک روز هم نقش خود من را بازی خواهی کرد.

او همچنین درباره فایده و زیان‌های از کودکی وارد بازیگری شدن، صحبت کرد؛ او گفت: وقتی از کودکی وارد حرفه بازیگری می‌شوی، فایده و زیان‌هایی دارد. برای مثال امروز بازیگری و متدهای آن در جان من شکل گرفته است اما شاید نتوانستم کامل کودکی کنم و نیمی از عمر من سرکار گذشت. امروزه راه برای علاقه‌مندان به بازیگری باز است. کلاس‌ها و دوره‌های خصوصی و دانشگاهی و تعداد زیاد کانال‌های تلویزیونی فرصت مناسبی برای فعالیت مؤثر را ایجاد کرده است.

* شاید کمتر کسی بداند که بابک بادکوبه پسر یکی از تهیه‌کنندگان تلویزیون است، تهیه‌کننده‌ای که هادی و هدی را برای بچه‌های دهه شصت ساخت. او در این باره می‌گوید: پدرم تهیه‌کننده هادی و هدی بودند و من هم در کودکی به خاطر شغل پدرم به مهدکودک صدا و سیما می رفتم. در 6 سالگی برنامه «بچه ها اینو شنیدید؟» را بازی کردم و بعد به من گفتند شبیه اکبر عبدی هستی و باید با او بازی کنی برای همین همکاری با پروژه «در خانه» را آغاز کردم. با اینکه کارهای زیاد دیگری در کنار اکبر عبدی بازی کردم اما با «در خانه» مشهور شدم، مورد توجه مخاطبان قرار گرفتم و از آن استقبال شد.

یکی از جالب‌ترین نکاتی که درباره «بابک بادکوبه» وجود دارد این است که او 9 ساله بوده که سلبریتی شده است. یکی از معدود افرادی که در زمان سوپراستار شدن از کودکی تجربه می‌کند. به طوری که روزی برای دیدن اقوامش به شیراز رفته بود و جمعیت زیادی برای دیدن او جلوی خانه‌ای که در آن جمع اتفاق افتاد.

وی تأکید کرد: هنوز بچه های دهه 50 و 60 و 70 مرا خیلی دوست دارند ولی این محبت اگر بیشتر از این باشد آزاردهنده است. همین که مرا دوست دارند و به من احترام می‌گذارند برایم جذاب و دوست داشتنی است. وقتی در خیابان مرا می‌بینند می‌خندند و من خدا را شکر می‌کنم که از دیدن من می‌خندند.

بادکوبه‌ای خاطره‌ای از لکنت برادرش تعریف کرد که به واسطه همراهی پدرش رفع شد. او در برنامه "چهل‌تیکه" گفت: پدر من خیلی آدم دوست‌داشتنی است. پویا برادرم زبانش می‌گرفت و پدرم او را مجری کرد. میکروفون داد تا مشکلش برطرف شود. میکروفون داد و رشته تعلیم و تربیت را خوانده بود و گروه کودک شبکه دو بود. الان خوشبختانه پویا سخنران خوبی است و هیچ‌وقت یادم نمی‌رود پویا جلوی چشمم زبانش می‌گرفت و الان به یک آدم موفقی تبدیل شده است.

او همچنین خاطره‌ای از قهوه‌خانه رفتن با اکبر عبدی تعریف کرد که آن هم جالب بود. می‌گفت: ما برای فیلمبرداری صبح‌ها از شهر زیبا می‌رفتم تا قلمستان؛ یک روز با آقای عبدی برای خوردنِ صبحانه به قهوه خانه‌ای در امیریه رفتم و خیلی شلوغ و جذاب بود. دیدید که در قهوه خانه داد می‌زنند املت، تخم‌مرغ، مربا و... من هم به شوخی همان کار را کردم اما به یک باره دیدم همه‌چیز روی میز چیده شده است. من گفتم شوخی کردم اما انگار آنجا شوخی اثری نداشت و حرف مرد یکی بود.

بادکوبه همچنین به شیطنت‌های دوران کودکی‌اش اشاره می‌کرد که همواره به شیشه برخورد می‌کرده و خودش را از این جهت بارها مجروح کرده است. او می‌گفت: خیلی به شیشه برخورد می‌کردم و بارها هم از این بابت مجروح شدم. فوتبال بازی می‌کردم این اتفاق می‌افتاد و خیلی شیطنت‌های دیگر که آقای بیرنگ و رسام به خانم رویا افشار می‌گفتند این‌ها را شما نگه دارید و کنترل کنید.

او در پایان به واسطه حدس زدنِ کاراکترهای دکتر ارنست توسط مجری برنامه (محمدرضا علیمردانی) تحت تستِ هوش قرار گرفت که این هم از جهتی جالب بود.