اروپا بدترین خشکسالی در «500 سال اخیر» را تجربه میکند
گزارش تازه «رصدخانه جهانی خشکسالی» میگوید که 47 درصد قاره در شرایط «هشدار» قرار دارد که به معنی این است که در این مناطق خاک خشک شده است.
دو سوم اروپا هم اکنون خشکسالی قابل توجهی را تجربه میکند که احتمالا بدترین دوره کمآبی از این نوع در 500 سال اخیر است.
به گزارش بی بی سی، گزارش تازه «رصدخانه جهانی خشکسالی» میگوید که 47 درصد قاره در شرایط «هشدار» قرار دارد که به معنی این است که در این مناطق خاک خشک شده است.
17 درصد دیگر هم در حالت احتیاط قرار دارد که به معنی «ظاهر شدن نشانههای فشار» بر پوشش گیاهی است.
این گزارش اخطار میدهد که این دوره کم آبی به برداشت محصول و آتش سوزیهای طبیعی دامن خواهد زد و ممکن است در برخی از بخشهای جنوبی اروپا تا چند ماه دیگر ادامه پیدا کند.
در مقایسه با میانگین پنج سال گذشته، پیشبینی میشود برداشت ذرت در اتحادیه اروپا 16 درصد، سویا 15 درصد و دانه آفتابگردان 12 درصد افت کند.
«رصدخانه خشکسالی» بخشی از بازوی تحقیقی کمیسیون اروپایی است. این کمیسیون در واکنش به گزارش این گروه هشدار داد که دادههای اولیه حاکیست که «همچنان به نظر میرسد خشکسالی جاری، بدترین در حداقل 500 سال اخیر باشد.»
ماریا گابریل کمیسر تحقیقاتی این گروه گفت موج گرمای جاری و کمبود آب «در سراسر اتحادیه اروپا باعث فشار بیسابقه بر سطح آب شده است.»
او افزود: «درحال حاضر شاهد فصل آتش سوزی خیلی بدتری از حالت عادی و تاثیر شدید آب و هوا بر تولید محصول هستیم. تغییر اقلیم بدون شک هر سال محسوستر میشود.»
این گزارش هشدار میدهد که تقریبا همه رودهای اروپا به درجاتی خشک شدهاند.
به غیر از تاثیر روشن آن بر قایقرانی، خشک شدن رودها بر تولید انرژی که از پیش در وضعیت بحرانی بوده اثر میگذارد. به گزارش این گروه تولید نیروی برق آبی 20 درصد افت کرده است.
این گزارش میگوید که «خشکسالی شدیدی» در بسیاری نقاط برای یک سال ادامه داشته، اما «از اوایل ماه اوت گسترش یافته و بدتر شده است.» انتظار میرود که این وضعیت حداقل تا ماه نوامبر امسال در طول سواحل اروپایی مدیترانه ادامه یابد.
این گزارش اخطار میدهد که وضعیت در شماری از کشورها از جمله ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، فرانسه، آلمان، هلند، بلژیک، لوگزامبورگ، رومانی، مجارستان، شمال صربستان، مولداوی، ایرلند و بریتانیا درحال وخیمتر شدن است.
گزارش تیره این محققان در پی افت سریع سطح آب رودهای این قاره که باعث پدیدار شدن به اصطلاح «سنگهای گرسنگی» شده منتشر میشود. پدیدار شدن این سنگها به طور تاریخی به معنی خطر قحطی بوده است.
در بریتانیا هم که در چند منطقه آن خشکسالی اعلام شده، برخی درختان از حالا به رنگ پاییزی درآمدهاند که به گفته دانشمندان یک «خزان کاذب» به دلیل گرمای شدید است.
درحال حاضر بخشهای بزرگ دیگری در جهان از جمله غرب آمریکا، جنوب غربی چین و شمال شرق آفریقا هم خشکسالی شدیدی را تجربه میکنند.
از میان اخبار