از «تاسیس حوزه علمیه قم» تا «تشکیل کارگروه تحقق شعار سال 99»
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سومین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سومین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
3 فروردین 1301، حوزه علمیه قم توسط حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی تأسیس شد.
3 فروردین 1325، والاس موری سفیر امریکا در ایران در تلگرافی به وزارت خارجه کشورش گفت: قوام نخست وزیر همزمان با قرار تشکیل شرکت مختلط نفت ایران و شوروی، به دولت امریکا نیز قول داده که استخراج نفت بلوچستان را به آن دولت بسپارد.
3 فروردین 1342، بازار تهران به نشانه اعتراض نسبت به جنایات حکومت در به خاک و خون کشیدن مدرسه فیضیه قم تعطیل شد.
3 فروردین 1355، نلسون راکفلر سرمایه دار مشهور امریکایی و معاون رئیس جمهور این کشور امروز وارد جزیره خارک شد و با محمد رضا پهلوی ملاقات کرد.
3 فروردین 1391، دولت هند از توافق ابتدایی با ایران برای صادرات سه میلیون تن گندم به ایران خبر داد.
3 فروردین 1392، واردات انواع خودروی سواری به کشور در 11 ماهه سال 1391 با رشد 8.1 درصدی به 38 هزار و 399 دستگاه رسید.
3 فروردین 1396، کشتی حامل نخستین سفارش نفتی خریداری شده بلاروس از ایران شامل 80 هزار تن (600هزار بشکه) در بندر اودسا در جنوب اوکراین لنگر انداخت و به طرف قرارداد بلاروسی تحویل شد.
3 فروردین 1398، با تشدید نگرانیهای سرمایهگذاران در مورد کندتر شدن اقتصاد جهان به دنبال چشمانداز محتاطانه فدرالرزرو در هفته گذشته و دادههای اقتصادی ضعیف جهان، شاخصهای سهام والاستریت سقوط کردند.
3 فروردین 1399، پس از نامگذاری سال 99 از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال «جهش تولید»، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور تشکیل کارگروه ویژه «جهش تولید» را صادر کرد.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و تابناک