اختلاف میان جمهوریخواهان درباره ادعای تقلب در انتخابات
تهران - ایرنا - اتهام زنی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا درباره تقلب در انتخابات و خشم آشکار او از نتایج، باعث اختلاف در اردوگاه جمهوریخواهان شده و برخی از آنها از ترامپ می خواهند دست از لفاظی بردارد و برخی دیگر همچنان سکوت کرده اند.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، در حالی که ترامپ اتهامات خود را درباره تقلب در انتخابات تکرار می کند، روی بلانت سناتور جمهوریخواه آمریکایی به خبرنگاران گفت کاخ سفید باید این اتهامات را در دادگاه مطرح کند و شواهدی را ارائه دهد.
این سناتور آمریکایی ضمن خودداری از تایید پیروزی بایدن، به شبکه خبری ای بی سی نیوز گفته است که «اکنون وقتش رسیده که اگر کارزار ترامپ شاهدی درباره تقلب در انتخابات دارند؛ حقایق را ارائه دهند.»
بایدن در طول مبارزه انتخاباتی خود گفته اختلافات سیاسی عمیق در آمریکا را حل خواهد کرد اما اگر ترامپ بتواند دستکم بخشی از کشور را متقاعد کند که پیروزی بایدن غیرقانونی است، این تلاش بایدن با مانع مواجه خواهد شدو
به نوشته خبرگزاری رویترز، نظرسنجی این رسانه انگلیسی و موسسه افکارسنجی آیپسوس که روز پنجشنبه منتشر شد نشان داد، 30 درصد از جمهوریخواهان ادعای ترامپ را درباره این که او در انتخابات پیروز شده می پذیرند هر چند که اکثریت اعضای هر دو حزب آمریکا مخالف این نظر هستند.
ترامپ گفته است اگر آرای قانونی را بشمارید من پیروز هستم و او بدون ارائه شاهد، دموکرات ها را متهم به «دزدی» در انتخابات کرده است.
برخی از جمهوریخواهان ارشد آمریکایی از این ادعاهای ترامپ حمایت کرده اند. کوین مک کارتی رهبر اقلیت جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان آمریکا گفت: ترامپ در انتخابات پیروز شد بنابراین هر کسی که شنونده است آرام نخواهد نشست.
لیندسی گراهام رئیس کمیته قضایی سنای آمریکا نیز به فاکس نیوز گفته خود را آماده کرده 500 هزار دلار به تلاش های حقوقی ترامپ در چند ایالت کمک کند.
برخی منابع به رویترز گفته اند: کمیته ملی جمهوریخواهان جمع آوری دستکم 60 میلیون دلار کمک برای کمک به نبرد حقوقی ترامپ هدف قرار می دهد.
اما دیگر جمهوریخواهان در کنگره آمریکا تمایل چندانی به مشارکت در چنین نبردی را ندارند.
میت رامنی نامزد جمهوریخواهان در انتخابات 2012 ترامپ را به خاطر ادعای سرقت آرا در انتخابات سرزنش کرده است.
تارنمای آمریکایی نشریه هیل ضمن اذعان به شکاف در اردوگاه جمهوریخواهان نوشت: برخی از آنها پیشتازی بایدن در انتخابات را پذیرفته اند و برخی دیگر بیشتر گرایش دارند روایت ترامپ درباره تقلب در انتخابات را بپذیرند.
سناتور رامنی یکی از دو سناتوری است که به بایدن پیروزی اش را تبریک گفته در برنامه «وضعیت اتحادیه» شبکه خبری سی ان ان گفت ترامپ تا دستیابی به نتیجه به جنگ ادامه خواهد داد.
اعضای کارزار انتخاباتی ترامپ چندین شکایت را برای به چالش کشیدن نتیجه انتخابات در تعدادی از ایالت های کلیدی آمریکا تنظیم کرده اند.
لاری هوگان فرماندار جمهوریخواه مریلند روز یکشنبه گفت هر گونه شاهد احتمالی درباره تقلب در انتخابات باید ارائه شود. وی با این حال گفته که باور ندارد چیزی نتیجه انتخابات را تغییر دهد.
رت تومی سناتور جمهوریخواه نیز گفت نتیجه ای که رسانه ها درباره پیروزی بایدن اعلام کردند احتمالا درست است.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز درگزارشی تحت عنوان «در حالی که ترامپ از پذیرش شکست خودداری می کند، جمهوریخواهان دچار اختلاف هستند» نوشت: مشاوران ترامپ به رئیس جمهوری درباره شانس اندک او در پیروزی در هر نبرد حقوقی هشدار داده اند. تیم ترامپ خود را آماده دوران انتقالی کرده اند و رهبران جهان پیام های تبریک خود را برای رئیس جمهوری منتخب ارسال می کنند.
این رسانه نوشت: در حالی که کمپین ترامپ چالش حقوقی را دنبال می کند جمهوریخواهان ارشد درباره تبریک گفتن به بایدن رئیس جمهوری منتخب دچار اختلاف هستند.
بایدن وبسایت رسمی دوران انتقالی خود را راه اندازی کرده و خود را آماده صدور دستورات اجرایی برای بازگرداندن دستور کار ترامپ و نشان دادن آغاز تغییر به جهان می کند.
نیویورک تایمز به نقل از یک مقام کاخ سفید که نامش فاش نشده نوشت: جمهوریخواهان ارشد بر سر تبریک به بایدن و اعلام پایان انتخابات اختلاف دارند و مشاوران نزدیک ترامپ همچنان سعی می کنند او را درباره «راه حل های قانونی» توجیه کنند.
رودی جولیانی وکیل شخصی ترامپ قویا در این زمینه تلاش می کند و این در حالیست که دیگر مشاوران دیگر ترامپ در خلوت به او گفته اند که شانس موفقیتش در دادگاه برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات بسیار اندک است.
به نوشته نیویورک تایمز، برخی در حزب جمهوریخواه آشکارا از رئیس جمهور خواسته اند که وقت آن رسیده که رئیس جمهور به شکست خود اعتراف کند. روز یکشنبه جورج بوش رئیس جمهوری سابق آمریکا ارشدترین مقام جمهوریخواهی بود که علنا اعلام کرد انتخابات به پایان رسیده است و خوددداری ترامپ در نپذیرفتن نتایج انتخابات را به چالش کشید.
رهبران جمهوریخواهی همچون میچ مک کانل از کنتاکی از تایید علنی پیروزی بایدن خودداری کرده اند و ضرورتا از ادعای ترامپ نیز استقبال نکرده اند. بسیاری از آنها یا سکوت کرده اند یا خواستار شمارش آرای قانونی هستند و این نشان می دهد که آنها خواستار این هستند که رئیس جمهور شکایت کند یا خواسته خود برای بازشماری آرا را بر اساس قانون مطرح کند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*