چهارشنبه 7 آذر 1403

اختلاف بزرگ در مواضع عربستان و فرانسه درباره لبنان

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
اختلاف بزرگ در مواضع عربستان و فرانسه درباره لبنان

منابع آگاه از وجود یک اختلاف بزرگ در مواضع عربستان و فرانسه در قبال پرونده ریاست‌جمهوری در لبنان خبر دادند.

در حالی که لبنانی‌ها درگیر نتیجه مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی خود در جنوب با فلسطین اشغالی هستند، پس از تحرکات اخیر «آموس هوچشتاین» میانجی آمریکایی و ابراز خوش‌بینی مقامات لبنانی در خصوص احتمال دستیابی به توافق در این زمینه، «آن گریو»» سفیر فرانسه در بیروت از کشورش بازگشت و با ارسال پیامی به مقامات لبنانی تأیید کرد که «رئیس‌جمهور فرانسه برای تسریع در تکمیل توافق‌نامه ترسیم مرز با اسرائیل مداخله می‌کند» و «فرانسه در حال رایزنی با توتال است و متعهد می‌شود که این شرکت بلافاصله پس از امضای قرارداد کار حفاری را آغاز کند».

اما منابع آگاه در گفت‌وگو با روزنامه «الاخبار» تصریح کردند که پرونده انتخابات ریاست‌جمهوری در صدر اولویت های فرانسه در لبنان در سایه ورود این کشور به مهلت قانون اساسی برای انتخاب رئیس جمهور قرار داد. این منابع با اشاره به اظهارات «دوروتی شیا» سفیر ایالات متحده در بیروت که می‌گوید:«فرانسه بیش از هر طرف دیگری، نگران ریاست جمهوری است به ویژه ارتباط میان فرانسوی‌ها و حزب‌الله قطع نشده است»، تصریح کردند: «فرانسه دارای حاشیه زیادی از آزادی عمل در پرونده ریاست جمهوری است که ممکن است به آن اجازه پیشرفت دهد». در همین زمینه، این منابع از «برنامه پر از قرارهای ملاقات» سفیر فرانسه که دیروز به دیدار نبیه بری رئیس پارلمان این کشور رفت خبر دادند و اعلام کردند که وی قرار است با همه نیروها و احزاب، از جمله حزب الله، صحبت کند تا از این طریق از بروز مشکل خلأ ریاست جمهوری جلوگیری کند.

به گفته این منابع، گریو با «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه و «امانوئل بون» مشاور دیپلماتیک او دیدار کرد و در یک نشست فرانسوی - سعودی در پاریس با حضور «ولید البخاری» سفیر عربستان در بیروت، «نزار العلولا» از دیگر مقامات سعودی و «پاتریک دوریل» مشاور رئیس‌جمهور فرانسه در خصوص پرونده ریاست‌جمهوری لبنان شرکت کرد.

منابع آگاه از وجود «یک اختلاف بزرگ در مواضع عربستان و فرانسه» در این پرونده خبر دادند و اعلام کردند در حالی که پاریس بر «ضرورت تکمیل به موقع پروسه انتخاب رئیس‌جمهور در موعد مقرر تاکید دارد و خواستار کمک عربستان سعودی در این زمینه است و تأیید می‌کند که برای تصدی ریاست‌جمهوری در لبنان، فرد خاصی را مد نظر ندارد بلکه بر داشتن مشخصاتی برای رئیس جمهور بعدی تاکید دارد»، سعودی‌ها می‌گویند که آن‌ها «علاقه‌ای به هیچ راه حلی در این زمینه ندارند و اتفاقا نام رئیس جمهور بعدی برایشان اهمیت دارد».

به نوشته روزنامه الاخبار، سعودی‌ها می‌گویند که «در هیچ پرونده‌ای در خصوص لبنان تا زمانی که حزب‌الله بر تمامی ارکان قدرت در لبنان حکومت می‌کند، همکاری نخواهد کرد».

به گفته این منابع، هیأت سعودی در ادامه همچنین «سیاست فرانسه در قبال ایران در منطقه و بازنگه داشتن کانال‌های ارتباطی با حزب‌الله و رایزنی دایمی با آن در پرونده‌های لبنان را سرزنش کرد».

ریاض مدعی است که حزب الله نیروی سیاسی غالب در لبنان است و از این امر رضایت ندارد زیرا حزب‌الله را در کنار انصارالله در یمن و متحد نزدیک ایران می‌بیند و این امر به مذاقش خوش نمی آید همواره از طرف‌های سیاسی لبنانی که در تقابل با حزب‌الله قرار دارند، حمایت می‌کند و ترجیح می‌دهد به جای کمک به ثبات لبنان و کاستن رنج مردم این کشور، از ایجاد خلأ سیاسی در این کشور حمایت کند.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.