یک‌شنبه 4 آذر 1403

از تن زخمی تولید تا لزوم حمایت دولت از اصناف

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
از تن زخمی تولید تا لزوم حمایت دولت از اصناف

زنجان - ایرنا - رسانه‌ها و مطبوعات استان زنجان در این هفته موضوعات مختلفی را در سرخط اخبار و صفحات نخست خود انعکاس دادند که از جمله آن‌ها می‌توان به مسائل تولید در حوزه کشاورزی و مشکلات اصناف در نتیجه تعطیلی واحدهای صنفی در استان اشاره کرد.

روزنامه صدای زنجان در گزارشی نوشت: بسیاری از کارشناسان و صاحب‌نظران معتقدند از مجموع بخش سه گانه صنعت، خدمات و کشاورزی طی دوران تحریم، بخش کشاورزی توانست مزیت خود را حفظ کند و به داد کشور برسد.

آن‌ها معتقدند: در حال حاضر مشکلی در رابطه با تولید در این بخش وجود ندارد و عمده مسائل حوزه کشاورزی به پس از تولید و بازار برمی‌گردد که باید از سوی مسئولان دولتی گره کار بازشود.

استان با حدود 883 هزار هکتار اراضی قابل کشاورزی، 77.4 درصد اراضی کشاورزی کل کشور را دارا بوده و مساحت اراضی آبی کشاورزی استان نیز بیش از 168 هزار هکتار (2 درصد اراضی کشور) گزارش شده است. بنابراین زنجان همواره به‌عنوان قطب کشاورزی در کشور مطرح است.

کارشناسان کشاورزی بر این باورند در حال حاضر مشکلی در رابطه با تولید در این بخش وجود ندارد و عمده مسائل حوزه کشاورزی به پس از تولید و بازار برمی‌گردد که باید از سوی مسئولان دولتی گره کار بازشود.

علی خانمحمدی، مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی براین باور است که کشاورزی با تمامی ظرفیت‌ها در بخش تولید و اشتغال از سوی مسئولان و برنامه‌ریزان کشور مورد بی‌مهری قرار گرفته است. به عقیده او مسئولان با تمرکز بر بخش صنعت از کشاورزی و توانایی آن غافل شده‌اند. خانمحمدی در گفت‌وگو با صدای زنجان با بیان اینکه نه تنها در زنجان بلکه در ایران، به شعار امام خمینی که گفت «کشاورزی، استقلال یک کشور است» به لحاظ عملیاتی نرسیده‌ایم، تصریح کرد: ما به کشاورزی حقیرانه نگاه کرده و خیال کرده‌ایم با صنعت می‌توانیم پیشرفت کنیم. در حال حاضر صنایع غذایی و آردسازی زیرساخت و پایداری‌شان وابسته به کشاورزی است. کشاورزی پایه صنعت تراکتورسازی محسوب می‌شود. هر ساله 110‌میلیون تن محصول در کشور تولید و جابجا می‌شود، پس مشخص است که کشاورزی سبب رونق صنعت‌ماشین سازی و تراکتورسازی شده، با این حال این بخش هنوز جایگاه حقیقی خود را نیافته است.

خانمحمدی اضافه کرد: در بسیاری از محصولات از جمله سیب‌زمینی، چغندر، کلزا، سیر و زیتون زنجان قابلیت کسب رتبه نخست در تولید و صادرات را دارد اما با این وجود هنوز نتوانسته‌ایم جایگاه کشاورزی را بهتر بشناسیم. متاسفانه مسئولان دولتی و استاندار نگاه‌شان به صنعت دست و پا شکسته‌ای است که هیچ وقت موفق نمی‌شود. مسئولان استان تصور می‌کنند تولید محصولات آنی نظیر لوله، سیم و کابل و غیره می‌تواند سبب توسعه و آبادانی شود، در حالی که بخش کشاورزی پتانسیل پیشرفت و سازندگی استان و کشور را دارد که مغفول مانده است.

کشت 68 نوع محصول زراعی و21 نوع محصول باغی در استان و حجم روان آب های تولیدی استان با رقم بیش از 2.2 میلیارد مترمکعب که به وسیله چندین سد بزرگ و کوچک احداث شده و یا در حال احداث در آینده نزدیک، بیش از 92 هزار هکتار از اراضی کشاورزی را تحت پوشش خود قرار می‌دهد که نوید بخش یک کشاورزی مطمئن است.

محمود نوری، کارشناس ارشد کشاورزی با اشاره به حجم تولید انواع محصولات کشاورزی اعم از زراعی، باغی و دامی در استان تصریح کرد: ما باید هرگونه پیشرفت و جهش در بخش تولید را وابسته و منوط به بازار مصرف بدانیم. یعنی اگر تقاضا تحریک شود، عرضه هم تحریک می‌شود.

نوری با اشاره به مشکلات گوجه‌فرنگی‌کاران و مسئولان ذیربط در سال 98 در بازار عنوان کرد: سال گذشته در محصول گوجه‌فرنگی جهش تولید داشتیم، ببینید چه بلایی سرمان آمد، اسمش را سونامی گذاشتند. اگر قبل از تولید به فکر بازار عرضه و مصرف باشیم خود به خود، جهش اتفاق می‌افتد و به خودزایشی می‌رسیم. از سوی دیگر کشش‌پذیر بودن تقاضا را باید مدنظر قرار دهیم. به طور مثال سیب‌زمینی یا زیتون را اگر بخواهیم کشت کنیم باید در وهله نخست نیاز بازار مصرف را بسنجیم.

پایگاه خبری موج رسا در خبری با اشاره به تعطیلی اصناف در زنجان از قول رییس اتاق اصناف این استان نوشت: دولت باید از اصناف تعطیل شده حمایت جدی داشته باشد.

سید محمود موسوی با اشاره به تعطیلی اصناف در استان زنجان در پی تصمیمات استانی و کشوری اظهار کرد: اکنون اتاق اصناف در نوک پیکان توجهات استانی قرار دارد.

وی با بیان اینکه آسیب و مشکلات تعطیلی اصناف هم اکنون در جامعه قابل لمس است، عنوان کرد: ما از دولت استدعا داریم که دست کسبه و اصناف را در این وضعیت بگیرد.

پایگاه خبری پیام ملت نیز در خصوص دفع پسماندهای بیمارستانی در شرایط کرونایی از قول معاون پایش و نظارت محیط زیست استان زنجان نوشت: پسماندهای بیمارستانی، عفونی و پسماندهای کرونایی در این استان پیش از امحا و دفن، توسط دستگاه های هیدروکلاو بی خطر سازی می شوند.

علی اسدی با بیان این که زباله های بیمارستان ها آلودگی میکروبی از لحاظ ویروس، باکتری یا قارچی را دارند و در این روز ها تولید زباله بیماری کرونا نیز بیشتر نمود یافته است اظهار داشت: این زباله های عفونی در بیمارستانها جمع آوری و توسط دستگاه هیدروکلاو استریل و بی خطر سازی می شوند.

به گفته وی، زباله های عادی تولیدی توسط بیماران مبتلا به کرونا که در قرنطینه قرار دارند نیز توسط بیمارستان ها جمع آوری شده و بی خطر سازی بر روی آن ها نیز انجام می گیرد و پایش های دوره ای بر عملکرد دستگاه های بی خطر ساز صورت می گیرد.

اسدی با بیان این که تمام بیمارستان های استان زنجان مجهز به سیستم هیدروکلاو و اتوکلاو هستند گفت: این دستگاه ها با حرارت و فشار تمام میکروب ها را از بین می برد و عادی سازی شکل می گیرد، این زباله ها در نهایت تحویل شهرداری شده و در محل مخصوص در سایت دفن زباله معدوم می شوند.

*س_برچسب‌ها_س*