یک‌شنبه 30 دی 1403

ارائه تسهیلات حداکثری و تسریع در واردات

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
ارائه تسهیلات حداکثری و تسریع در واردات

گمرک برای ترخیص هرچه زودتر کالاهای اساسی با جهاد کشاورزی به توافق رسیده است.

ترخیص کالاهای اساسی از گمرک، یکی از اقداماتی است که باید تسریع بیشتری در روند آن صورت گیرد تا کالا ها به راحتی به دست مردم برسد.

گمرک و وزارت جهاد کشاورزی در نشست مشترکی برای ارائه تسهیلات حداکثری و تسریع در واردات و ترخیص کالاهای اساسی در سال 1403 با یکدیگر توافق کردند.

در نشستی که با حضور پیمان‌پاک قائم مقام وزارت جهاد کشاورزی و رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در محل گمرک ایران برگزار شد، دو طرف توافق کردند تا در یک برنامه کاری با ارائه حداکثر تسهیلات و بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های قانونی نسبت به ترخیص سریع کالاهای اساسی اقدام شود.

بر اساس این گزارش، استفاده از ظرفیت قانونی ماده 42 قانون امور گمرکی و دیگر ظرفیت‌های قانونی سبب می‌شود ضمن ارزش‌گذاری دقیق در قالب تفاهم‌نامه و همکاری و هماهنگی مطلوب، عملیات تشریفات گمرکی برای واردات کالاهای اساسی با سرعت و تسهیل‌گری بالاتری انجام شود.

این گزارش می افزاید: همچنین متن پیش‌نویس تفاهم‌نامه نحوه تعیین ارزش کالاهای اساسی بین گمرک و وزارت جهاد کشاورزی آماده شده است که با امضای آن ارزش‌گذاری کالاهای اساسی به طور مطلوب‌تری انجام خواهد شد.

بنا بر اعلام گمرک، میزان واردات 25 قلم کالای اساسی در 12 ماهه 1402 بالغ بر 24.7 میلیون تن و به ارزش 19.5 میلیارد دلار بوده است که 63.4 درصد از وزن و 29.4 درصد از ارزش کل واردات را به خود اختصاص داده‌اند.

شایان ذکر است، اقلام اساسی شامل ذرت دامی، دانه سویا، برنج، روغن دانه‌آفتابگردان، کنجاله‌سویا و گندم موجود در فهرست 10 قلم اول کالاهای وارداتی در مجموع از نظر وزنی 48.6 درصد و از نظر ارزشی 15.4 درصد از کل واردات کشور بوده است.

فرماندار بیله‌سوار مغان از صادر شدن 266 هزار تن کالا به ارزش 118 میلیون دلار از گمرک مرزی این شهرستان به خارج از کشور در سال گذشته خبر داد.

صاحبعلی اصغری با بیان اینکه صادرات این میزان کالا بر اساس 10 هزار و 396 اظهارنامه صادراتی انجام شده است، ادامه داد: در این مدت میزان صادرات کالا در مقایسه با سال ماقبل آن از نظر ارزش ریالی 39 درصد افزایش یافته است.

وی افزود: در سال 1401 میزان صادرات از گمرک مرزی این شهرستان بیش از 85 میلیون دلار بود که از نظر وزنی 43 درصد و از نظر تعداد اظهارنامه صادراتی 37 درصد نسبت به سال 1400 افزایش داشت.

فرماندار بیله‌سوار گفت: پارسال میزان واردات قطعی از گمرک این شهرستان چهار هزار تن کالا به ارزش چهار میلیون و 479 هزار دلار بود که با 25 مورد اظهارنامه وارد کشور شد.

اصغری تراز تجاری گمرک بیله‌سوار را 13 میلیون دلار ذکر کرد و افزود: بر اساس آمار در سال گذشته درآمد گمرک بیله‌سوار 378 میلیارد و 470 میلیون ریال بوده است.

وی همچنین تعداد مسافران ایرانی که در این مدت از طریق گمرک بیله‌سوار بین 2 کشور ایران و جمهوری آذربایجان تردد کردند را 2 هزار و 269 نفر و تعداد مسافران خارجی را هم 88 هزار و 166 نفر ذکر کرد و گفت: در این مدت مجموع 90 هزار و 435 نفر در این گمرک و پایانه تردد کردند.

فرماندار بیله‌سوار اضافه کرد: پارسال 50 پرونده قاچاق به میزان 770 میلیارد ریال در گمرک بیله‌سوار تشکیل شد که متخلفان به مراجع قضایی معرفی شدند.

اصغری همچنین از کاهش 22 درصدی تعداد پرونده‌های قاچاق نسبت به سال گذشته خبر داد و ادامه داد: با تلاش نهادهای مستقر در پایانه مرزی بیله‌سوار روند صادرات و واردات کالا در این پایانه عادی و روان است و انتظار می‌رود با برنامه‌ریزی مناسب و تلاش مستمر شاهد تداوم افزایش صادرات از این پایانه مرزی در سال "جهش تولید با مشارکت مردم" باشیم.

بیله‌سوار مغان در 165 کیلومتری شمال اردبیل و در همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده است.