اتوبوسرانی تهران در آستانه تحول بزرگ / تولید اتوبوسهای ملی و خرید اتوبوس خارجی از محل تهاتر نفت
خبرگزاری فارس، گروه شهری: شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه یکی از شرکتهای زیر مجموعه شهرداری تهران است که در 25 فروردین 1335 به موجب قانون تأسیس شرکت اتوبوسرانی عمومی تأسیس شد. طی این 65 سال، اتوبوسرانی پایتخت با فراز و نشیب های مختلفی همراه بوده به ویژه در دو سال گذشته به دلیل شرایط کرونا، وضعیت اقتصادی و تحریم سخت ترین سال برای اتوبوسرانی پایتخت رقم خورد
تیغ کرونا بر روی گلوی اتوبوسرانی قرار گرفت و کاهش آمار مسافران از یک طرف و فرسودگی از طرف دیگر نفس اتوبوسرانی پایتخت را به شماره انداخت. مدیران شهری جدید اما تغییر و تحول در اتوبسرانی را مد نظر قرار داده اند و طی ماه گذشته تاکنون خبرهای خوشی در این زمینه داشته اند
امسال3250 اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی افزوده میشود
علیرضا زاکانی شهردار تهران که اکنون 8 ماه از فعالیت آن در شهرداری میگذرد، رفع مشکلات حوزه حمل و نقل را در اولویت کاری خود میداند. وی با اشاره به اینکه 2 هزار و 225 دستگاه اتوبوس تحویل شهرداری شده که کمتر از یک سوم آن مربوط به مالکیت شهرداری بود و این اتوبوسها نیاز به بازسازی داشته اند، گفت: البته این عدد جوابگوی حمل و نقل مسافر نبوده و بنابراین برای خرید 175 دستگاه اتوبوس قرارداد بستیم و تا امروز 120 دستگاه وارد مدار شده است.
وی افزود: 500 دستگاه را نیز از طریق تعویض مخازن گاز وارد مدار می کنیم. البته برای افزودن 3250 دستگاه اتوبوس دیگر تا پایان سال جاری برنامه ریزی کرده ایم که 2 هزار دستگاه از طریق وزارت کشور و 900 دستگاه آن به شهر تهران با قدرالسهم 20 درصد پرداخت هزینه از طرف شهرداری اختصاص دارد؛ 1400 دستگاه را در قانون بودجه تعهد کردیم که بازسازی کنیم و بخشی از آن نیز مجوز گرفتیم که یا واردات داشته باشیم یا از طریق داخل تامین کنیم که تعداد آن 1000 دستگاه است. برای فعالیت 50 دستگاه اتوبوس برقی هم قرارداد بستیم.
بر اساس برنامهریزیها امسال 1400 اتوبوس اورهال میشوند
سید مجتبی شفیعی، معاون شهردار تهران هم در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: برای بهبود وضعیت اتوبوسرانی نیاز به چند اقدام بوده یکی اورهال اتوبوسها و دیگر خرید اتوبوسهای جدید و بر اساس برنامهریزیها امسال 1400 اتوبوس اورهال میشوند که بودجه آن از سمت شورای شهر برای شهرداری در نظر گرفته شد و ما درخواست کارهای اجرایی را دادهایم و تحول بزرگی در حوزه اتوبوسرانی با این موضوع ایجاد میشود.
وی افزود: با 2200 اتوبوس فعلی میتوان گفت که به وضعیت بهتری در ارائه خدمات میتوانیم دست یابیم در کنار این قضیه حدود هزار اتوبوس نیاز به مخزن داشتند و مخزن انها دچار مشکل بوده که با رفع مشکلات در این زمینه به تعداد اتوبوسها نیز افزوده میشود البته اشتباه نشود که بخشی از این اتوبوسها با همان 1400 اتوبوسی که گفتیم برای اورهال در نظر گرفتهایم همپوشانی دارند.
معاون شهردار تهران بیان داشت: همچنین در قالب قرارداد تأمین 2 هزار دستگاه اتوبوس برای کشور 900 مورد برای تهران در داخل تولید میشود و از خرداد تدریجا این اتوبوسها وارد چرخه حمل و نقل خواهد شد که این شرکت که قرار است 2 هزار دستگاه اتوبوس برای شهرهای مختلف تأمین کند شرکت عقابافشان است و انشاءالله تا آخر سال اعلام شده که همه اتوبوسها به شهرها اختصاص مییابد.
وی گفت: همچنین از محل تهاتر نفت حدود 1600 اتوبوس برای تهران در نظر گرفته شده که گشایش بزرگ در زمینه تأمین اتوبوس خواهد بود اگر عملیاتی شود قطعا امسال تحول بزرگی را در حوزه اتوبوسرانی شاهد خواهیم بود.
شفیعی اضافه کرد: در حال حاضر فشار بر روی ناوگان حمل و نقل عمومی بسیار زیاد است، تراکم جمعیت، طولانی سرفاصله حرکت اتوبوسها و فرسودگی ناوگان دست به دست هم داده و ما درصددیم با برنامهریزیها وضعیت را هر چه بهتر بهبودی بخشیم و انشاءالله با اقدامات انجام شده از نظر تأمین اتوبوس به کفایت میرسیم.
معاون شهردار تهران خاطرنشان کرد: همچنین در حال حاضر در حال بازیابی و بازنگری خطوط اتوبوسرانی هستیم و از آنجایی که برخی از مسیرها مسافر زیاد و برخی مسیرها مسافر بسیار کم دارند میخواهیم خطوط کم مسافر را بازنگری و تبدیل به خط ون و تاکسی کنیم. با این رویکرد وضعیت در سایر خطوط که پُرمسافر هستند بسیار بهبود مییابد.
در این باره سید جعفر تشکری هاشمی نیز با اشاره به لزوم اهتمام و توجه بیشتر به وضعیت هوشمندسازی ناوگان اتوبوسرانی اظهار کرد: هرگونه تصمیمگیری در مدیریت حمل و نقل پایتخت، باید بر اساس دادهها و اطلاعات دقیق مبتنی بر هوشمندسازی در جهت ارتقاء و بهبود خدماترسانی به شهروندان باشد.
وی به نصب و راهاندازی جی پی اس بر روی اتوبوسهای شرکت واحد در دورههای گذشته مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: هوشمندسازی ناوگان اتوبوسرانی و اشراف نسبت به اطلاعات دقیق در حوزه «آی تی» به بهبود عملکرد این مجموعه کمک خواهد کرد.
تشکری هاشمی در ادامه با تأکید بر لزوم توجه ویژه به بخش خصوصی در حمل و نقل شهر تهران افزود: با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در ناوگان اتوبوسرانی، میتوان خدماتدهی بیشتر و کیفیت بهتری را در ارائه خدمات شرکت واحد، شاهد باشیم.
آمار جابجایی تهرانیها با اتوبوس
وی با بیان اینکه در حال حاضر روزانه 800 هزار جابهجایی از طریق ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران صورت می گیرد که با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد، ادامه داد: نتیجه این کار، تشدید تراکم ترافیک، رشد مصرف سوخت، افزایش آلودگی هوا، ازدیاد تصادفات و نارضایتی شهروندان از خدماترسانی مدیریت شهری در حوزه حمل و نقل عمومی است.
تشکری هاشمی با اشاره به اینکه 800 هزار جابهجایی روزانه تهران باید به روزانه 4 میلیون جابهجایی برسد، بیان کرد: به موازات افزایش کمی تعداد مسافران، میبایست شاهد ارتقای کیفی خدمات ناوگان اتوبوسرانی به شهروندان با استفاده از راه حلهای کارشناسی باشیم، ضمن اینکه افزایش آمار فعلی ثبت روزانه 400 تا 450 هزار کارت بلیت الکترونیکی در این مجموعه با بهبود خدمات آن نیز از اهمیت و ضرورت ویژهای برخوردار است.
بیداری از خواب چهارساله در اتوبوسرانی تهران
علیرضا زاکانی شهردار تهران در نخستین نشست خبری خود با اهالی رسانه که هفته جاری برگزار شد با اشاره به این که کشور در آستانه یک تغییر و تحول بزرگ قرار گرفته و امروز نیازمند الگوسازی برای شکل گیری تمدن نوین اسلامی هستیم، افزود: تمام تلاش دشمن این است که از شکل گیری و ارائه الگویی مبتنی بر آرمان ها جلوگیری کند. بنابراین توجه به ابعاد انقلاب و ضرورت های تحول در کشور ضروری و کمک به ساختن الگو امری حیاتی و واجب است. حالا باید دید وضعیت اتوبوسرانی تهران چگونه متحول و این ناوگان از خواب چهارساله بیدار می شود؟
انتهای پیام /