آیا تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در خلازیر متوقف شد؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، نیمه مرداد بود که خبر رسید در تخریب چند ساختمان غیرمجاز در زمین های موقوفه خلازیر (منطقه 19)، 5 نفر از نیروهای شهرداری تهران و پلیس جان باختند.
منطقه 19 شهرداری تهران دارای ظرفیتهای بی شمار است و با توجه به وجود شهر فرودگاهی و شهر آفتاب و اثرگذاری آن بر مباحث کلان اقتصادی و خدماتی، این منطقه بسیار مهم است اما متأسفانه از خدمات اولیه محروم است.
برخی محدوده ها از حالت روستایی به شهری تبدیل شدند
تمام تخلفات ساختمانی و نابسامانیهای برخی مشاغل مستقر در محل همچون ضایعات فروشان و کلونیها و مافیای فساد در ساخت و ساز متأسفانه در زمینهای موقوفه منطقه رخ میدهد. در واقع، در 2 هزار و 100 هکتار وسعت منطقه تمام تخلفات در 400 هکتار موقوفه رخ می دهد و در هزار و 700 هکتار باقیمانده تخلفات این چنینی وجود ندارد. موضوع به 150 سال قبل که موقوفه شکل گرفته و در اختیار کشاورزان بوده، برمی گردد. به تدریج با مهاجرتهای شکل گرفته از پیش از انقلاب، این محدوده از حالت روستایی خود خارج و به سمت شهر شدن پیش رفت.
متولیان موقوفه مدیریتی را که باید روی این زمین نداشتند
فرهادی شهردار منطقه 19 معتقد است که متولیان موقوفه مدیریتی را که باید روی این زمین نداشتند، 32 کوره آجرپزی موجود به اوایل دوره پهلوی برمیگردد که قرار بود با این کورهها ساختوساز در کل تهران مدیریت شود. اراضی کشاورزی در این سالها دست به دست شدند و بخش اعظمی از آن شامل 430 هکتار وارد محدوده شهری شدند، البته وسعت این زمینها هفت هزار هکتار است اما مشکل ما با 430 هکتاری است که در محدوده شهری قرار گرفته و زمانی که باید مالک اجازه ورود و ساخت و ساز را نمی داد، غفلت شد و عده ای با کاغذهایی در دست ادعای مالکیت می کنند و صاحب موقوفه آنها را به عنوان مالک نمی شناسد.
مافیای برای جلوگیری از تخریب قداره می کشند
شهرداری تهران اقدام به تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز می کند و فقط در یک عملیات 85 هکتار از اراضی آزاد شد. 90 درصد از ساخت و سازها غیر مجاز و تصرفی هستند. در بخشی از اراضی م. نطقه 19 که در حاشیه شهر است، اقدامات غیرمجاز انجام می شود که منجر به آلودگی و آسیب های اجتماعی شده است و در فضاهای داخل بافت ها، تمام اراضی را دیوارکشی کردند و در چند عملیات با حضور نیروی انتظامی و یگان حفاظت با این ساخت و سازها برخورد شد و سوله سازی و تجاری سازی نیز مورد برخورد قرار گرفت و زمین ها بازپس گیری شد.
شهرداری برای نیروهای تخریب کلاه خود، سپر و لباس های خاص تهیه می کند
برخی از مسوولان شهری از جمله مهدی چمران معقتد است که افرادی که اقدام به ساخت و ساز غیرمجاز می کنند؛ وقتی ماموران برای تخریب می روند با قداره و تفنگ مانع تخریب می شوند. شهردار منطقه 19 هم می گوید کلاهخود، سپر و لباس های خاص برای نیروهای شهرداری تهیه کرده بودیم چراکه برخوردها به میدان جنگ تبدیل شده و در آخرین عملیات که بیش از 40 روز پیش بود برای اینکه امنیت محدوده را تأمین کنیم 2 هزار نفر نیروی انتظامی محدوده را محاصره کردند و یک ساعت و نیم درگیری ایجاد و 200 نفر بازداشت شدند تا در وضعیت امن، تخریب آغاز انجام شود.
بعد از حادثه خلازیر اظهارت متعددی در خصوص نحوه تخریب مطرح شد و حتی برخی گفتند شهرداری از مواد منفجره در این زمینه استفاده کرده که شهرداری اعلام کرد، شورای تأمین گفته حق استفاده از موادی که صداهایی تولید می کنند که رعب و وحشت را به دنبال خواهد داشت، وجود ندارد. شهرداری می توانست از مواد ترمیت برای تخریب سازه های فلزی استفاده کند چرا که هیچ صدایی ندارد.
شهرداری تهران تاکید بر مبارزه با ساخت و سازهای غیرمجاز داد و شورای شهر هم اعلام کرد در این زمینه حامی بهشت نشنیان خواهد بود.
باید برای تخریب ها مجوز بگیریم
به گفته برخی از اعضای شورای شهر تهران روند تخریب در خلازیر متوقف شده است. محمد آقامیری عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران در این باره به خبرنگار فارس گفت: ما باید برای هر مرحله تخریب هماهنگی کنیم به همین دلیل موقت این تخریب ها متوقف شده و بعد از هماهنگی با دستگاه قضا و پلیس کار ادامه خواهد داشت. ما در مدیریت شهری از تخریب کردن بناهای غیرمجاز عقب نشینی نخواهیم کرد.
وی ادامه داد: بعد از حادثه خلازیر تعدادی از مالکان ساختمان های ناایمن پیش قدم شده و می خواهند بناها را تخریب کنند و شهرداری تهران به آنها مهلت داده است.
اگر در این ساختمان که با یک ضربه فروریخت افراد ساکن میشدند فاجعهای بزرگ رخ میداد
پیگیری های در خصوص حادثه خلازیر ادامه دارد. توقف در زمینه تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز ممنوع است. مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران می گ. ید: همکاری پلیس در این زمینه ضروری است. نیروی انتظامی باید در کمال قدرت حضور پیدا کند و از ساختوسازهای غیرمجاز ناپایدار و انسان کش جلوگیری شود. اگر در این ساختمان که با یک ضربه فروریخت افراد ساکن میشدند فاجعهای بزرگ رخ میداد. این تخریب به ضرر مافیاست که از مردم پول میگیرند و خانههای ناپایدار را به آنها میفروشند. شهرداری موظف است جلوی این اتفاق را بگیرد و شورا از این موضوع به شدت دفاع میکند و اگر ضرورت داشته باشد همه اعضای شورا در محل حضور پیدا میکنیم تا هم جلوی ساختوساز را بگیریم و هم ساختوساز ناپایدار تخریب شود.
چرا از ابتدا از ساخت این سازههای غیرمجاز در محله خلازیر جلوگیری نشد؟
برخی معتقد بودند که چرا از ابتدا از ساخت این سازههای غیرمجاز در محله خلازیر جلوگیری نشد تا چنین حادثه تلخی رخ ندهد و پلیس تاکید کرد افراد به صورت غیرقانونی چند ماه مشغول ساخت این بناها بودند، ساخت این بناها در زمانی بود که ناامنی در شهر ایجاد شد و دشمن و ضدانقلاب اغتشاشاتی را در کشور ایجاد کردند، در این شرایط نیروهایی که باید برای مقابله با ساختوسازهای غیرمجاز عمل میکردند، صرف مقابله با اغتشاشات شدند. تمام این ساختمانهای غیرمجاز در طول زمانی ساخته شد که شهر تهران درگیر اغتشاشات بود و بعد از آن، فرآیند احداث این بناها متوقف شد.
بر اساس این گزارش، برای بررسی حادثه خلازیر کمیته ای تشکیل شده تا ابعاد حادثه مورد بررسی قرار گیرد و قرار است در این زمینه با متخلفان برخورد جدی شود. مدیریت شهری هم تاکید دارد در زمینه مبارزه با ساخت و سازهای غیرمجازکوتاه نخواهد آمد و مافیای این اقدامات دیگر خواب راحت نخواهند داشت.
پایان پیام /