یک‌شنبه 4 آذر 1403

احتتامیه جایزه ادبی شهید اندرزگو برگزار شد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
احتتامیه جایزه ادبی شهید اندرزگو برگزار شد

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ مراسم پایانی دومین دوره این جایزه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهالی فرهنگ و ادب، روز سه‌شنبه نهم آذرماه ساعت 17:30 در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) برگزار شد. پس از قرائت قرآن و پخش نماهنگ مراسم محسن پرویز، دبیر علمی جایزه جشنواره شهید سیدعلی اندرزگو و داستان نویس معاصر، گفت: تاسیس جشنواره شهید سیدعلی اندرزگو...

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ مراسم پایانی دومین دوره این جایزه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهالی فرهنگ و ادب، روز سه‌شنبه نهم آذرماه ساعت 17:30 در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) برگزار شد.

پس از قرائت قرآن و پخش نماهنگ مراسم محسن پرویز، دبیر علمی جایزه جشنواره شهید سیدعلی اندرزگو و داستان نویس معاصر، گفت: تاسیس جشنواره شهید سیدعلی اندرزگو به این دلیل بود که با جریان‌های پنهان و آشکار موجود برای تطهیرسازی دوران پهلوی مقابله شود. محسن پرویز، دبیر علمی جایزه جشنواره شهید سیدعلی اندرزگو، در مراسم دومین دوره جایزه ادبی «شهید سیدعلی اندرزگو» گفت: «تاسیس جشنواره شهید سیدعلی اندرزگو به این دلیل بود که با جریان‌های پنهان و آشکار موجود برای تطهیرسازی دوران پهلوی، مقابله شود. فراتر رفتن از حد و حدود کتاب در زمان فعلی ضروری است. به دلیل فراگیری فضای مجازی برای شناساندن ایام گذشته به نوجوانان که آن دوران را ندیده اند؛ میبایست کار‌های عمیق و اصولی و درستی برای واقع نمایی چهره ایران پیش و پس از انقلاب، انجام گیرد.» پرویز ضمن تشکر از وزیر ارشاد و خانواده شهید اندرزگو و حضار، ادامه داد: «در دوران پهلوی ریل گذاری کشور به گونه‌ای بود که هرگز به خودکفایی و استقلال نرسیم و همواره مصرف کننده باشیم؛ بنابراین بازگو کردن واقعیات و آنچه پیش از انقلاب گذشته است الزامی است.»

محسن پرویز، داستان نویس معاصر، در ارتباط با بخش‌های مختلف جشنواره گفت: «بیش از 300 عنوان کتاب به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که به نسبت کل کتاب‌های به چاپ رسیده این دوران، عدد و رقم قابل توجهی نیست. آثار شرکت کننده در جشنواره سیدعلی اندرزگو در سه حوزه: بخش رمان و داستان بلند بزرگسال، داستان نوجوان و روایت تاریخی هستند. آثار ارسالی پس از پالایش و بررسی توسط هیئت داوران،5 اثر در حوزه رمان و داستان بلند بزرگسال، 5 اثر در حوزه داستان نوجوان و 3 اثر در حوزه روایت تاریخی برگزیده شدند.» محسن پرویز با تاکید بر اهمیت حمایت در این حوزه از وزارت ارشاد خواستار کمک و حمایت بیش‌تری برای فعالین این حوزه شد.

در ادامه مراسم نکوداشت منصور انوری، نویسنده کتاب جاده جنگ انجام شد. انوری به دلیل داشتن کسالت در مراسم حاضر نشد، اما کلیپی از صحبت هایش پخش شد که در بخشی از آن از متولیان این حوزه خواست به داستان نویسی اخمیت بیشتری داده شود و استعداد‌های جوانان در زمینه داستان نویسی شناسایی، آموزش و پرداخت شود. در بخش بعدی مراسم، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از یادآور شدن شروع تاسیس این جشنواره از سال 1395 و دلایل شکل گیری جشنواره شهید سیدعلی اندرزگو و تبیین جایگاه جشنواره‌های این چنینی در فضای ادبیات گفت: «مبنای کار ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقویت جریان‌های انقلابی در حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری است. توقع درست از رئیس جمهور و دولت جدید این است که شاهد تحولات و اتفاقات قابل توجهی در قسمت‌های مختلف فرهنگی و هنری باشیم. بنای اصلی ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش برای تولید کمی و کیفی موثر در حوزه‌های مختلف است. وجه کار ما ایجابی و دامن زدن به تولیدات موثر است. هدف دولت مردمی این است که با رفع حصر آزادی بیان و قلم به پاسداشت این اصول فضارا برای تولیدات با کیفیت در تراز فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی فراهم کنیم. ما با یک برنامه ریزی دقیق و منسجم قصد رسیدن به یک کارنامه پرباری در طول زمان خدمتمان با کمک اهالی فرهنگ و هنر دست یابیم.» اسماعیلی ضمن تاکید بر اهمیت توسعه آموزش‌های فرهنگی و هنری از برنامه داشتن تقویت آن برای آینده جریان فرهنگی هنری منتسب به انقلاب اسلامی سخن گفت. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از اینگونه حرکت‌های فردی و‌جمعی حمایت خواهد کرد.» اسماعیلی در انتهای صحبت هایش از دست اندرکاران و‌برگزار کنندگان مراسم تقدیر و تشکر کرد و پس از صحبت‌های ایشان اهدای جوایز نوقلمان جشنواره انجام شد. برگزیدگان این بخش فاقد اولویت بندی هستند و ویژگی مشترک همه این افراد این است که زیر 40 سال سن دارندو اثر برگزیدشان کتاب اول یا دوم آن‌ها است. برگزیدگان این بخش: بی پایان انتشارات سروش اثر مجتبی خلیفه سلطانی واو انتشارات سوره مهر اثر اسماعیل واقفی محله سنگفرش از انتشارات معارف اثر سید محمد حامد طبابایی آقازاده‌ها حماسه یاران اثر زهرا جابری عزیزخانوم انتشارات راه یار اثر فاطمه جعفری انقلاب اسلامی در مازندران جلد دوم و سوم اثر یاسر صابری زندگینامه حاج اسماعیل رضایی انتشارات مرکز اسناد انقلاب اثر محمدجعفر بگلو در این بخش از مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد برای حمایت از نویسندگان و ناشران 1500 نسخه از تمامی کتاب‌ها توسط وزارت ارشاد خریداری می‌شود. پس از قرائت بیانیه هیئت داوران بخش ویراستاری دومین دوره جشنواره شهید سیدعلی اندرزگو برگزیدگان ویراستاری این دوره به شرح زیر اعلام گردید: در گروه رمان نوجوان ضمن تشکر از محدثه ابراهیم زاده ویراستار کتاب گزارش‌های امیر، پسر عاشق از فاطمه مرادی ویراستار رمان سلفی با خرابکار تجلیل شد.

همچنین در گروه تاریخ ضمن تشکر از ویراستاران کتاب‌های گوهر صبر و رضانام تارضاخان از نرجس توکلی ویراستار کتاب روز آزادی زن تجلیل شد.

در گروه رمان بزرگسال نیز ضمن تشکر از شاهرخ مرزوقی ویراستار کتاب چهل و یکم جایزه این بخش به ندا ابن حبیب ویراستار کتاب تشریف اثر آقای علی اصغر عزتی پاک تعلق گرفت. پس از قرائت بیانیه هیئت داوران بخش روایت تاریخی وتاریخ شفاهی برگزیدگان این بخش به شرح زیر اعلام شدند: روایت تاریخ: اولین اثر برگزیده رضانام تا رضاخان اثر هدایت اله بهبودی از انتشارات موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی است. تاکنون نهاد کتابخانه‌های کشور 500 نسخه از کتاب را خریداری کرده است. همچنین برگزیده برنده مبلغ 22 میلیون تومان شده است. بهبودی پس از تجلیل از داوران و افرادی که باعث دیده شدن کتابش شدند تشکر کرد. دومین اثر برگزیده بخش روایت روز آزادی زن اثر سمیه ذوقی انتشارات راه یار است. همچنین سومین اثر برگزیده این بخش گوهر صبر اثر طیبه پازوکی انتشارات سوره مهر است. دواثر برگزیده دیگر هرکدام برنده مبلغ 5 میلیون تومان شدند. نهاد کتابخانه‌های کشور از این دو کتاب هم به همان میزان نسخه کتاب خریداری می‌کنند. سازمان صداوسیما هم تبلیغ آثار برگزیده جشنواره را برعهده گرفت. پس از قرائت بیانیه هیئت داوران بخش داستان نوجوان، برگزیدگان دومین دوره جشنواره شهید سیدعلی اندرزگو به شرح زیر و بدون داشتن اولویت بندی و برتری نسبت به هم اعلام گردید: برگزیدگان تونل سوم از انتشارات شهید کاظمی به قلم فاطمه الیاسی و رد انگشتان اصلی اثر حسین قربانزاده از انتشارات سوره مهر هستند. فاطمه الیاسی پس از دریافت جایزه و تجلیل با تاکید بر مجاهدت‌های شهید سیدعلی اندرزگو از اهمیت مجاهدت در زمان حال به وسیله ادبیات سخن گفت. حسین قربانزاده نیز پس از دریافت جایزه و تجلیل از روند 25 روزه نوشتن کتابش گفت و اظهار خوشحالی کرد.

نامزد‌های دریافت جایزه این بخش به شرح زیر هستند: - جایی آن طرف پرچین اثر نیلوفر مالک انتشارات سوره مهر - سلفی با خرابکار اثر طاهره مشایخ از انتشارات صاد - گزارش‌های امیر، پسر عاشق اثر فاطمه نفری از انتشارات قدیانی در آخرین بخش مراسم پس از پخش میان برنامه از روند انتخاب آثار برگزیده جشنواره شهید سیدعلی اندرزگو و قرائت بیانیه هیئت داوران بخش داستان بزرگسال، برگزیدگان بخش رمان و داستان بلند بزرگسال به شرح زیر اعلام شدند: اولین اثر برگزیده این بخش رمان تشریف اثر علی اصغر عزتی پاک از انتشارات شهرستان ادب است که هم رده اثر برگزیده بعدی است و تقدم و تاخری نسبت به هم ندارند.

دومین اثر برگزیده در بخش رمان بزرگسال، کتاب ماتی خان نوشته عبدالرحمن اونق از انتشارات سوره مهر است. همچنین نامزد‌های دریافت جایزه این بخش جشنواره به شرح زیر هستند: - بی نام پدر اثر سید میثم موسویان از انتشارات جمکران - جامانده از پسر اثر مرضیه نفری از انتشارات سوره مهر - چهل و یکم به قلم حمید بابایی از انتشارات صاد