سه‌شنبه 2 بهمن 1403

احترام به مقدسات ادیان الهی ضروری است

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
احترام به مقدسات ادیان الهی ضروری است

وال بریلو در نشست مجازی بررسی رابطه آزادی و قداست دینی که به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در مانیل برگزار شد، احترام به مقدسات ادیان الهی را ضروری دانست.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به دنبال اهانت اخیر به ساحت مقدس پیامبراعظم اسلام (ص) در فرانسه که به بهانه آزادی بیان اما در واقع در جهت اسلام‌هراسی و نفرت پراکنی دینی انجام شد و متعاقب فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در محکومیت این توطئه خباثت آمیز و پرده برداشتن از نفاق و دورویی برخی سیاستمداران غرب، رایزنی فرهنگی ایران در مانیل بر آن شد تا با همکاری و مشارکت نخبگان و فرهیختگان دانشگاهی ایران و فیلیپین، موضوع جایگاه آزادی در حوزه مقدسات دینی را مورد گفتگوی علمی قرار دهد.

در این راستا با همکاری دانشگاه کاتولیک سانتا توماس فیلیپین و انجمن علمی برنامه‌ریزی روابط فرهنگی، اجتماعی ایران، نشست مجازی بررسی رابطه آزادی و قداست دینی با حضور و سخنرانی محمود کریمی، از دانشگاه امام صادق (ع) و وال بریلو، از دانشگاه سانتا توماس در بستر زوم و همزمان در فیسبوک برگزار شد.

بونگ بای بادو، استاد دانشکده الهیات دانشگاه کاتولیکی سانتاتوماس مانیل در ابتدای این وبینار، مقدمه‌ای را در چرایی ابتکار رایزنی فرهنگی ایران در برگزاری این نشست علمی بیان کرد و در ادامه، مرتضی صبوری، رایزن فرهنگی کشورمان به تبیین مسئله مورد بحث در سمینار پرداخت.

صبوری اظهار کرد: در طول تاریخ همیشه پیامبران الهی در انجام رسالت خویش مورد انواع هجمه و تهمت قرار داشته‌اند و عده‌ای از آنان هم در این راه کشته شده‌اند ولی توهین به مقدسات دینی که در چند دهه اخیر بنام آزادی بیان صورت می‌گیرد و نمونه اخیر آن را هم در فرانسه شاهد بودیم، عمدتا به دوره پیدایش مدرنیته و عصر خردگرایی و روشنگری برمی‌گردد که عده‌ای از متفکرین و سیاستمداران رو به تقدس زدایی از دین و ارزش‌های دینی آوردند و بنام آزادی و نقد علمی، انواع هجمه‌ها و توهین‌ها را به ارزش‌های دینی و فرهنگ و سنت‌های پذیرفته شده ملت‌ها معمول داشتند.

وی بیان کرد: اینگونه ادعاها و سوء استفاده از ارزش‌های انسانی می‌تواند به واکنش متقابل و حتی به رشد افراط گرایی بنام دین بیانجامد که موجب شده است جهان امروز سرشار از دین هراسی، نفرت پراکنی دینی و جنایات تروریستی شود.

سخنران بعدی، وال بریلو، استادیار دانشکده الهیات دانشگاه سانتاتوماس (یو - اس - تی) مانیل بود که به بیان دیدگاه‌های کلیسای کاتولیک در زمینه قداست دین پرداخت. وی اظهار کرد: فرانسه به بهانه آزادی و سکولاریزم بدنبال حذف نمادها و هویت دینی است. کلیسای کاتولیک به دنبال وارد کردن مقوله احترام به قداست ادیان در قوانین اساسی است.

وال بریلو تأکید کرد: باید بپذیریم که احترام به مقدسات ادیان مسئولیت اصلی ماست و ملزم به احترام به شعایر دیگر ادیان هستیم و اگر این امر محقق نشود، آن وقت تندروی‌ها حاصل می‌شود.

محمود کریمی، استاد الهیات دانشگاه امام صادق (ع) در سخنانی خود، آزادی را ارزشی الهی و انسانی و مقدس خواند و خواستار درک معنی و مفهوم آن و جلوگیری از اشتباه فهمی آن با نوع آزادی لیبرالیسم شد.

وی افزود: غرب عقیده دارد، آزادی قداست را نمی‌شناسد در حالی غرب خود مواردی را مانند حقوق بشر، حقوق زنان و دمکراسی را مدعی است که رعایت می‌کند و می‌گوید آنچه برای ما قداست ندارد نباید برای شما نیز داشته باشد و از مفهوم آزادی توسط ما به عنوان دگماتیسم یاد می‌کند.

کریمی یادآور شد: اگر مدعیان حتی یکبار نیز قرآن را بخوانند بر اهمیت ارزشی که قرآن برای علم و دانش و دانستن، قائل است آگاه می‌شوند و درک می‌کنند این ارزش‌ها تقلیدی نیست.

در ادامه این وبینار، دیگر اساتید و حاضرین در جلسه به بحث و بررسی پیرامون مطالب مطرح شده پرداختند.

انتهای پیام