«اختصاص ارز ترجیحی به دارو» عامل قاچاق، شکست تولید داخلی و رونق بازار سیاه است
تهران - ایرنا - وزیر بهداشت و درمان با بیان اینکه در دولتهای گذشته سیاستهای اختصاص ارز ترجیحی به دسترسی مردم به دارو در حوزه سلامت آسیب وارد کرد، گفت: با گذشت زمان و افزایش فاصله نرخ ارز ترجیحی با نرخ بازار به تدریج بینظمی در نظام سلامت ایجاد شد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست علنی امروز - سه شنبه 11 مردادماه - مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی عملکرد وزارت بهداشت در نحوه اجرای «طرح دارویار» گفت: دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی و شیر خشک از جمله کالاهای عمومی هستند که حق دسترسی مناسب به آنها جز حقوق حقه مردم است و یک امر ضروری، حیاتی و وظیفه دولتها است در این رابطه اقدامات موثری برای تامین این کالاها انجام دهند.
وزیر بهداشت یادآور شد: در دولتهای گذشته سیاستهای اختصاص ارز ترجیحی در یک شرایط زمانی مانع آسیب به دسترسی مردم در حوزه سلامت شده بود ولی با گذشت زمان و افزایش فاصله نرخ ترجیحی با نرخ بازار به تدریج این سوءاستفادهها شروع و بی نظمی در نظام سلامت ایجاد شد، کمبودهای دارویی، قاچاق معکوس، شکست تولید داخلی و رونق بازارهای سیاه را به بار آورد.
عین اللهی خاطر نشان کرد: چالشهای زیادی که قبل از طرح دارویار داشتیم، افت 75 درصدی صادرات رسمی دارو، کمبودهای دارو، کاهش ذخایر راهبردی دارویی کشور، آسیب به تولید داخلی و از بین رفتن قدرت رقابت دارو با وجود دانشمندان نخبه و شرکت های دارویی بوده است.
وی افزود: با توجه به امکانات و تجهیزاتی که در کشور در حوزه تولید و صادرات دارو در کشور وجود دارد، متاسفانه کار بزرگی در این زمینه انجام نشده است.
ادامه دارد...