شنبه 3 آذر 1403

اخلاق، عنصر گمشده در رقابت‌های انتخاباتی آمریکا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اخلاق، عنصر گمشده در رقابت‌های انتخاباتی آمریکا

تهران - ایرنا - تحلیلگران و کارشناسان مسائل داخلی آمریکا درباره متفاوت بودن این دوره از انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا نسبت به تمامی دوره های ریاست جمهوری در تاریخ آمریکا اتفاق نظر دارند و فضای ملتهب انتخاباتی در این دوره را تا حد زیادی نتیجه رعایت نشدن تعهدات و اخلاقیات از سوی نامزدهای انتخاباتی به ویژه از سوی دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان می دانند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، کارشناسان، ناظران مسائل سیاسی و تحلیلگران رسانه های آمریکایی می گویند نامزد حزب جمهوریخواه تنها بر پیروزی خود در انتخابات متمرکز بوده و به عملکرد حدود چهارساله خود در کاخ سفید اهمیتی نمی دهد.

نامزد جمهوریخواه اهمیتی به دغدغه رای دهندگان آمریکایی نمی دهد

«دیوید فرام» (David Frum) تحلیلگر مسائل آمریکا در نشریه پرقدمت آمریکایی «آتلانتیک» (The Atlantic) می نویسد: ترامپ به هیچ فرد و احدی بغیر از خود اهمیتی قائل نیست.

تحلیلگر این نشریه آمریکایی که قدمت آن به سال 1857میلادی می رسد، درباره نوع رفتار و اخلاقیات ترامپ می نویسد: وی اهمیتی به دغدغه رای دهندگان آمریکایی نمی دهد و به جای آن تاکید دارد تا رای دهندگان آمریکایی به آنچه برای وی اهمیت دارد، نگران باشند.

مناظره ای بدور از اخلاق

کارشناسان و تحلیلگران آمریکایی دو مناظره ریاست جمهوری 2020 آمریکا بین دو نامزد دموکرات و جمهوریخواه را فاقد اخلاقیات لازم دانستند.

فرام در تحلیل خود از دو مناظره ای که برگزار شد دراین باره معتقد است: ترامپ تلاش نکرد تا ارتباط با مخاطبان و رای دهندگان آمریکایی برقرار کند، هرچند وی در مناظره اول به لطف «دکمه قطع میکروفن» قدری آرام تر بود اما وی بازهم با همان سیاست مناظره اول به مصاف رقیب دموکرات خود در آخرین مناظره گام نهاد و نقشه وی همان «حمله» و «حمله» بود.

رها کردن بحران شیوع کرونا در آمریکا

شیوع ابتلا به ویروس کرونا که در اوایل ماه فوریه تنها به 14 مبتلا در آمریکا بود اکنون به از هشت میلیون و 900 هزار مبتلا عبور کرد که از این تعداد نیز بیش از 231هزار نفر جان باخته اند.

سو مدیریت و اظهار نظرهای نادرست ترامپ در مواجه با این همه گیری در آمریکا از سوی تمامی منتقدان و تحلیلگران مورد تصدیق و تایید است، اما اکنون شهروندان آمریکایی متوجه شده اند که رئیس جمهوری این کشور در حقیقت مقابله با این بیماری را که به یکی از بحران های مهم در انتخاب مجدد وی بدل گشته، رها کرده است.

«مارک میدوز» رییس کارکنان کاخ سفید روز چهارم آبان ماه در یک کنفرانس خبری اذعان کرد که دولت ترامپ مهار بیماری کووید 19 را رها کرده است.

رییس کارکنان کاخ سفید اعلام کرد: ما نمی خواهیم همه گیری را کنترل کنیم، ما می خواهیم این واقعیت را کنترل کنیم که واکسن دارویی دریافت می کنیم.

میدوز در پاسخ به اصرار خبرنگاران که چرا دولت ترامپ دیگر علاقه ای برای مهار ویروس کرونا ندار، گفت: زیرا مانند ویروس آنفلوانزا یک ویروس مسری است.

کوبیدن بر طبل تقلب درانتخابات

دو نامزد ریاست جمهوری آمریکا از دو حزب دموکرات و جمهوریخواه متوجه شده اند که رای دهندگان آمریکایی از مدت ها پیش تصمیم خود را گرفته اند و نیازی به شناخت آنها در مناظره ریاست جمهوری نداشته اند، آنچنان که تا پیش از برگزاری آخرین مناظره انتخاباتی، 48 میلیون و 700 هزار آمریکایی آرا خود را به صندوق های رای ریخته بودند.

اکنون با مشاهده هجوم رای دهندگان آمریکایی برای رای دادن در رای گیری زودهنگام که تا ششم آبان ماه و بنابر گزارش شبکه خبری «ان. بی. سی نیوز» 62میلیون آمریکایی آرا خود را به صندوق ها ریخته اند، رکورد بی سابقه ای که در مدت مشابه در انتخابات 2016میلادی تنها 12 میلیون آمریکایی در انتخابات زودهنگام آرای خود را به صندوق های رای ریخته بودند.

ان. بی. سی نیوز در گزارش خود عنوان کرد که می تواند آرا پیش از موعد در آمریکا به رکورد 100 میلیون رای نیز برسد.

باتوجه به شرایط بی سابقه آرا پیش از موع در آمریکا، نامزد جمهوریخواه بدون در نظر گرفتن اخلاقیات و جوانب بحرانی پس از انتخابات آمریکا، با اتهام زمینه سازی شده تقلب در انتخابات بر نگرانی جامعه آمریکا افزوده و بر آتش تنش احتمالی پس از اعلام نتایج انتخابات دامن می زند.

شبکه خبری سی ان ان روز ششم آبان ماه گزارش داد: دونالد ترامپ بار دیگر ادعای بی اساس خود را تکرار کرد که وی تنها در یک صورت در انتخابات هفته آینده خواهد باخت که در انتخابات تقلب صورت گرفته باشد.

تحلیگران مسائل سیاسی در آمریکا معتقدند که ترامپ از تابستان گذشته زمینه را در صورت باختن در انتخابات 2020 آمریکا با مطرح کردن تقلب در انتخابات را در اذهان آمریکایی ها فراهم ساخته است.

با توجه به شرایط رای گیری در آمریکا و فرصت هایی که نامزد جمهوریخواه طی نزدیک به چهار سال از دست داده و تنها کم تر از یک هفته به زمان برگزاری انتخابات زمان باقی است، ترامپ خود را در معرض شکستی قریب الوقوع می بیند، در توئیتی نسبت به رد درخواست ستاد انتخاباتی وی از دادگاه استیناف درباره نظارت بر دفاتر و حوزه های اقماری واکنش نشان داد و سلامت انتخابات را به زیر سئوال برد.

ترامپ پنجم آبان ماه در حساب توئیتر شخصی خود با کوبیدن بر طبل تقلب در انتخابات در صورت باختن، نوشت: دادگاه استیناف در ایالت پنسیلوانیا درخواست دولت ترامپ مبنی بر نظارت بر دفاتر اقماری انتخابات را رد کرد.

ترامپ در ادامه خطاب به شبکه خبری راست افراطی طرفدار وی موسوم به «او. ای. ان. ان» (OANN) نوشت: این موضوع بسیاری دهشتناک است، ما تنها به دنبال شمارش عادلانه آرا هستیم، این موضوع می تواند به موارد بسیاری بدی منتهی شود.

انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا روز سوم نوامبر (13 آبان‌ماه) است، اما به دلیل شیوع کرونا، رای‌گیری پستی و حضوری زودهنگام در بسیاری از ایالت‌ها از چند هفته و چند روز پیش آغاز شده است.

گزارش از: بهروز وفاداری

**1302**

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
اخلاق، عنصر گمشده در رقابت‌های انتخاباتی آمریکا 2
اخلاق، عنصر گمشده در رقابت‌های انتخاباتی آمریکا 3