دوشنبه 5 آذر 1403

آیا قرمزی چشم از علائم ویروس کرونا است؟

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

یک متخصص بیماری های عفونی به بیان توضیحاتی درباره قرمز شدن چشم مبتلایان به کرونا پرداخت.

به گزارش میزان، شروین شکوهی متخصص بیماری های عفونی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال انتقال ویروس کرونا از متوفی در هنگام دفن به افراد وجود دارد گفت: احتمال انتقال بسیار کم است، ولی وجود دارد. نباید مراسم برای آن‌ها برگزار شود و به آن دست بزنند. مردم نباید در این مراسم‌ها جمع شوند و تجمع کنند. یکی از معضلات ما در این زمان مراسمات ختم و تجمع است.

شکوهی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا ویروس کرونا دو نوع ضعیف و شدید دارد گفت: نوع ضعیف و شدید در پیشرفت بیماری مشخص می‌شود.

شکوهی در ادامه گفت: یکی از علائم ویروس کرونا به وجود آمدن مشکلات گوارشی است، ولی خیلی نادر است. امکان این نیز وجود دارد که تنها نشانه‌ی ابتلای فرد به کرونا به وجود آمدن مشکلات گوارشی باشد. هیچ کار علمی و تحقیقاتی روی این موضوع صورت نگرفته است، ولی احتمال اینکه افرادی کرونا داشته باشند و علائم آن فقط مشکلات گوارشی باشد و این بیماری در بدن فرد شدت پیدا نکند وجود دارد.

شکوهی در ادامه درباره عارضه چشم صورتی گفت: چینی‌ها در تحقیقی بیان کرده اند که 30 درصد از مبتلایان به کرونا دچار عارضه چشم صورتی می‌شوند، ولی ما در کشور از بین مبتلایان این 30 درصد را مشاهده نکرده ایم، ولی تعدادی از مبتلایان بوده اند که دچار عارضه چشم صورتی شده اند، ولی نه در حد 30 درصدی که در چین بوده است.

لازم به ذکر است، محققان چینی در مطالعه ای اعلام کردند که از بین 38 بیمار مبتلا به COVID-19، 12 نفر دارای عارضه چشم صورتی بودند. در دو تن از این بیماران، ویروس کرونا هم در آب چشم و هم در اب بینی شأن وجود داشت.

دکتر «لیانگ لیانگ»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه تری گورجز چین، در این باره می‌گوید: «برخی از بیماران مبتلا به COVID-19 دارای علائم چشمی هستند و ممکن است کروناویروس جدید در ترشحات ملتحمه بیماران مبتلا به COVID-19 وجود داشته باشد.»

ملتحمه، غشای پوشاننده سفیدی چشم و غشای قسمت داخلی پلک است. به گفته لیانگ، کروناویروس ممکن است به این بخش از چشم بیماران مبتلا به COVID-19 حاد حمله کند.

این بدین معناست که اگر فرد چشم‌های آلوده به این ویروس را بمالد و سپس با فرد دیگری تماس داشته باشد یا حتی در زمان معاینه چشم، امکان انتقال این ویروس وجود دارد.

هرچقدر شدت بیماری فرد مبتلا به COVID-19 بیشتر باشد، احتمال بروز عارضه چشم صورتی در وی بیشتر است.

براساس این یافته‌ها، محققان تاکید دارند تمام کادر درمانی مراقبت کننده از این بیماران باید علاوه بر لباس، دستکش و کلاه مخصوص، عینک محافظ هم داشته باشند.

همچنین عنوان می‌شود افراد باید از تماس با چشم و صورت خودداری نمایند و به جای لنز‌های تماسی در این دوره شیوع بیماری، از عینک استفاده کنند.