دوشنبه 5 آذر 1403

آیا جهان، عدالت را در مورد قاتلان "شیرین ابوعاقله" اجرا خواهد کرد؟

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
آیا جهان، عدالت را در مورد قاتلان "شیرین ابوعاقله" اجرا خواهد کرد؟

به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ پایگاه خبری میدل ایست مانیتور در گزارشی به اقدام اخیر نظامیان صهیونیست در کرانه باختری و هدف قرار دادن شیرین ابوعاقله، خبرنگار شبکه الجزیره و به شهادت رساندنِ وی پرداخته است. این پایگاه خبری به طور خاص ضمن اشاره به فرافکنی‌های صهیونیست‌ها در مورد این جنایت، به این مساله تاکید داشته که رژیم اسرائیل سال هاست که هیچ هنجار و قانونی را در مورد حقوق خبرنگاران و روزنامه...

به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ پایگاه خبری میدل ایست مانیتور در گزارشی به اقدام اخیر نظامیان صهیونیست در کرانه باختری و هدف قرار دادن شیرین ابوعاقله، خبرنگار شبکه الجزیره و به شهادت رساندنِ وی پرداخته است. این پایگاه خبری به طور خاص ضمن اشاره به فرافکنی‌های صهیونیست‌ها در مورد این جنایت، به این مساله تاکید داشته که رژیم اسرائیل سال هاست که هیچ هنجار و قانونی را در مورد حقوق خبرنگاران و روزنامه نگاران همچون بی اعتنایی هایش به حقوق مردم عادی و غیرنظامیان فلسطینی رعایت نمی‌کند و عملا هر جنایتی را که می‌خواهد، با مصونیت کامل و با حمایت‌های گسترده و پشت پرده حامیان بین المللی اش به ویژه کشور‌های غربی انجام می‌دهد و به هیچ عنوان هم پاسخگوی اقدامات مجرمانه خود نیست.

میدل ایست مانیتور در این رابطه می‌نویسد: «صبح روز چهارشنبه (21 اردیبهشت ماه)، جهان بار دیگر با خبر قتل یک خبرنگار فلسطینی با گلوله مستقیم نظامیان صهیونیست مواجه شد. فرد مذکور شیرین ابوعاقله، خبرنگار شبکه الجزیره بود که در حینِ پوشش خبریِ تهاجم اسرائیل به شهر جنین در کرانه باختری اشغالی، هدف گلوله صهیونیست‌ها قرار گرفت. وزارت بهداشت فلسطین تایید کرده که گلوله صهیونیست‌ها به سرِ شیرین ابوعاقله اصابت کرده است. گفته شده که وی وقتی به بیمارستان رسید، فوت شده بود.

"ولید العمری" رئیس دفتر شبکه الجزیره در رام الله گفته است که گلوله به نقطه‌ای از سر شیرین ابوعاقله اصابت کرده که امکان پوشش آن با کلاه خود و یا جلیقه ضدگلوله خبرنگاران نبوده است. اینطور به نظر می‌رسد که وی توسط یک تک تیرانداز اسرائیلی هدف قرار گرفته است. فردی که به طور عامدانه به دنبال کشتنِ وی بوده است.

"علی الصمودی" همکاری شیرین ابوعاقله نیز از ناحیه کمر هدف گلوله قرار گرفته است. البته گزارش شده که وی در وضعیتی باثبات به سر می‌برد. او می‌گوید: «ما در شرایطی هدف گلوله قرار گرفتیم که در فضای خالی ایستاده بودیم. هیچ درگیری و تیراندازی و حتی پرتاب سنگی نیز در کار نبود». یک خبرنگار دیگر که در کنار شیرین ابوعاقله بوده می‌گوید: «ما گروهی چهار نفره از خبرنگاران بودیم. ما درنقطه‌ای ایستاده بودیم که سربازان اسرائیل ما را در کنترل داشتند و به هیچ عنوان دلیل نداشت که به سمت ما تیراندازی کنند. هیچ فرد مسلح و یا درگیری هم در آن نقطه وجود نداشت».

ارتش اشغالگر اسرائیل گفته است که در مورد این تیراندازی تحقیقاتی را انجام خواهد داد. این نهاد اعلام کرده نیرو‌های نظامی اسرائیل تشکیل شده از پلیس مرزی و سازمان امنیت داخلی و البته ارتش این کشور، در حال تلاش جهت بازداشت شماری از شهروندان فلسطینی تحت تعقیب این رژیم بوده اند. ارتش اسرائیل در ادعایی عجیب گفته که شاید شیرین ابوعاقله توسط نیرو‌های فلسطینی که با نیرو‌های امنیتی اسرائیل درگیر بوده اند، به اشتباه هدف گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست داده است.

شبکه قطری الجزیره، شیرین ابوعاقله را یکی از نخستین نسل‌های خبرنگاران میدانی خود توصیف کرده است که در کار خود به زبده و ماهر بود. این شبکه گفته است: «برای حدودا 25 سال، ابوعاقله در پوشش تحولات جنگی و حملات و تجاوزات اسرائیلی‌ها علیه ملت فلسطین در سرزمین‌های اشغالی، در قلب خطر فعالیت می‌کرد».

شیرین ابوعاقله در سال 1971 در بیت المقدس اشغالی متولد شد. او فارغ التحصیل مقطع لیسانس روزنامه نگاری و رسانه از دانشگاه یرموک اردن بود. وی از سال 1997 در شبکه الجزیره مشغول به کار شد و گزارش‌های مختلفی را از فلسطین، مصر، آمریکا و دیگر مناطق جهان تهیه می‌کرد.

گروه‌های مختلف فلسطینی، قتل شیرین ابوعاقله به دست صهیونیست‌ها را به شدت محکوم کرده اند و اسرائیل را به قتل عامدانه وی متهم ساخته اند. اقدامی که در راستای بخشی از تلاش‌های این رژیم در ممانعت از افشای جنایات جنگی و ضدبشری اش ارزیابی می‌شود. شبکه الجزیره قول داده که قاتلان شیرین ابوعاقله را تحت پیگرد قضایی قرار دهد. در این راستا این شبکه تاکید کرده که برای آن مهم نیست که طرف مقابل چه اقداماتی انجام خواهد داد تا این جنایت را لاپوشانی کند. از این رو از تمامی ظرفیت‌ها بهره خواهد برد تا قاتلان را به چنگال عدالت بسپارد.

شماری از کشور‌ها و سازمان‌های بین المللی از جمله سازمان ملل متحد، آمریکا، بریتانیا و چین، قتل شیرین ابوعاقله را محکوم کرده اند. در این راستا، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در روند صلح خاورمیانه در توئیتی گفته است: «من قویا قتل خبرنگار شبکه الجزیره شیرین ابوعاقله را که با گلوله مستقیم جنگی و در حالی که عملیات نیرو‌های امنیتی اسرائیلی در جنین را پوشش می‌داد، محکوم می‌کنم. سفیر آمریکا در اسرائیل "توماس نیدز" نیز قتل شیرین ابوعاقله را محکوم کرده وخواستار انجام اقدامات قضایی در این رابطه شده است.

اگرچه این سیلِ محکوم کردن‌ها خوب هستند با این حال ما نظیر آن‌ها را تا کنون بار‌ها و بار‌ها دیده و شنیده ایم. واقعیت ناراحت کننده این است که رژیم اشغالگر اسرائیل آزاد است که هر آنچه می‌خواهد با مصونیت کامل انجام دهد و هیچ کسی نیز آن را بازخواست نمی‌کند. آن‌ها عملا قتل می‌کنند و به راحتی هم فرار می‌کنند. همه می‌دانیم که قتل شیرین ابوعاقله و حتی دیگر فلسطینی‌ها توام با هیچ تبعات جدی برای رژیم اسرائیل نیست. علی رغم سخنان سفیر آمریکا در اسرائیل که این جنایت را محکوم کرده باید به وی یادآوری شود که این دولت آمریکا است که عملا اسرائیلی‌ها را تقویت می‌کند که اشغالگری کنند، بکشند و هر روز با تجاوزگری‌های خود علیه فلسطینی‌ها منجر به زخمی و مجروح شدن آن‌ها شوند.

خنده دار اینکه اسرائیلی‌ها از انجام تحقیقات قضایی در این رابطه خبر می‌دهند. این در حالی است که آن‌ها از همین حالا در حال رد کردن اتهامات علیه خود هستند و می‌گویند که شیرین ابوعاقله توسط فلسطینی‌ها به قتل رسیده است. اضافه بر این، سخنگوی ارتش اسرائیل گفته که جسد ابوعاقله در اختیار فلسطینی‌ها است و عملا امکان هیچگونه اقدامات قضایی و پیگیری وجود ندارد. مساله‌ای که عملا حاکی از این است که اساسا این پرونده از همین حالا هم برای آن‌ها مختومه است.

البته که انجام تحقیقات قضایی در مورد این قتل چندان هم لازم نیست. شاهدان عینی به نحو گسترده‌ای دیده‌های خود را در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها در این رابطه مطرح می‌کنند: «هیچکس بهانه‌ای ندارد که مثلا بگوید نمی‌داند که چه اتفاقی افتاده است. کاملا روشن است که شیرین ابوعاقله، جلیقه مربوط به خبرنگاران را پوشیده بود (با آرم خبرنگار /PRESS") و هیچ فرد مسلحی هم در زمان قتلش به غیر از نیرو‌های اسرائیلی در اطراف وی وجود نداشته است».

این حقیقت که اسرائیلی‌ها پس از هدف قرار دادنِ شیرین ابوعاقله همچنان به تیراندازی ادامه داده اند و حتی اجازه نداده اند که آمبولانس به وی برسد، همه و همه تایید می‌کنند که اسرائیلی‌ها عامدانه به دنبال قتل ابوعاقله بوده اند. دلیل اصلی این مساله نیز روشن است: شیرین ابوعاقله در مقام یک خبرنگار، پرونده از جنایات اسرائیلی‌ها در کرانه باختری بر می‌داشت و این مساله به شدت برای صهیونیست‌ها گران می‌آمد. او اولین خبرنگار و فلسطینی نیست و نخواهد بود که اسرائیلی‌ها وی را هدف قرار داده و به قتل رسانده اند. در این رابطه، ناصر ابوبکر از انجمن روزنامه نگاران فلسطینی می‌گوید که شیرین ابوعاقله، پنجاه و پنجمین روزنامه نگاری بوده که توسط نیرو‌های رژیم اشغالگر قدس از سال 2000 میلادی تاکنون به قتل رسیده است. وی به طور خاص به تصمیم رژیم اسرائیل در 15 نوامبر سال 2015 جهت به راه انداختنِ جنگ علیه روزنامه نگاران و خبرنگاران فلسطینی نیز اشاره کرده است.

از طرفی باید توجه داشت که شیرین ابوعاقله، پنجاه و هشتمین فلسطینی بوده که توسط اسرائیلی‌ها از ابتدای سال جاری میلادی به قتل رسیده است. اضافه بر این، تنها چند ساعت پس از قتل شیرین ابوعاقله، یک جوان فلسطینی دیگر به دست نیرو‌های اسرائیلی در حومه شهر رام الله به شهادت رسید.

در پایان باید گفت که صرف ابراز محکومیت از سوی رهبران جهان و سازمان‌های بین المللی کافی نیست. از سویی مطالبی که با محوریت انجام تحقیقات در این رابطه انجام می‌شود نیز کافی نیستند. هیچکدام از این‌ها قادر نیستند که اشغالگری‌های رژیم اسرائیل و کشتار فلسطینی‌ها توسط آن را متوقف سازند. تنها اعمال تحریم و انجام اقدامات قانونی علیه اسرائیل و اسرائیلی هاست که می‌تواند نتایجی را به دنبال داشته باشد. با این همه، شانس تحقق هیچکدام از این‌ها با توجه به شرایط سیاسی کنونی حاکم بر جهان، بالا نیست (شرایطی که در قالب آن صهیونیست‌ها با همکاری قدرت‌های غربی هر آنچه می‌خواهند علیه ملت فلسطین انجام می‌دهند).