دوشنبه 28 خرداد 1403

ادعای آمریکا: از اوکراین برای عضویت در ناتو دعوت نمی‌شود

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
ادعای آمریکا: از اوکراین برای عضویت در ناتو دعوت نمی‌شود

دستیار وزیر خارجه آمریکا گفت: فکر نمی‌کنم که از اوکراین برای پیوستن به ناتو دعوت به عمل آید.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، آمریکا جمعه اعلام کرد که سران کشورهای عضو ناتو در نشست آتی خود در ماه ژوئیه از اوکراین برای عضویت در این پیمان نظامی دعوت نخواهند کرد.

جیمز اوبرایان دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور اروپا و اوراسیا درباره نشست آینده سران ناتو که در واشنگتن برگزار می‌شود، به خبرنگاران گفت: فکر نمی‌کنم که از اوکراین برای پیوستن به ناتو دعوت به عمل آید اما از آن کشور که برای پیروزی در جنگ تلاش می‌کند، حمایت قابل توجهی خواهد شد.

وی افزود که در نشست ماه ژوئیه از تلاش‌های اوکراین برای انجام اصلاحات ضروری به منظور پیوستن به اتحادیه اروپا و ناتو حمایت خواهد شد.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده در روزهای آینده به جمهوری چک و مولداوی سفر خواهد کرد و قرار است در سفر به پراگ در جلسه غیررسمی وزرای خارجه ناتو شرکت کند. در این جلسه مباحثی که قرار است در نشست سران ناتو مطرح و در مورد آنها تصمیم‌گیری شود، تعیین خواهد شد.

اوبرایان گفت که واشنگتن بر تضمین موفقیت اوکراین در میدان نبرد و همچنین حمایت از آن کشور در صورت تصمیم‌گیری برای صلح با روسیه متمرکز است.

مقام‌های غربی از جمله بلینکن وعده داده‌اند که اوکراین سرانجام به عضویت ناتو در خواهد آمد. ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو نیز گفته که اوکراین به ناتو خواهد پیوست و حمایت های بیشتری از این کشور در راه است.

در همین راستا، شماری از کشورهای عضو ناتو توافقنامه‌های 10 ساله امضا و اعضای این سازمان با ایجاد دفتر نمایندگی در اوکراین موافقت کرده‌اند.

پس از حمله روسیه به اوکراین در سال 2022، کی‌یف خواستار عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو شد. سران اتحادیه اروپا در سال 2023 به رغم مخالفت مجارستان، با آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در این اتحادیه موافقت کردند.

اتحادیه اروپا پیشتر هفت شرط آغاز مذاکرات درباره عضویت اوکراین در این اتحادیه را شامل اصلاحات دادگاه قانون اساسی، اصلاحات قوه قضائیه، مبارزه با فساد مالی، مبارزه با پولشویی، اصلاحات ضد الیگارشی، اصلاحات رسانه‌ای و تغییر قوانین مربوط به اقلیت‌های ملی اعلام کرده بود.

این کشور در چهار حوزه اصلاحات ضروری را انجام داده و اصلاحات در حوزه‌های بهبود وضعیت زبان اقلیت‌ها، تخصیص بودجه برای مبارزه با فساد و پیشرفت در شفافیت لابی‌گری باقی مانده است.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید