ارائه 147 هزار خدمت مسکن به مددجویان در سال 1400
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمود توکلی مدیرکل دفتر تامین مسکن و امورمهندسی ساختمان کمیته امداد گفت: کمیته امداد در راستای سیاست حمایت و توانمندسازی مددجویان خدمات متنوعی ارائه میکند که مسکن بخشی از این خدمات است و در این راستا کمک به تعمیر، بازسازی و احداث مسکن، یاری رساندن به مددجویان برای خرید مسکن و ایجاد شرایطی برای دریافت ودیعه اجاره مسکن اهم موارد مربوط به دفتر تامین...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمود توکلی مدیرکل دفتر تامین مسکن و امورمهندسی ساختمان کمیته امداد گفت: کمیته امداد در راستای سیاست حمایت و توانمندسازی مددجویان خدمات متنوعی ارائه میکند که مسکن بخشی از این خدمات است و در این راستا کمک به تعمیر، بازسازی و احداث مسکن، یاری رساندن به مددجویان برای خرید مسکن و ایجاد شرایطی برای دریافت ودیعه اجاره مسکن اهم موارد مربوط به دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد است.
محمود توکلی در زمینه عملکرد کمیته امداد در بخش مسکن در سال 1400 افزود: کمک کمیته امداد برای خرید بالغ بر 740 واحد مسکن مددجویان انجام شده و علاوه بر این، کمک به خرید 530 واحد دیگر در حال انجام است.
وی همچنین کمک کمیته امداد برای احداث مسکن را بالغ بر 15 هزار و 350 واحد مسکن مددجویان در سال 1400 دانست که تکمیل شده و در اختیار مددجویان قرار گرفته و علاوه بر آن نزدیک به 27 هزار واحد مسکونی دیگر در مراحل مختلف اجرایی اعم از پروندهسازی، تعیین استحقاق اولویت تا شروع عملیات اجرایی و مراحل پیشرفت فیزیکی قرار دارد.
وی گفت: تکمیل واحدهایی که از سنوات قبل و از محل واحدهای نیمه تمام قبلی بوده بیش از 3200 واحد است که در اختیار مددجویان قرار گرفت و 2220 واحد نیز شناسایی شده و در مراحل اقدام قرار دارد.
توکلی گفت: کمیته امداد در بخش فضای جانبی نیز به احداث نزدیک به 22 هزار واحد کمک کرد که به مددجویان تحویل شد و 11 هزار واحد دیگر از فضاهای جانبی نیز در مراحل مختلف ساخت قرار دارد.
وی افزود: تعمیرات 37 هزار مسکن مددجویان هم انجام و تحویل شد و 28 هزار مورد تعمیراتی نیز در مراحل مختلف قرار دارد.
مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد گفت: در سال 1400، کمیته امداد در راستای هدفگذاری 180 هزار خدمتی در بخش مسکن بالغ بر 147 هزار خدمت را عملا یا به صورت کامل انجام داده و یا در دست اقدام دارد.
توکلی افزود: در سال 1401 کمیته امداد با هم افزایی با دستگاههای اجرایی و انقلابی مانند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بسیج سازندگی، بنیاد مستضعفان و وزارت خانهها و دستگاههای اجرایی مانند وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تفاهم نامههای همکاری مختلفی در بستر قانون جهش تولید مسکن امضا کرد و در این راستا هدف گذاری نود هزار واحد برای سال 1401 که شامل شصت هزار واحد شهری و سی هزار واحد روستایی است پیش بینی شده است.
توکلی گفت: یکی از تفاهم نامههای شاخص کمیته امداد برای احداث چهل هزار واحد است که با کمک بسیج سازندگی به عنوان مجری در چند فاز و طی یکی دو سال آینده اجرا خواهد شد.
وی باب یان اینکه سالهای قبل کمیته امداد ا هدف احداث ده هزار واحد مسکن تفاهنامهای با بنیاد مستضعفان منعقد کرد گفت: بخشهایی از تفاهمنامه انجام شده و امیدواریم بخشهای باقی مانده این تفاهمنامه در سال 1401 به سرانجام برسد.
وی مراجعه حضوری مددجویان به ادارات کمیته امداد و همچنین ثبت درخواست در سامانه امداد هوشمند را از شیوههای ثبت درخواست در حوزه مسکن مددجویان دانست و مسیر سوم را هم از طریق ارائه درخواست در بازدیدهای دورهای مددکاران از منازل مددجویان عنوان کرد.
توکلی ارائه تسهیلات بانکی به مددجویان در بخش مسکن را در دو گروه عمده شامل تسهیلات بلاعوض از طریق کمیته امداد و صندوق امداد ولایت و دیگری وام قرض الحسنه دانست و گفت: کمیته امداد از ظرفیتهای دیگر کشور غافل نیست و در همین راستا در بحث مسکن روستایی که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی متولی اصلی تامین طرح بهسازی و مقاوم سازی آن است یک ظرفیت تسهیلات بانکی ایجاد کرده است و در اختیار مددجویان قرار داده است.
وی گفت: منابع اعتباری یک بخش از قانون جهش تولید مسکن در سال 1400 که پیگیریهای آن را وزارت راه و شهرسازی در این رابطه انجام میدهد تسهیلات بانکی است که مددجویان متقاضی از آن هم میتوانند بهرمند شوند.
توکلی افزود: کمکهای کمیته امداد در بخش مسکن و ساختمان براساس سیاستهای کلان این نهاد با اولویت مناطق روستایی، مرزی، محروم و شهرهای زیر صدهزار نفر جمعیت تعریف میشود؛ این اولویت هم از منظر تقدم و تاخر زمانی ارائه خدمت و هم از منظر میزان اعتبار و تسهیلاتی که ارائه میشود بررسی میشود، بنابراین اگر هیچ نیازمندی در هر نقطه از کشور که تحت پوشش کمیته امداد است نادیده گرفته نخواهد شد.
وی افزود: در این زمینه در سال 1400 استانهای خراسان رضوی و جنوبی، فارس، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان و گیلان در بخش مسکن عملکردهای بیشتری داشتند.
وی درباره مبلغ بودجه در نظر گرفته شده در بخش مسکن مددجویان گفت: در سال 1400 از محل تبصره 14 قانون بودجه، سه هزار میلیارد تومان پیش بینی شده بود که بخشی از آن محقق شد و در سال 1401 از همان محل در قانون بودجه، دو هزار و پانصد میلیارد تومان برای بحث مسکن محرومین در نظر گرفته شده است.