سه‌شنبه 6 آذر 1403

اختیارات وزارت نیرو به استان‌ها تفویض می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اختیارات وزارت نیرو به استان‌ها تفویض می‌شود

کرمان - ایرنا - وزیر نیرو گفت: برای رسمیت شناختن حوزه فرابخشی سعی داریم استانداری ها را تقویت کنیم و برای این اقدام تفویض اختیار مطابق با مسئولیت به استان ها داده می‌شود که آن را از وزارت نیرو آغاز می کنیم و تا پایان این دولت اجرا می شود.

رضا اردکانیان شامگاه دوشنبه در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کرمان افزود: تفویض اختیار سطح توسعه یافته تر از مدیریت است و در صورت تفویض اختیار باید نظارت و مسئولیت را برعهده بگیریم که در صورت پاسخگو نبودن این روش اختیارات برداشته می شود.

وی اظهار داشت: درصددیم که در وزارت نیرو و دولت در چارچوب برنامه ها و طرح ها اختیارات بیشتری به استان منتقل بود که روند فعالیت ها تسهیل شود.

وزیر نیرو گفت: در نشستی با صندوق توسعه ملی و دولت فهرست مسائل استان ها مطرح می شود و به صورت مشخص، نحوه برگشت ارز حاصل از صادرات و تهاتر کالای واراتی با صادراتی را دنبال می کنیم و یک نسخه ملی برای آن می پیچیم و می توانیم به صورت محدود در مقیاس استانی هم این را دنبال کرد.

وی بیان کرد: آیین نامه تسهیلات تبصره 18 مصوب هیات وزیران و پیشنهادات را برای افزایش اختیارات استان ها دنبال می کنیم.

وی با بیان اینکه نحوه پرداخت تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی نیاز به اخذ مصوبه شورای پول و اعتبار دارد که از بانک مرکزی پیگیری می شود تصریح کرد: در کمیسیون اقتصاد دولت تصویب شد که مصوبات ستاد سرمایه گذاری مرتبط با تسهیلات به بانک مرکزی واگذار و در شورای پول بررسی می شود.

اردکانیان افزود: در جذب منابع تبصره 18 اولویت به پروژه های آماده تر برای استفاده از این تسهیلات داده می شود که می توان از طریق سازمان برنامه و بودجه پیگیری و در صورتجلسه این نشست ذکر شود.

سازمان حکمرانی اصلی ترین چالش توسعه کشور است

وی عنوان کرد: اصلی ترین چالش ما در عرصه توسعه، سازمان حکمرانی و اداری ما است که فعالیت های جاری و روزمره را در برمی‌گیرد.

وزیر نیرو گفت: عمده مشکلات ما در حوزه اهداف فرابخشی است که اشتغال، صادرات، آب و بخش های مختلف را درگیر می کند و آب از نظر ساختاری در وزارت نیرو قرار گرفته اما ساماندهی آن بین بخشی است.

وی تاکید کرد: هدف های ما میان بخشی و فرابخشی اما ابزارها، تصمیم گیری و نظارت های کشور عموما بخشی است که این مشکل در گستره سازمان اداری و حکمرانی ما قرار دارد و ما به آن دامن زدیم.

اردکانیان با بیان اینکه تا این مشکل را به رسمیت نشناسیم و کمک برای رفع، کاهش و حل آن ندهیم، گرفتاری ها وجود دارد که زمان بسیاری از ما می گیرد گفت: استان کرمان به علت توجه جدی تر به موضوعات فرابخشی، عرصه های بین بخشی قدرتمندی در اختیار دارد.

وی با اشاره به اهمیت مسئولیت سرمایه تجدید ناپذیر افزود: پس از چهار دهه جمع بندی در این عرصه نسبت به سایر عرصه ها دستاوردهای چشمگیری نداشتیم جنگ و تحریم ها ما را از پای در نیاورد و سیستم حکم رانی می تواند به ما آسیب زند که باید در مورد آن چاره اندیشی شود.

موافقت نامه اوراسیا ایران را به منطقه آزاد تجاری تبدیل میکند

وزیر نیرو گفت: بحث الحاق به تفاهم نامه اوراسیا از اوایل آبان ماه فرصت و ظرفیت دیگری برای رونق اقتصاد و تولید و توسعه کشور و استان ها است.

وی بیان داشت: موافقت نامه اوراسیا موقت و سه ساله است و مذاکرات مورد نیاز آن از هشت ماه دیگر آغاز می شود و در صورتی که بحث ها با دبیرخانه این اتحادیه به نتیجه رسد این الحاق به دائم تبدیل می شود و ایران را به منطقه آزاد تجاری تبدیل می کند.

اردکانیان تصریح کرد: ایران برای نخستین بار در اتحادیه تجاری اوراسیا عضو شده و ساختار بخشی ما یکی از موانع موافقت نامه چند جانبه اوراسیا است که باید در آن حضوری فعال داشته باشیم.

وی با بیان اینکه ایران پیش از این در سازمان اکو و دی هشت عضو شده است گفت: موافقت نامه جدی و فعال اوراسیا با بازار 200 میلیون دلاری با الحاق هندوستان و مصر در آسیا و سایر قاره ها یکی از بزرگترین مجموعه های اقتصادی دنیا را تشکیل داده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه تولید ناخالص اتحادیه اوراسیا به میزان 3.2 درصد تولید ناخالص داخلی جهان است افزود: اتحادیه اوراسیا در سال 2018 به میزان 750 میلیارد دلار مبادلات تجاری داشته که 491 میلیارد دلار صادرات و مابقی واردات بوده است.

وی اظهار داشت: ایران باید سهمی از واردات 263 میلیارد دلاری اوراسیا را در اختیار بگیرد که این موافقت نامه عملیاتی و امضا شده است و استان ها فرصت های بی نظیری در این حوزه برای ارائه دارند و فعالان اقتصادی استان کرمان در این زمینه باید تحرک داشته باشند.

اردکانیان ادامه داد: تجاری که از پنجم آبان ماه به علت گواهی مبدا از تعرفه های اوراسیا استفاده نکردند می توانند از ابتدای سال جدید میلادی از این معافیت ها استفاده کنند.

مصوبات سفر به کرمان

وی با بیان اینکه بخشی قابل توجه از انرژی تولیدی در استان کرمان در بخش صنعت و معدن مصرف می شود که شاخصی دلگرم کننده است اضافه کرد: با وجود شرایط خاص اقتصادی کشور و فشارها نیاز به حراست، صیانت و حفاظت از منابع درآمدی آب و برق داریم.

وزیر نیرو گفت: چهار پروژه اقتصاد مقاومتیدر استان کرمان طبق مصوبات قبلی این ستاد با صرف 430 میلیارد تومان اعتبار امسال به بهره برداری می رسد که نشانه تعهد برق به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی است.

وی تصریح کرد: چهار پروژه ای که امروز مطرح شد در احداث پست 132 کیلوولت شهربابک و ساردوییه، افزایش ظرفیت 63 کیلوولت سولان و اسفندقه تا 2 سال آینده می تواند به بهره برداری برسد مشروط به اینکه استان کرمان همکاری برای مشارکت این طرح ها داشته باشد که موافقت نامه این مشارکت با شرکت برق مبادله می شود.

اردکانیان با بیان اینکه واحد نخست نیروگاه برق زرند تابستان سال آینده بهره برداری می رسد گفت: تصمیم گیری نهایی برای پایین آوردن تعرفه انرژی در مناطق گرمسیر بر عهده هیات دولت است که برای کاهش و رفع تبعیض در این حوزه اطلاعات جدید را بازبینی و اطلاعات هواشناسی برای تصمیم دولت تهیه می شود.

وی با اشاره به جلوگیری از ایجاد ابهام در روند برق رسانی روستایی استان کرمان افزود: روستاهای فاقد کد اقدام کنند که برق مورد نیاز آنان تامین شود و وزارت نیرو با مشارکت 50 درصدی برای تامین روستاهای فاقد برق اقدام می کند.

وزیر نیرو بیان کرد: با پیشنهاد سرمایه گذاری بخش خصوصی در احداث خطوط و پست های صنعتی موافق هستیم و پیشنهاد اصلاح تعرفه برق بخش صنعتی به سازمان برنامه بودجه ارسال شده که سود حاصل از آن را برای بازپرداخت اقساط سرمایه گذاران تخصیص می دهیم و می توان این طرح را از کرمان آغاز کرد.

وی افزود: جابجایی آب از چاه مجاز به شهرک ها برای صنایع تبدیلی کشاورزی ابلاغ شده و امکان تبدیل تمام و یا بخشی از اراضی چاه به گلخانه فراهم شده است.

اردکانیان بیان کرد: اختصاص 100 درصد آب خریداری شده بخش کشاورزی از طریق انتقال آب فراهم شده که این میزان قبلا 75 درصد بوده و امکان جابجای یآب به خارج از محدوده مطالعاتی برای صنعت فراهم شده است.

وی ادامه داد: با وجود محدودیت منابع هفت میلیون مترمکعب آب جدید به علت ضرورت و امکان سرمایه گذاری در بخش صنعت و صنایع کشاورزی تخصیص یافته که اختیارات آن به استان ها محول شده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه دستورالعمل چاه های فرم یک در حال اصلاح است گفت: نصب آب شیرین کن بر روی چاه کشاورزی با قانون مغایر و ممنوع اعلام شده زیرا پساب آن موجب شوری آب زیر زمینی می شود.

وی تصریح کرد: محدودیت هایی در سامانه سوخت چاه های کشاورزی داریم که مسیر توسعه صنعت را در استان کرمان بیش از گذشته تسهیل می کند.

طرح مشکلات بمعنای انجام نشدن کارها نیست 

استاندار کرمان گفت: در بخش آب کارهای بسیاری در استان انجام شده و یا در حال اجرا است و طرح مشکلات به معنی انجام نشدن اقدامات نیست و اشکالات موجود رفع می شود.

محمد جواد فدایی افزود: جمعیت استان کرمان چهار درصد کشور و روستاهای بالای 20 خانوار فاقد آب آشامیدنی استان 15.1 درصد و جمعیت تنش آبی کرمان 12.1 درصد است، در حالی که هفت در صد اعتبارات ملی را دریافت کردیم.

وی تصریح کرد: آب 13 شهر استان کرمان در وضعیت بحرانی قرار دارد و کرمان به عنوان تنها مرکز استان کشور مشکل تامین آب دارد.

استاندار کرمان ادامه داد: سه هزار لیتر در ثانیه آب نیاز داریم در حالی که تنها 2 هزار متر مکعب از آن تامین می شود که نشان می دهد وضعیت ما در مجموع با وجود زحمات انجام شده مطلوب نیست و باید به این حوزه توجه شود.

وی با اشاره به یکی از شاخص ها تفویض اختیارات به استان ها اعتبارات است گفت: اختیارات استان در اعتبارات عمرانی 17 درصد است که ایین نامه ها و دستورالعمل ها این اختیارات را به صفر رسانده است.

*س_برچسب‌ها_س*