ارائه 80 میلیون خدمت پزشکی به مردم / افزایش 50 درصدی ظرفیت پزشکی
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور گفت: ماهانه بیش از 80 میلیون خدمت از سوی جامعه پزشکی به مردم ارائه میشود و در هیچ زمینه ای نیاز به اعزام بیمار به خارج نداریم.
خبرگزاری میزان - محمد رئیس زاده روز دوشنبه در نشست خبری که در محل سازمان برگزار شد، افزود: آموزش تئوریک از سالهای گذشته در حوزه بهداشت و درمان ادغام شده و افتخارات زیادی در این حوزه داریم بطوریکه در گذشته بیماران برای درمان به خارج از کشور اعزام میشدند و اکنون به دلیل کیفیت آموزش پزشکی، سالانه بالای 150 هزار بیمار خارجی برای درمان به ایران میآیند و پزشکی ما پیشرفتهای زیادی در بخش درمان کرده است.
وی اظهار داشت: ماهانه بیش از 80 میلیون خدمت از سوی جامعه پزشکی به مردم ارائه میشود و در هیچ زمینهای نیاز به اعزام بیمار به خارج نداریم.
- بیشتر بخوانید:
- شرایط درخواست برای اعزام تیمهای سیار خونگیری
ادغام آموزش پزشکی با وزارت علوم به صلاح نیست
رئیس زاده همچنین ادغام آموزش پزشکی با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را در شرایط کنونی به صلاح نیست و تاکید کرد: چرا ما ادغام آموزش در صنعت را در وزارت علوم نمیبینیم، در حالیکه در گذشته آموزش پزشکی در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در حوزههای مربوطه وزارت علوم ادغام شده و از وزیر علوم درخواست میکنیم حد و حدود و حریم وزارتخانه را رعایت کند.
وی ادامه داد: نظرت کارشناسی در مورد طرح مطرح شده از سوی وزارت علوم باید توسط وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی مورد بررسی و توجه قرار گیرد.
ظرفیت پزشکی 50 درصد افزایش یافته
رئیس زاده با بیان اینکه ظرفیت پذیرش پزشکی از سال 92 تاکنون 50 درصد افزایش یافته، گفت: در حال حاضر 64 دانشکده پزشکی دانشجو پذیرش میکنند و افزایش ظرفیت و توسعه آموزش پزشکی متفاوت با سایر رشته هاست.
وی افزود: نگران سلامت مردم هستیم و هر اقدامی که بدون نظرات کارشناسی در حوزه بهداشت و درمان انجام شود به ضرر سلامت مردم خواهد بود.
رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: فارغ التحصیلان بی کیفیت در جامعه پزشکی قابل قبول نیستند و کیفیت در آموزش پزشکی برای ما اهمیت دارد.
رئیس زاده تصریح کرد: برای توسعه آموزش پزشکی برنامه ریزی کارشناسانه شده و افزایش ظرفیت پزشکی باید با یک شیب منطقی و تضمین کیفیت توسط دست اندرکاران مربوطه انجام شود.
مهاجرت پزشکان ارتباطی به کرونا ندارد
وی اظهار داشت: شمار مهاجرت پزشکان آمار معناداری نیست و این موضوع ربطی به دوران کرونا ندارد.
رئیس زاده افزود: البته مهاجرت پزشکان همواره برای ما نگران کننده است و برخی پزشکان شرایط کار را در کشور مناسب نمیبینند و اقدام به مهاجرت میکنند.
وی تصریح کرد: البته غیرواقعی بودن تعرفههای پزشکی و دشوار شدن دورههای دستیاری تخصصی نیز از دلایل مهم مهاجرت پزشکان است.
رییس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: اکنون شرایط اقتصادی برای پزشکان عمومی مهیا نیست و دوران رزیدنتی نیز به لحاظ فشار کاری و معیشتی دشوار شده و این مسایل باعث مهاجرت این قشر میشود.
رئیس زاده گفت: پزشک عمومی با کار سنگین در بیمارستان چهار میلیون و 200 هزار تومان حقوق میگیرد و کارگری زندگی میکند و باید اصلاح شود.
وی با اشاره به دستور مقام معظم رهبری درباره افزایش حقوق دستیاران افزود: از این اقدام رهبری تشکر میکنیم و امیدواریم حقوق پزشکان عمومی نیز افزایش یابد و اکنون این موضوع را از طریق سازمان بودجه و مدیریت برنامه ریزی پیگیری میکنیم.
رئیس زاده ادامه داد: اکنون دورههای فوق تخصصی نیز سختتر شده و اگر اصلاح نشود در چند سال آینده برای درمان باید بیمار به خارج اعزام شود و اعتبارات ارزی نیز تخصیص دهیم. به عنوان مثال در اعمال جراحی اطفال فهرستهای انتظار تا یکسال طول میکشد که به صلاح کشور نیست.
وی افزود: برخی کشورها، به پزشکان متخصص 10 برابر ما حقوق میدهند و تمایل به مهاجرت افزایش مییابد که اقدام خوبی نیست، باید روح امید و سرزندگی با افزایش موضوعات معیشتی و رفاهی در پزشکان ایجاد شود.
رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه باید شرایط تحصیلی و کار را برای پزشکان بهبود دهیم، گفت: بهبود شرایط معیشتی و رفاهی برای پزشکان باعث میشود آنها به سمت خودکشی نیز نروند.
رئیس زاده اظهار داشت: پزشک عمومی باید بعد از فارغ التحصیلی در سیستم نظام ارجاع و پزشک خانواده کار کند و سپس وارد رشتههای تخصصی شود و باید شرایط دوره دستیاری را نیز هموارتر کنیم.
رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: با توجه به حدود 18 درصد رشد تجهیزات حوزه پزشکی، باید شورای عالی بیمه نیز تعرفهها را اصلاح کند تا خدمات بهتر و با کیفیت تری برای مردم ارائه شود.
کاهش 120 درصدی ثبت شکایات در سال گذشته
وی گفت: در سال 99 با توجه به شرایط کرونایی، ثبت شکایات پزشکی 120 درصد کاهش یافته و از هفت هزار به 2100 مورد قصور پزشکی رسیده است.
رئیس زاده افزود: با توجه به هجمه خدمات پزشکی که در کشور ارائه میشود این عدد قصور پزشکی قابل توجه نیست.
نگاه مثبت به مقوله طب سنتی
وی اظهار داشت: طب سنتی آکادمیک و زیر نظر وزارت بهداشت باید توسعه یابد و سازمان نظام پزشکی نگاه مثبتی در این زمینه دارد و شواهدی مبنی بر تفاوت طب مدرن و سنتی بر درمان وجود ندارد و متأسفانه افرادی که پزشک نیستند در کار درمان دخالت میکنند و با ادعای درمان از طریق طب سنتی، جان مردم را به خطر انداخته یا باعث به تعویق افتادن درمان بیماری میشوند.
رئیس زاده خاطرنشان کرد: به عنوان مثال کلیپهای متعددی از بیماران خودم مشاهده میکنم که از طریق افراد فاقد صلاحیت و به ادعای درمان از طریق طب سنتی بیماری آنها گسترش یافته و حتی منجر به قطع عضو شده است.
وی افزود: هزینه برخورد با افراد فاقد صلاحیت باید افزایش یابد. در پی جلسات متعددی که با وزارت بهداشت در حوزه طب سنتی داشتیم، برنامههایی در حال انجام است.
عضویت سازمان نظام پزشکی در ستاد کرونا
رئیس زاده از عضویت سازمان نظام پزشکی در ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داد و گفت: از رئیس جمهوری و وزیر بهداشت برای این اقدام تشکر میکنم از اینکه ظرفیت جامعه پزشکی در بحث کرونا مورد استفاده قرار میگیرد.
وی از اقدام وزیر بهداشت در پوشش گسترده واکسیناسیون عمومی علیه کرونا قدردانی کرد.
توزیع پزشک نامناسب است
رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه کمبود پزشک در کشور وجود ندارد، از توزیع نامناسب آن انتقاد کرد و گفت: گروههای جهادی بیش از سایر گروهها خدمات درمانی به مردم بویژه در مناطق محروم ارائه میدهند.
وی افزود: اکنون پزشک در کشور کم نداریم در حالیکه در برخی کشورهای پیشرفته اجازه ویزیت توسط یک متخصص سه ماه طول میکشد.
رئیس زاده با بیان اینکه حدود 18 هزار مرکز بهداشتی و درمانی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: حدود 33 هزار بهورز نیز در ارتباط با پزشک خانواده خدمات ارائه میدهند.