سه‌شنبه 15 آبان 1403

ادعای پیشرفت طرح مسکن ملی در حالی که هیچ پروانه ساختی صادر نشده / ساخت مسکن ملی برعهده خود مردم است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ادعای پیشرفت طرح مسکن ملی در حالی که هیچ پروانه ساختی صادر نشده / ساخت مسکن ملی برعهده خود مردم است

در حالی که تاکنون هیچ پروانه ساختی برای طرح اقدام ملی مسکن در بیرجند صادر نشده و این طرح هیچ پیشرفتی نداشته، اما مسئولان استان از پیشرفت آن صحبت می کنند و شهروندان از مشکلات و عدم امکان ثبت نام در طرح جهش تولید مسکن به دلیل کمبود زمین هم گلایه مند هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، مسکن یکی از نیازهای اساسی خانوارها است که به دلیل اهمیتی که دارد، دولت ها؛ برنامه ها و سیاست های متعددی را در این جهت اجرا می کنند. متاسفانه بی توجهی دولت دوازدهم به موضوع مسکن، به مشکلات این حوزه دامن زد و شرایط را آشفته تر کرد. طرح اقدام ملی مسکن هم که در اواخر دولت قبل استارت خورد، چندان تاثیری در این زمینه نداشته است. در خراسان جنوبی و بخصوص شهر بیرجند هم نارضایتی های متعددی از طرح ملی مسکن وجود دارد و متقاضیان این طرح هنوز هم موفق به آغاز ساخت و ساز نشده اند. در این خصوص گلایه های متعددی از مسئولان وجود دارد و متقاضیان معتقدند که به دلیل بی توجهی مسئولان، هزینه های زیادی بر آنها تحمیل شده است. در این بلبشوها، ثبت نام طرح جهش تولید مسکن هم در حالی در خراسان جنوبی آغاز شده که باز هم متقاضیان مسکن معترض هستند. هرچند روزگذشته گزارشی در سایت دیوان محاسبات کشور با عنوان پیشرفت ناچیز سبد متنوع طرح‌های ملی مسکن منتشر شده که در آن اعداد و ارقام ذکرشده و مسئولان استان خراسان جنوبی از رتبه سوم سخن می گویند می بایست بیشتر به مطالب گزارش توجه شود.

پیشرفت ناچیز سبد متنوع طرح‌های ملی مسکن

به نقل از سایت دیوان محاسبات کشور، گزارش دیوان محاسبات از طرح اقدام ملی مسکن نشان از پیشرفت ناچیز این طرح در سراسر کشور دارد، طرح اقدام ملی مسکن یکی از موضوعات اولویت دار حسابرسی است که در تحقق شعار «رونق تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» مورد بررسی و نظارت دیوان محاسبات کشور قرار گرفته است. نگاهی گذرا به جدول زیرگویای عدم پیشرفت این طرح از زمان شروع (سال 1398) تا پایان تیر ماه 1400 است. البته در برخی از استان ها به دلیل ادغام طرح مسکن مهر و انتقال واحدهای آماده و یا با پیشرفت بالا به طرح ملی مسکن، درصد پیشرفت بالایی قید شده است ولی در عمل طرح اقدام ملی مسکن در این استان ها هم به تنهایی پیشرفت چندانی نداشته است.

دیوان محاسبات در بررسی های کارشناسی، عوامل دخیل در عدم پیشرفت فیزیکی و عملی این طرح را نیز مورد موشکافی قرار داده و برخی از مهمترین آنها را در قالب موارد زیر بیان کرده است؛ - سیاست گذاریهای مقطعی در تامین مسکن مانند طرح اسکان ضربتی 77، طرح استیجاری، طرح مسکن مهر، اجارهداری 5 ساله و نیز طرح اقدام ملی مسکن باعث بلاتکلیفی دستگاههای اجرایی و مردم شده است. - نرخ بالای تسهیلات (18%) تزریق مالی پروژه ها و روند احداث آن ها را دچار مشکل کرده است. - تخصیص اراضی و نقشه های ساخت برخی پروژه ها هنوز قطعی نیست. - سازمان ملی زمین و مسکن فاقد اراضی مناسب و کافی جهت اجرای طرح اقدام ملی مسکن در برخی از استان ها است. - در بسیاری از استان ها هیچگونه منابع مالی دولتی تخصیص نیافته است و هزینه ساخت، صرفا از طریق آورده خود متقاضی و تسهیلات بانکی تامین شده است. همچنین عواملی از جمله تورم و عدم ثبات قیمت مصالح، عدم نظارت بر بازار مصالح، عدم تخصیص مصالح به صورت یارانه ای، عدم تطبیق تعدیلات با نرخ واقعی تورم، عدم پرداخت تسهیلات در زمان مقرر توسط بانک، بروکراسی اداری طولانی، کمبود اراضی دولتی مناسب جهت اختصاص به متقاضیان، موقعیت نامناسب جغرافیایی و هزینه‌های بالای آماده‌سازی، ضعف در اجرای شبکه‌های خدماتی، تاخیر در شروع عملیات ساخت، عدم همکاری مناسب دستگاه‌های ذیربط (شهرداری، شرکت‌های خدماتی شامل آب، برق، گاز و...) در ارائه خدمات به سایت، عدم پیش‌بینی اعتبار پیرامون تامین خدمات زیربنایی توسط دستگاه های ذیربط و عدم تعهد دستگاه‌های فوق جهت اجرای ساختمان های مورد نیاز همانند مسکن مهر و عدم چابکی دستگاه های مجری در اجرای این طرح تاثیر زیادی در بر زمین ماندن آن داشته است.

تناقض گویی مدیر کل راه و شهرسازی استان برای آمادگی اجرای طرح جهش تولید مسکن

برای پیگیری بیشتر از طرح اقدام ملی مسمکن میان مردم رفتیم تا نظر انها جویا شویم، یکی از شهروندان بیرجندی نیز در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهارکرد: در حالی که مدیرکل راه و شهرسازی استان در جلسه شورای اداری که در شهریورماه و با حضور رئیس جمهور برگزار شد، از آمادگی استان برای اجرای طرح جهش تولید مسکن خبر داد، اما چگونه است که اکنون سایت ثبت نام برای شهرهای پرجمعیت استان مثل بیرجند و قاین باز نشده است؟

وی افزود: ممکن است مسئولان در این خصوص موضوع کمبود زمین را پیش بکشند، اما چگونه از کمبود زمین حرف می زنند، در حالی که بهترین قطعات زمین را برای کارمندان دستگاه خود در نظر می گیرند؟ آیا بقیه شهروندان حقی ندارند؟

وی با انتقاد از شعار تا عمل مسئولان استان افزود: در حاشیه شهر بیرجند بیشترین زمین برای ساخت مسکن وجود دارد اما زمین های مناسب برای افراد و نهاد های خاص در نظر می گیرند و اکنون به بهانه دنبود زمین طرح ملی مسکن در بیرجند راکد مانده و امکان ثبت نام هم وجود ندارد.

متقاضیان مسکن ملی بیرجند از 50 درصد تخفیف پروانه محروم شدند

محمد سورگی یکی از متقاضیان مسکن ملی در خصوص مشکلات این طرح، در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهارکرد: متقاضایان طرح مسکن ملی در خراسان جنوبی، از پایان سال 1398، مبلغ 40 میلیون تومان آورده خود را تامین کردند که این روند تا نیمه های سال 1399 هم به طول انجامید.

وی افزود: از آذرماه سال 1399 هم، قراردادهای متقاضیانی که حائز شرایط بودند، آماده و امضا شد. پس از امضای قرارداد هم متقاضیان که در قالب گروه های 5 نفره ساماندهی شده بودند، سه ماه فرصت داشتند که برای دریافت پروانه اقدام کنند، که این موضوع به دلیل مشکلات متعددی، تا اوایل سال 1400 هم ادامه داشت.

متقاضی مسکن ملی بیان کرد: در هنگام شروع روند اخذ پروانه، یکی از مشکلات، موضوع تامین پارکینگ برای 5 نفر بود، در حالی که این موضوع در کمیسیون ماده 5 تصویب شده بود، اما شهرداری مدعی بود که طبق ضوابط جدید امکان تامین 5 پارکینگ وجود ندارد، که با پیگیری حل شد.

سورگی ادامه داد: مشکل دیگر، بحث تخفیف پروانه ساختمانی بود که براساس تفاهم نامه وزارت مسکن و شهرسازی با وزارت کشور، قرار بود برای صدور پروانه تخفیف 50 درصدی اعمال شود که 25 درصد از این تخفیف، توسط استانداری و از محل بودجه سنواتی تامین شود و 25 درصد دیگر هم توسط شهرداری اعمال شود. اما متاسفانه به دلیل عدم پیگیری مسئولان استانداری، 25 درصد تخفیف استانداری اعمال نشد. تخفیف 25 درصدی شهرداری هم به دلیل مشکلات دیگری، عملا از بین رفت و بی معنی شد.

وی تشریح کرد: در واقع به دلیل اختلاف و مشکل شهرداری و راه و شهرسازی، بر سر دریافت 10 درصد حق تغییر کاربری اراضی، شهرداری جلوی صدور پروانه های ساخت متقاضیان را گرفت و روند تشکیل پرونده برای متقاضیان مراجعه کننده متوقف شد. این موضوع باعث شد تا تشکیل پرونده متقاضیان در سال 1400 و بر اساس نرخ های جدید انجام شود که با این اقدام، سهم تخفیف 25 درصدی شهرداری هم عملا از بین رفت. اما با پیگیری از طریق شورای شهر و مصوبه شورا، هزینه صدور پروانه تنها برای افرادی که در سال 1399 تشکیل پرونده داده بودند، که تعداد محدود و حدود 7-8 پرونده بود، با تعرفه سال 1399 حساب شد. در این خصوص نرخ پروانه برای متقاضیان در سال 1399 حدود 30 میلیون تومان و در سال 1400 حدود 50 میلیون تومان تمام شد.

هیچ کدام از متقاضیان موفق به دریافت پروانه نشده اند

متقاضی مسکن ملی ادامه داد: همچنین در حالی که در کمیسیون ماده 5 تصویب شده بود که برای مسکن ملی سطح اشغال 65 درصد در نظر گرفته شود، اما شهرداری هزینه مازاد 60 درصد را با متقاضیان حساب کرد که این مبلغ هم هزینه قابل توجهی را برای متقاضیان به دنبال داشت.

سورگی گفت: متاسفانه هنوز هیچ کدام از متقاضیان طرح ملی مسکن در بیرجند، موفق به دریافت پروانه ساخت نشده اند و این موضوع به دلیل بحث های آماده سازی زمین و تست خاک، معطل مانده است. پرونده هایی هم که زودتر برای دریافت پروانه اقدام کرده اند، هم اکنون در مرحله تعیین ناظر هستند. البته برخی از متقاضیان هم به دلیل مشکلات و بروکراسی ها و برخی هم به دلیل طرح جهش تولید مسکن، هنوز برای دریافت پروانه به شهرداری مراجعه نکرده اند و منتظرند تا خبرهای بیشتری از این طرح برسد.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که اکنون متقاضیان طرح ملی مسکن در بیرجند با آن مواجه هستند، بحث آماده سازی معابر طرح است که ابتدا قرار بود توسط شهرداری انجام شود که نشد. اما این موضوع امسال در قالب تفاهم نامه 16 میلیارد تومانی به بنیاد مسکن واگذار شد. در این خصوص تاکنون 10 میلیارد تومان از مبلغ قرارداد پرداخت شده و به همین دلیل مبلغ حدود 5 میلیون تومانی از 40 میلیون تومان آورده متقاضییان کسر شده و هنوز پرداخت 6 میلیارد تومان دیگر باقی مانده است.

درخواست آزادسازی باقیمانده آورده متقاضیان

متقاضی مسکن ملی بیان کرد: یکی از درخواست های متقاضیان این است که بقیه هزینه آماده سازی و سایر هزینه های دیگر برآورد شود و باقیمانده آورده متقاضیان آزاد شود تا بتوانند از محل این پول هزینه فونداسیون و... را واریز کنند، اما متاسفانه تاکنون چنین امکانی ایجاد نشده است.

سورگی با بیان اینکه آورده متقاضیان از سال 1398 تاکنون در حساب مسدود است، گفت: این موضوع باعث شده تا ارزش این سرمایه متقاضیان به شدت کاهش و به کمتر از نصف رسیده است، در حالی که از طرف دیگر نرخ مصالح ساختمانی و... روز به روز افزایش یافته است.

تاکنون درگیر حاشیه ها بوه ایم

وی با اشاره به اینکه به دلیل اختلافات دو ارگان راه و شهرسازی و شهرداری، متقاضیان طرح ملی مسکن متضرر شدند، عنوان کرد: طی چند ماه اخیر خیلی از متقاضیان درگیر پیگیری مجوز بوده و به وزارت راه، استانداری، راه و شهرسازی، شورای شهر، دادستان و... نامه نوشته اند و تاکنون درگیر مسائل حاشیه ای و مجوزها بوده اند، در حالی که اگر از پایان سال 1399، کار شروع شده بود، اکنون دیوار چینی واحدها هم تمام شده بود.

متقاضی مسکن ملی بیان کرد: از زمان سفر آقای رئیس جمهور به استان، آماده سازی زمین های طرح ملی مسکن آغاز شده و هم اکنون هم در حال انجام است. ما هم منتظریم که پس از آماده سازی معابر، برای آماده سازی زمین اقدام کنیم. هزینه آماده سازی معابر از حساب متقاضیان کسر شده و طبق قرارداد، هزینه آماده سازی زمین ها هم بر عهده خود متقاضیان است. تحویل زمین بدون آماده سازی و زیرساخت امکان پذیر نیست

سورگی افزود: اما مشکلی که در آماده سازی زمین ها ایجاد می شود، این است که، امکان اینکه یک یا چند نفر از متقاضیان بخواهند قطعه خودشان را آماده سازی کنند، وجود ندارد، چرا که هم از نظر فنی و هم هزینه زیاد، باید زمین های همجوار به صورت یکنواخت آماده سازی شود.

وی گفت: مسئولان راه و شهرسازی اعلام کرده اند که از بابت تحویل قطعه به متقاضیان مشکلی ندارند و به محض دریافت پروانه، زمین را تحویل متقاضیان می دهند. اما تحویل زمین بدون انجام آماده سازی و بدون ایجاد زیرساخت های آب و برق امکان پذیر نیست.

چه کسی پاسخگوی ضرر و زیان مردم است؟

متقاضی مسکن ملی ادامه داد: طرح مسکن ملی در بیرجند به دلایل مختلف از جمله اختلافات مسئولان در تغییر کاربری، مراحل صدور پروانه، انجام تست خاک، آماده سازی معابر، بروکراسی های پیچیده و... چندین ماه به طول انجامید و همین موضوع باعث شده تا هنوز هیچ پروانه و ساخت و سازی در قالب این طرح انجام نشود. در حالی که گویا این طرح در سایر مناطق کشور و استان، پیشرفت هایی داشته است.

سورگی افزود: متاسفانه به دلیل مشکلات و اختلافات حقوقی بین راه شهرسازی و شهرداری، متقاضیان طرح ملی مسکن چندین ماه معطل شدند که این موضوع باعث متضرر شدن آنها ناشی از افزیش هزینه های صدور پروانه، افزایش نرخ هزینه های نظام مهندسی، افزایش قیمت مصالح ساختمانی، کاهش ارزش آورده که در حساب ها مسدود مانده و... شده است. اما چه کسی پاسخگوی ضرر و زیان مردم خواهد بود، در حالی که این وضعیت نتیجه عدم انجام وظایف قانونی و ترک فعل مسئولان است؟

وی با اشاره به بروکراسی های دست و پاگیر برای دریافت پروانه، یادآور شد: با توجه به اینکه طرح ملی مسکن با طرح جهش تولید مسکن ادغام شده است، باید روند دریافت پروانه تسهیل شود تا مردم دائم در رفت و آمد بین دستگاه ها نباشند. چرا که هم اکنون متقاضیان مجبورند چندین بار به شهرداری، نظام مهندسی، راه و شهرسازی و... مراجعه کنند.

ساخت مسکن ملی برعهده خود مردم است

وحید داعی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهارکرد: طرح اقدام ملی مسکن طرحی بود که در دولت قبل برای خانه دار شدن اقشار مختلف مردم برنامه ریزی شد. سهم خراسان جنوبی هم از این طرح در ابتدا 2 هزار و 500 واحد بود که اما تقریبا سه برابر سهمیه ابلاغی و برای ساخت حدود 7 هزار و 600 واحد مسکونی زمین تخصیص و تامین کردیم که بیش از یک سوم این واحدها در قالب تفاهم نامه به دستگاه های مختلف ساخته می شود.

وی با اشاره به اینکه سامانه ثبت نام طرح ملی مسکن برای تمام شهرهای استان باز شد، اما چون در همه شهرها متقاضی نداشت، این طرح در 18 شهر آغاز شد، گفت: واجدین شرایطی که در سامانه مسکن ملی احراز شدند، 4 هزار و 994 نفر بودند که برای همه آنها زمین تامین کردیم.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی بیان کرد: تاکنون برای همه متقاضیان قرارداد واگذاری زمین در قالب گروه های دو، سه و پنج نفره امضا و زمین بصورت رایگان و اجاره 99 ساله واگذار شده است. در این طرح ساخت واحدها و همچنین هزینه آماده سازی معابر عمومی و آماده سازی زمین برعهده خود متقاضیان است.

سه هزار واحد مسکن ملی وارد فاز اجرایی شده

داعی با بیان اینکه یکی از سوالات مردم این است که چرا از محل آورده، پول کسر شده است؟ گفت: پول کسر شده، هزینه آماده سازی معابر عمومی بوده است که بر عهده خود متقاضی است، اما بابت زمین پولی دریافت نشده است.

وی درخصوص آخرین وضعیت اجرای طرح ملی مسکن، عنوان کرد: برخی افراد می گویند طرح مسکن ملی پیشرفتی نداشته است، در حالی که در این طرح، هم اکنون حدود سه هزار واحد وارد فاز اجرایی و برای یک هزار و 600 واحد هم پروانه ساختمانی صادر شده است. حدود یک هزار و 500 واحد در مرحله اجرای فونداسیون، حدود 500 واحد در مرحله اجرای اسکلت، حدود 200 واحد در مرحله سقف، حدود 70 واحد در مرحله سفت کاری و حدود 5 واحد هم در مرحله نازک کاری هستند.

میزان پیشرفت مسکن ملی بر اساس پیگیری متقاضیان

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی افزود: عده ای خارج از انصاف مدعی اند که ساخت مسکن در طرح مسکن ملی پیشرفت نداشته است، در حالی که ساخت واحدها در این طرح، برعهده خود مردم است. در شهرهایی که این طرح پیشرفت داشته است، مردم این موضوع را پیگیری کرده اند و برای دریافت پروانه به شهرداری و برای دریافت انشعاب موقت آب و برق، به ادارات مربوطه مراجعه کرده اند. در واقع شرایط این شهرها هم گل و بلبل نبوده است که فوری پروانه صادر شود، بلکه گروه ها با هم اتحاد داشته و پیگیری کرده اند.

داعی افزود: در بیرجند هم شرایط همین است، کار ساخت واحد به عهده دولت نیست بلکه به عهده خود متقاضیان و گروه های پنج نفره است، اما شاید خود مردم درست پیگیری نکرده اند.

در طرح ملی مسکن ما کاری نمی کنیم

وی با اشاره به اینکه گفته می شود برای طرح ملی مسکن در بیرجند کاری نشده است، گفت: اصلا قرار نبوده است که در طرح ملی مسکن، ما کاری بکنیم، کار ما انعقاد قرارداد زمین بوده که در اختیار گروه های پنج نفره گذاشتیم. ادامه کار که شامل اخذ پروانه، اجرای فونداسیون و دریافت انشعاب موقت آب و برق است، به عهده خود گروه ها هست.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با بیان اینکه هم اکنون در بیرجند، برای برخی از گروه ها، پروانه ساختمانی در حال صدور است، گفت: از یک سال قبل، هر متقاضی که مراجعه کند، مشاور ما حاضر است و می تواند چهارگوشه زمین را میخکوبی و تحویل دهد.

برای ساخت واحدها قرار نیست کسی از آسمان نازل شود

داعی با تاکید بر اینکه از همان ابتدا ساخت مسکن در این طرح برعهده خود مردم بوده است، تصریح کرد: قرار نیست کسی از آسمان نازل شود و در بیرجند کار ساخت و ساز را انجام دهد. بارها گفته شده که ساخت پیشرفت ندارد، اینکه پیشرفت ندارد؛ درست، اما چه کسی باید این پیشرفت را ایجاد کند؟ خود مردم باید بسازند! اتفاقا یکی از نقاط قوت این طرح، این بوده که ساخت به خود مردم واگذار شده است. بضاعت دولت زمین و تسهیلات بوده که به مردم داده شده است.

اتمام آماده سازی معابر تا یک ماه دیگر

وی عنوان کرد: هم اکنون آماده سازی معابر عمومی تا زیر آسفالت، توسط بنیاد مسکن در حال انجام است که هم اکنون حدود 75 درصد آن انجام شده و تا یک ماه آینده به اتمام می رسد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با بیان اینکه تامین هزینه آماده سازی معابر عمومی برعهده مردم است، افزود: علاوه بر آماده سازی معابر، باید آماده سازی زمین شامل تسطیح و رگلاژ هم انجام شود که این موضوع باید توسط مردم و با هزینه خودشان انجام شود. با توجه به اینکه پول عموم مردم برای آماده سازی معابر عمومی است، نمی توانیم از این پول برای خاکبرداری و خاکریزی داخل قطعه استفاده کنیم و این مورد باید توسط خود متقاضی انجام شود.

برای آماده سازی قطعه ها تکلیفی نداریم

داعی اظهارکرد: ممکن است در موقع تحویل زمین، یکی بگوید؛ زمین من گود است، یکی بگوید دو متر خاک دارد، اما خاکبرداری و خاکریزی زمین برعهده خود متقاضی است. ما تکلیفی در این خصوص نداریم اما برای کمک به مردم با چند شرکت که نیاز به خاک دارند، هماهنگ کرده ایم که خاک های داخل این زمین ها را بردارند.

از 7 ماه قبل مشکلی برای ساخت مسکن وجود ندارد

وی با تاکید بر اینکه از حدود 7 ماه قبل، هیچ مشکلی برای دریافت پروانه و آغاز عملیات اجرایی طرح مسکن ملی در بیرجند وجود ندارد، افزود: در این خصوص باید متقاضیان پروانه را اخذ و زمین را تحویل بگیرند و فونداسیون کار را انجام دهند.

آماده سازی معابر با ساخت و ساز متقاضیان تداخلی ندارد

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با بیان اینکه مردم بدانند که ساخت مسکن در این طرح و همچنین آماده سازی خود قطعه بر عهده خودشان است، اظهارکرد: آماده سازی معابر عمومی، هیچ تداخلی با ساخت و ساز متقاضیان ندارد و هر متقاضی می تواند برای تحویل زمین و شروع ساخت و ساز در داخل قطعه اقدام کند. چرا که آماده سازی که ما انجام می دهیم در معابر عمومی است و اصلا به داخل قطعه کاری نداریم.

داعی درخصوص درخواست مردم برای آماده سازی قطعه ها به صورت یکنواخت هم گفت: اگر انبوه سازی قبول می کرد که به قیمت مقطوع و از جیب خودش این کار را انجام دهد و سپس از مردم پول می گرفت، خوب بود. اما با توجه به اوضاع اقتصادی، هیچ انبوه سازی در کشور و استان، حاضر به این کار نیست و نمی تواند کسی را هم به زور مجبور کرد، اما همانطور که گفته شد، از چند شرکت خواسته ایم که در جهت کمک به مردم، خاک های اضافی را حمل کنند.

وی در خصوص گلایه متقاضیان مبنی بر عدم اعمال تخفیف در پروانه، اظهارکرد: بر اساس تفاهم نامه بین وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور، باید شهرداری ها در صدور پروانه، تخفیف 50 درصدی را اعمال کنند که این موضوع در برخی شهرها انجام و در برخی شهرهای دیگر مثل بیرجند، اعمال نشده است.

قرار نیست آورده متقاضیان آزاد شود

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی در خصوص درخواست آزادسازی آورده 40 میلیون تومانی هم گفت: یکی از شرایط ثبت نام در طرح مسکن ملی، واریز مبلغ 40 میلیون تومان به عنوان آورده و ودیعه بوده است که در هیچ جایی هم عنوان نکرده ایم که قرار است این مبلغ را مثلا ظرف مدت یک یا دو ماه برگردانیم. این مبلغ یک عدد ثابت در تمام سطح کشور و برآورد وزارتخانه از متوسط هزینه هایی است که باید دولت برای این زمین ها انجام دهد.

داعی یادآور شد: از این آورده، هزینه هایی مثل تهیه طرح، آماده سازی و... کسر می شود. مثلا اکنون که بنیاد مسکن در حال آماده سازی معابر است، از هر متقاضی حدود 5 میلیون تومان کسر شده است. ممکن است در سال 1401 قرارداد آسفالت را ببندیم. نمی توانیم تمام 40 میلیون تومان را در همان سال اول هزینه کنیم.

اگر آورده اضافه باشد، عودت می دهیم

وی درخصوص کاهش ارزش آورده 40 میلیون تومانی مردم طی دو سال اخیر هم بیان کرد: دولت که بانک نیست که بخواهد برای این مبلغ، سود بدهد. زمانی که همه هزینه های آماده سازی طرح از مبلغ آورده کسر شود، اگر چیزی اضافه بماند، آن را به مردم عودت خواهیم داد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی در خصوص اینکه هم اکنون برآورد قیمت برای ساخت یک واحد مسکن در طرح ملی چند میلیون تومان است، گفت: با قیمت های کنونی، نمی توانم عدد و رقمی را در این خصوص اعلام کنم.

داعی در خصوص عدم تامین زیرساخت ها برای آغاز ساخت و ساز هم بیان کرد: در مورد زیرساخت ها در شورای مسکن بحث شد و دستگاه های خدمات رسان گاز و مخابرات اعلام کردند که مشکلی ندارند. شرکت های آب و برق هم موظف شدند که نسبت به درخواست مردم برای انشعاب موقت برای آغاز مراحل ساخت اقدام کنند و به مرور هم شبکه ها کار شود.

ثبت نام سه هزار نفر در طرح جهش تولید مسکن

وی در خصوص طرح جهش مسکن در خراسان جنوبی هم اظهارکرد: هم اکنون برای ثبت نام در این طرح، در 17 شهر استان که زمین تامین شده، سامانه باز و ثبت نام در حال انجام است که تا صبح روز چهارشنبه، حدود سه هزار نفر ثبت نام کرده اند که در مراحل بعد پالایش انجام و زمین واگذار خواهد شد.

برای 14 شهر دیگر زمین تامین خواهد شد

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی تاکید کرد: برای ثبت نام ساکنان 14 شهر دیگر استان از جمله بیرجند و قاین هم پیگیر تامین زمین از طریق شناسایی اراضی مازاد دستگاه های اجرایی، الحاق اراضی متعلق به راه وشهرسازی در حریم شهرها، توافق با بخش خصوصی هستیم که پس از تامین شدن، سامانه به مدت یک ماه باز و ثبت نام انجام خواهد شد و جای نگرانی وجود ندارد.

داعی افزود: اداره کل راه و شهرسازی از زمین های بلوار شهید صیاد شیرازی و ناصری که معروف به زعفرانیه است، سهمی ندارد و این زمین ها متعلق به آستان قدس است.

طرح ملی و جهش تفاوتی ندارند

وی با بیان اینکه در طرح جهش تولید مسکن، هیچ محدودیتی در میزان متقاضی وجود ندارد و به هر میزانی که متقاضی واجد شرایط وجود داشته باشد، زمین هم واگذار خواهد شد، تاکید کرد: هیچ تفاوتی بین طرح مسکن ملی و جهش تولید مسکن وجود ندارد و در واقع این دو طرح مکمل هم هستند. قرار است در طرح جهش تولید مسکن هم زمین به صورت گروهی واگذار و میزان تسهیلات هر دو طرح یکسان سازی شود.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی بیان کرد: در طرح جهش تولید مسکن هم ساخت واحدها برعهده خود مردم است و متقاضیان باید آورده ای هم داشته باشند که هنوز میزان آن تعیین نشده است. در این طرح، دستگاه های خدمات رسان موظف به ارائه زیرساخت هستند و تخفیف 30 درصدی پروانه هم باید به صورت قانونی اعمال شود.

داعی در خصوص اینکه برخی از متقاضیان مسکن ملی منتظر طرح جهش تولید مسکن مانده اند؛ تاکید کرد: هم اکنون فضای ساخت در طرح ملی مهیاست و نباید بهانه تراشی کرد. این متقاضیان هم هر چه دیرتر شروع کنند، خودشان متضرر خواهند شد، چرا که این دو طرح تفاوتی ندارند و قرار است تسهیلات هر دو طرح یکسان شود.

انتهای پیام /

ادعای پیشرفت طرح مسکن ملی در حالی که هیچ پروانه ساختی صادر نشده / ساخت مسکن ملی برعهده خود مردم است 2