یک‌شنبه 30 دی 1403

ارزش پروژه‌های نیمه کاره کشور بیش از 3 هزار همت است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
ارزش پروژه‌های نیمه کاره کشور بیش از 3 هزار همت است

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: ارزش پروژه‌های نیمه کاره کشور بیش از 3 هزار همت است.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن اشاره میزان تحقق حداکثری بودجه سال جاری به بررسی ابعاد بودجه سال آتی پرداخت و گفت: ما در سال گذشته وقتی دولت را تحویل گرفتیم، حتی برای پرداخت حقوق هم مشکل داشتیم، اما در سال گذشته توانستیم 200 هزار میلیارد تومان را به بحث عمرانی اختصاص دهیم که عمده ی آن هم به صورت نقدی پرداخت شد. در سال جاری نیز در همین مسیر قدم خواهیم گذاشت که کمترین اختلاف را داشته باشیم.

میرکاظمی گفت: در بودجه سال آتی حدود 700 هزار میلیارد تومان در بخش منابع مالیاتی لحاظ شده است که، میزان مالیاتی که ما می گیریم به نسبت تولید ناخالص کشور، عدد قابل توجهی نیست. بنابراین ظرفیت اخذ مالیات می تواند بیشتر باشد اما آنچه که در سازمان برنامه و بودجه با دولت توافق کردیم، توان سازمان مالیاتی برای اخذ مالیات بوده است. سازمان مالیاتی با تمام ظرفیت ها و اختیاراتی که در اختیارش است به ما قول داده که 700 هزار میلیارد تومان را وصول کند که با همین عدد مالیات ما نسبت به تولید ناخالص داخلی حدود 3.7 است که در سایر کشور ها این نسبت حدود 9 تا 25 درصد است.

وی گفت: در خصوص درامد نفتی، تاکید ما بر روی وصول 603 هزار میلیارد تومان است که ترکیبی از سناریو های مختلف (نرخ تسعیر پایین، فروش 1.4 میلیون بشکه با قیمت های مختلف) است و اعتقاد ما این است که این مقدار که در بودجه سال آتی آورده ایم کمترین مخاطره را دارد و قابل وصول است.

در خصوص واگذاری دارایی ها نیز باید به این نکته توجه شود که پالایشگاه ستاره خلیج فارس که فروش رفته است، سرررسید دو قسط آن در سال بعد است که هر قسط آن 18 هزار میلیارد تومان است. با توجه به مصوبه سران قوا که اختیارات خوبی را در خصوص فروش اموال به دستگاه های اجرایی داده است، پیش بینی ما این است که از این محل رشد خوبی در خصوص منابع این محل حاصل شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه گفت: ما 40 درصد به حساب صندوق توسعه واریز می کنیم، که در سال جاری مقام معظم رهبری این اجازه را همچون سال های قبل دادند که 20 درصد آن را به سرمایه گذاری در طرح های عمرانی اختصاص دهیم که باعث اشتغال می شود.

اما نکته ای که در خصوص تراز عملیاتی برخی از نمایندگان اشاره کردند، در تبصره 14 به دلیل اینکه به تدریج در سنوات گذشته برخی از هزینه ها دیده شده است که از جنس یارانه ای نبودند بلکه از جنس بودجه ای بودند، ما به دلیل اینکه توازنی بین تبصره 14 و بودجه بدست بیاید، 150 هزار میلیارد تومان از هزینه هایی که در تبصره 14 بوده است را به بودجه منتقل کرده ایم. بنابراین کسری تراز عملیاتی با توجه به این نکته بسیار کم خواهد شد.

امروز بیش از 3000 هزار میلیارد تومان پروژه ی نیمه کاره داریم، که حتما باید به آن ها رسیدگی شود که باید به آن توجه کنیم و تکمیل پروژه های نیمه کاره یکی از اولویت ها است که حتما باید به آن پرداخته شود. باید نقدینگی که در دست مردم است به کمک پروژه ها بیاید و مردم باید در تملک دارایی های سرمایه ای شریک شوند.

میرکاظمی گفت: ریشه های تورم شناسایی شده است که بخش جدی آن از جانب مصارف است که در بودجه 1401 آن را مدیریت کردیم و به همین دلیل استقراض و اضافه برداشت ها را کنترل کردیم. میزان پایه پولی در یکسال گذشته کاهش پیدا کرده است، اضافه برداشت بانک ها از جانب تکالیفی که ما گذاشته ایم در حال مدیریت است. دولت باید خودش را مکلف کند که هم ماموریت را انجام دهد و هم اضافه برداشت صورت نگیرد.

وی ادامه داد: با اصلاح اقتصادی که انجام شد، مدیریت دارایی های خارجی دولت است که یکی دیگر از محل های پایه پولی است که حذف ارز 4200 تومانی در همین راستا بود.

دو سال است که ما اواقی که تسویه می کنیم از اوراقی که میفروشیم بیشتر است، در سال جاری ماهی 15 هزار میلیارد تومان اوراق تسویه می کنیم، در سال اینده ما 345 هزار میلیارد تومان به صندوق ها کمک می کنیم و حدود 180 هزار میلیارد تومان نیز تسویه اوارق سال آتی است که در ترازنامه ما منعکس می شود اما دولت هیچ نقشی در آن ندارد و از تعهدات سال های قبل است.