اجرای قانون حمایت از خانواده نیازمند همکاری همه جانبه نهادهاست
مشهد سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مقابله با مشکلات ناشی از کاهش باروری و اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، نیازمند همکاری همه جانبه دستگاههای اجرایی و نهادهاست.
مشهد سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مقابله با مشکلات ناشی از کاهش باروری و اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، نیازمند همکاری همه جانبه دستگاههای اجرایی و نهادهاست.
به گزارشخبرنگار مهر، محمد علی کیانی شامگاه پنجشنبه در نشست کمیته بهداشت و درمان ستاد صیانت از خانواده با اشاره به کاهش آهنگ رشد جمعیت ایران و نگرانی از پیری جمعیت اظهار کرد: افزایش نرخ باروری کلی و مقابله با مشکلات ناشی از کاهش باروری و اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، نیازمند همکاری همه جانبه دستگاههای اجرایی و نهادهاست.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بر اهمیت مقوله جمعیت در اقتدار ملل، پویندگی، بالندگی و جوانی کشور تاکید کرد.
وی افزود: 22 ماده از موارد قانونی صیانت که به دانشگاه سپرده شده باید در چارچوب استانداردها مطابق با وضعیت موجود بومیسازی شود تا بتوان به شکلی هدفمند در راستای اجرای این برنامهها گام برداشت.
در ادامه این نشست محمد احمدیان، مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اظهار کرد: ارکان برنامه عملیاتی صیانت از جوانی جمعیت شامل توانمندسازی نیروی انسانی، ناباوری، ارتقای سلامت مادران باردار، هماهنگی بین بخشی، ازدواج جوانان و نخبگان است که باید جاری سازی شود.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: با توجه به روند فزاینده کاهش نرخ باروری و تغییر در ساختار جمعیتی کشور، به دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تاکید شده است که اقدامات لازم را برای برنامهریزی جمعیتی انجام دهند و رسالت ستاد صیانت از جوانی جمعیت برنامهریزی، اجرایی سازی قانونی ابلاغی جوانی جمعیت است که در مجلس شورای اسلامی مصوب شده است.
وی توانمندسازی نیروی انسانی، ارتقا سلامت مادران باردار، آموزش بهنگام ازدواج، مشاوره فرزندآوری، ازدواج نخبگان و جوانان، محورهای قابل پیگیری پوشش بیمهای مادران بارداردر راستای ارتقای سلامت مادران و کیفی سازی و افزایش پوشش مراقبتهای مادران باردار را از جمله اقدامات مؤثر در این حوزه برشمرد.
احمدیان افزود: تاکنون بیش از 15 جلسه کارشناسی برای اجرای سیاستهای جمعیتی در حوزه معاونت بهداشتی برگزارشده است.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: این معاونت رسالت ادغام برنامه عملیاتی جهت وزارت بهداشت، مادههای قانونی صیانت از خانواده و جوانی جمعیت را بر عهده دارد و در این راستا 10 کمیته تشکیل شده که در واقع راهبری برنامههای جمعیتی را در حوزههای مختلف دانشگاه جهت هماهنگی بین بخشی بر عهده دارد.