دوشنبه 9 مهر 1403

از بدهی سرخابی‌ها و فدراسیون‌ها به شرکت توسعه تا پروژه‌های عمرانی و ورزشی در سال 1400/ عکس

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
از بدهی سرخابی‌ها و فدراسیون‌ها به شرکت توسعه تا پروژه‌های عمرانی و ورزشی در سال 1400/ عکس

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در خصوص وضعیت این شرکت بدهی فدراسیون ها و وضعیت استقلال و پرسپولیس صحبت‌هایی مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در نظر دارد به مناسبت دهه مبارک فجر پروژه‌های مختلف ورزشی را افتتاح کند. کل پروژه‌های سال 1400 حدود 621 پروژه بوده که 226 پروژه در دهه فجر افتتاح می‌شود. مبلغ کل هزینه‌های صورت گرفته هم 622 میلیارد تومان بوده است. از این بین 211 پروژه ملی و استانی است که شامل 59 پروژه شهری و 152 پروژه روستایی می‌شود. از این تعداد 208 پروژه در هفته دولت افتتاح و 4 پروزه توسط سرعت توسعه تکمیل شد. 183 پروژه هم در هفته تربیت‌بدنی به بهره‌برداری رسید. 409 میلیارد تومان برای این پروژه‌ها هزینه شده است.

کل پروژه‌های قابل افتتاح توسط شرکت توسعه هم 15 پروژه با 213 میلیارد تومان است.

علیرضا عاصم‌یوسفی در نشست خبری درباره بدهی فدراسیون‌ها و استقلال و پرسپولیس، عنوان کرد: متاسفانه در سالهای گذشته بدهی‌ها انباشته شده و به 110 میلیارد تومان رسیده است. شرکت توسعه کاملا دولتی و تحت نظارت دیوان محاسبات و سازمان بازرسی است که باید پاسخگوی اعداد و ارقام بدهی‌ها از فدراسیون‌ها، بهره‌برداران و پیمانکاران باشد. فدراسیون‌ها با ما غریبه نیستند اما تعیین و تکلیف ارقام به نفع شرکت و فدراسیون‌هاست. شرکت توسعه بابت این طلب‌هایی که دریافت نکرده مالیات داده است.

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، افزود: سرخابی‌ها هم برای وزارت هستند و اینکه بدهی آنها چقدر است، پرداخت می‌شود و نکته‌ای نیست.

وی درباره اینکه برخی پروژه‌ها در مکان‌هایی افتتاح شده که شاید از آنها استقبال نشده، گفت: نیازسنجی برعهده استان‌هاست و 4 ماه گذشته پیشرفت پروژه‌ها 65 تا 75 درصد بوده در حالی که قبلا با روند کندی انجام می‌شد. با تلاش همکارانم در معاونت عمرانی و وزارت توانستیم چند پروژه به بهره برداری برسانیم.

وی درباره شرایط ورزشگاه آزادی و مشکلات آن افزود: ما هنوز از AFC چیزی را به صورت مکتوب در خصوص مشکلات ورزشگاه دریافت نکرده‌ایم. به هر حال این مجموعه، یک مجموعه فرسوده است و ایراداتی دارد. البته ما سعی کرده‌ایم به سمت اصلاح حرکت کنیم. بر همین اساس نیز سقف سالن دوازده هزار نفری طی 25 روز و به صورت رایگان بازسازی و آماده شد. الان هم در حال ترمیم استخر قهرمانی هستیم. این دستور وزیر ورزش است که بازسازی مجموعه ورزشی آزادی انجام شود و این را در دستور کار گذاشته‌ایم.

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور درباره پروژه‌های ناتمام و شرایط آن و همچنین اعطای زمین به برخی فدراسیون‌ها در مجموعه ورزشی آزادی گفت: 288 پروژه در سطح کشور داریم. ما از زمانی که آمدیم، تعدادی از پروژه‌ها را اولویت‌بندی کردیم تا به مرحله بهره‌برداری برسانیم. درباره زمین فدراسیون‌ها نیز باید بگویم که ما به این نکته رسیدیم که این پهنه ساختمان فدراسیون‌ها هیچ هماهنگی با هم ندارند. بر همین اساس همه زمین‌ها را برگرداندیم و آنها هیچ زمینی ندارند. ما طرح برج فدراسیون‌ها را داده‌ایم تا همه در آنجا مستقر شوند.

وی درباره استادیوم چهل هزار نفری بانوان تاکید کرد: این پروژه سیزده سال قبل استارت خورد، اما بعد از چند وقت تعطیل شد و حتی ضرر و زیان نیز داده‌ایم که مبلغ آن در سال جاری 7.5 میلیارد تومان است، البته امسال پولی ندادیم. به هر حال پروژه را در اختیار خودمان گرفته‌ایم و فکر می‌کنم سال آینده این پروژه را به سمت ساخت و بهره‌برداری ببریم.

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور درباره مشکلات برخی استادیوم‌ها از جمله در شیراز و... گفت: در این چند ماه که مستقر شده‌ایم، پروژه‌ها را اولویت‌بندی کردیم. یکسری مجموعه ها در گذشته ساخته شده، در حالی که شاید نیازی به ساخت آنها نبوده است. به هر حال این میراثی است که به ما رسیده و در اختیارمان است. اگر این پروژه‌ها به اتمام نرسد، از بین می‌رود و باید مراقب این بیت‌المال باشیم. ما نمی‌توانیم برخی پروژه‌ها را رها کنیم و به سمت چند ورزشگاه برویم که مراقبت از آن بر عهده استان مربوطه است.

وی افزود: انزلی را روی مدار آوردیم و آماده کردیم. انزلی نوسازی شده و در اختیار ورزشکاران قرار می‌گیرد اما برخی موارد در حوزه مدیرکل است. سال 94 شرکت توسعه 304 میلیارد تومان نقد بودجه عمرانی داشته امسال 350 میلیارد تومان به اوراق بودجه شرکت است در حالی که باید 3500 میلیارد می‌شد. وضعیت بودجه را هم باید ببینیم اما با همه این موارد و کسری بودجه افتتاحیه‌ها انجام شد که کار بسیار بزرگی است. همه هدف وزارت این بوده که حال مردم باید خوب شود و نشاط به مردم برگردد. ما دروغ نمی‌گوییم اما تلاش‌مان را به کار می‌گیریم.

وی در پاسخ به این سوال که استقلال و پرسپولیس آواره زمین تمرین هستند و حتی تیم‌های مازندرانی هر روز در رفت و آمد هستند، اظهارداشت: استقلال و پرسپولیس زمین تمرین دارند.11:40

یوسفی در پاسخ به این سوال که پس چرا گل‌محمدی استعفا داده و زمین تمرین در تهران کم است، گفت: نمی‌دانم آقای گل‌محمدی چه نکته‌ای گفته است اما با درویش صحبت کردم و او گفت مشکلی وجود ندارد. اینکه می‌گویید این دو تیم زمین اجاره‌ای دارند، در دنیا کدام تیم به این شکل نیستند؟ این تیم‌ها درآمد دارند. با توجه به تاریخی که ایران دارد همه دنیا از ما برداشت کرده‌اند، اینکه بگوییم هر کاری آنها انجام می‌دهند درست است و برای ما اشتباه، این طور نیست. حالا این دو تیم برای وزارت ورزش هستند و مشکلی وجود ندارد. هر جا هم مشکلی باشد در خدمت آنها هستیم. حتی زمین فولاد برای ماست و مالکیت زمین برای شرکت توسعه است و آنها وارد یک قرارداد بیوتی شده‌اند. استقلال و پرسپولیس هم می‌توانند این کار را انجام دهند اما آنها خواستند دولتی کار کنند.

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی درباره وضعیت پیست سوارکاری گنبد، گفت: مالکیت پیست برای شرکت توسعه است و بهره‌برداری که سرویس‌دهی دارد، هیات سوارکاری استان است. تمام مسئولیت با آنهاست و شرکت توسعه فقط طرف قرارداد است.

وی درباره قول‌های مدیران قبلی درباره ساخت یک ساختمان مشترک برای فدراسیون‌ها در مجموعه ورزشی انقلاب و عدم تحقق وعده‌های قبلی گفت: برای احداث یک ساختمان نیاز به زیرساخت است. زمین ورزشگاه انقلاب برای آستان قدس و اعیان آن برای شرکت توسعه است. عملاً برای ساخت و ساز نیاز به اجازه و مجوز از صاحب آن است. کسی که میخواست ساختمان فدراسیون‌ها را در این مجموعه بسازد، شاید مطالعه کافی نداشته است. مجموعه آزادی برای خودمان است و البته قرار نیست با هزینه خودمان، برج فدراسیون‌ها را بسازیم و دوباره فدراسیون‌ها مستأجر ما شوند. من با برخی از آنها صحبت کرده‌ام. هر فدراسیون در این برج می‌تواند با 7، 8 میلیارد صاحب ساختمان شود. این چیزی نیست که نتوانیم انجام بدهیم و ساخت آن بستگی به مشارکت فدراسیون‌ها دارد.

عاصم‌یوسفی درباره اختلاف با سازمان لیگ درخصوص تبلیغات محیطی و اجازه ورزشگاه آزادی عنوان کرد: ترمیم و بازسازی ورزشگاه آزادی نیاز به 700 میلیارد تومان دارد تا به شکل مطلوب دربیاید. هزینه هر بازی برای تیم‌های استفاده کننده از ورزشگاه آزادی 239 میلیون تومان است. تبلیغات محیطی برای هر بازی 10 میلیارد تومان است، در حالی که کلاً برای همه لیگ 135 میلیارد تومان بود. امسال پرسپولیس و استقلال 300 میلیارد تومان برای تبلیغات محیطی پیشنهاد داده‌اند که این به نفع همه است. ضمنأ پولی که ما از این تبلیغات می‌گیریم، صرف نگه‌داری ورزشگاه آزادی خواهد شد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید چند رئیس وعده تجمیع فدراسیون‌ها را داده‌اند مانند وعده‌ای که در باشگاه انقلاب داده شد و شما هم وعده ساخت برج در آزادی داده‌اید، تصریح کرد: برای احداث و ایجاد یک ساختمان نیاز به زیرساخت است. مجموعه انقلاب برای آستان قدس است و بخش اعیانی برای ماست. آن عزیزی که می‌خواست این کار را انجام دهد نمی‌دانم چه شرایطی بوده و کسی را نقد نمی‌کنم اما مجموعه آزادی کامل برای وزارت ورزش و شرکت توسعه است. اینکه می‌خواهیم برج فدراسیون‌ها را احداث کنیم این طور نیست که آنها مستاجر ما شوند و بدهی‌ها تکرار شود بلکه کارشناسی پیش می‌رویم. با برخی فدراسیون‌ها صحبت کردم. برای احداث هزارمتر ساختمان، یک فدراسیون حدود 10-15 میلیارد نیاز دارد اما در برج فدراسیون‌ها می‌توانند با فضای مشاعی با 7 میلیارد تومان وارد شوند.

وی تصریح کرد: شرکت توسعه عملاً از همان زمان که ایجاد شده، قرار بوده حامی ورزش و ورزشکاران باشد. در سال‌های گذشته اقدامات خوبی هم انجام شده، ولی اتفاقاتی هم افتاده است. ما از اول مهر که وارد مجموعه شدیم، باید بگویم شش ماه حقوق معوقه پرسنل وجود داشت و وجود 50 میلیون تومان در حساب بود. همچنین حدود 140 میلیارد تومان بدهی جاری بود که باید پرداخت می‌شد. به هر ترتیب روز 27 مهر نزدیک به 60 درصد بدهی‌ها پرداخت شد، بدون آنکه یک ریال از جیب شرکت توسعه بدهیم. امروز شرکت توسعه یک قطار روی ریل است و وضعیت مطلوبی دارد. مشکلات قبلی می‌توانست به این شکل نباشد.

عاصم‌یوسفی درباره تاثیر تحریم‌ها در انجام پروژه‌ها گفت: ما نیازی به واردات نداریم، لذا در حوزه ساخت و ساز تحریم‌ها هیچ تاثیری نگذاشته است.

وی درباره شرایط زمین‌های پرسپولیس و استقلال و حضور در زمین اجاره‌ای عنوان کرد: اینکه زمین استقلال و پرسپولیس زمین اجاره‌ای دارند، من سوال دارم که زمین کدام تیم در دنیا اجاره‌ای نیست؟ این دو تیم دولتی هستند و وزارت ورزش به آنها سرویس می‌دهند و هر حمایتی لازم باشد، ارائه می‌کنیم. عاصم‌یوسفی درباره بازسازی ورزشگاه آزادی تصریح کرد: هزینه این بازسازی از درآمدها و برخی سرمایه‌گذاری‌ها خواهد بود و قطعا با بودجه دولتی نمی‌توانیم این کار را انجام بدهیم.

وی درباره برخی شنیده‌ها مبنی بر انحلال شرکت توسعه گفت: من به عنوان مدیرعامل شرکت توسعه چیزی درباره انحلال این شرکت نشنیده‌ام.

عاصم‌یوسفی در مورد فدراسیون چوگان افزود: فدراسیون چوگان در همان مجموعه شهدا مستقر است، اما قوانینی وجود دارد که باید قبول کنند. اینکه سیزده سال به طور رایگان در آنجا بوده‌اند و درآمدزایی هم کرده‌اند، خارج از قوانین است و باید حق بیت‌المال داده شود.

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی درباره اینکه چرا استقلال و پرسپولیس باید هزینه تبلیغات را بپردازند و این پولها کجا هزینه می‌شود، یادآور شد: ورزشگاه آزادی حدود 700 میلیارد اعتبار نیاز دارد تا به وضعیت مطلوب برسد. تیم‌ها قرار نیست برای هر بازی یک میلیارد بدهند، هزینه هر بازی 239 میلیون است و آن یک میلیارد برای توافق بین تیم‌ها، سازمان لیگ، شرکت توسعه حاصل شد، تعیین شده است. هزینه آزادی برای یک بازی لیگ 10 میلیارد است و رقمی که برای 30 بازی جذب شده 300 میلیارد است آنجا بود که ما گفتیم استقلال و پرسپولیس باید این هزینه‌ها را جذب کنند. سازمان لیگ هم متضرر نشده و عددی که برمی‌دارد بیشتر از قبل است. 10 درصد این مبالغ را شرکت توسعه برمی‌دارد که برای نگهداری آزادی و توسعه ورزش خواهد بود.

وی درباره اینکه شما در صحبت‌های خود گفتید میراث‌دار اقدامات گذشته هستید، گفت: اقدامات خوبی در سال‌های گذشته انجام شده و اتفاقاتی هم در این مسیر افتاده است. مهرماه که وارد شرکت توسعه شدیم و همه می‌گفتند این شرکت سرمایه دار است، 6 ماه حقوق پرسنل معوقه مانده بود و 50 میلیون سپرده بود. بیمه پرسنل هم معوق و حدود 140 میلیارد بدهی به روز شرکت بود. حدود یک ماه بعد بخشی از این بدهی‌ها و معوقات پرداخت شد و توانستیم مدیریت کنیم. شرکت الان در وضعیت مطلوبی به سر می‌برد و اتفاقاتی که در قبل افتاده می‌توانست به این شکل نباشد.

یوسفی درباره اینکه هزینه 580 میلیاردی برای بازسازی آزادی از کجا تامین می‌شود، گفت: بخشی از تبلیغات تامین می‌شود و بخشی دیگر را با سرمایه‌گذاران صحبت می‌کنیم تا به وضعیت مطلوب برسیم.

وی همچنین درباره زمزمه‌های انحلال شرکت، خاطرنشان کرد: من به عنوان مدیرعامل از انحلال شرکت توسعه خبر ندارم.

بیشتر بخوانید:

کد خبر 1599916
از بدهی سرخابی‌ها و فدراسیون‌ها به شرکت توسعه تا پروژه‌های عمرانی و ورزشی در سال 1400/ عکس 2
از بدهی سرخابی‌ها و فدراسیون‌ها به شرکت توسعه تا پروژه‌های عمرانی و ورزشی در سال 1400/ عکس 3