از تولید دستگاهی برای ترمیم زخمهای دیابتی تا پودر کامپوزیت گیاهی برای دهانشویهها
«ساخت دستگاه پلاسما با کاربرد در دندانپزشکی و ترمیم زخمهای دیابتی»، «روشی نوین در تهیه نان کامل سبوسدار و بدون نمک افزودنی»، «پلتفرمی برای ارائه خدمات پزشکی و پرستاری در منزل» و «پودر کامپوزیت گیاهی با کاربرد دهانشویه» از جمله طرحهایی هستند که برای جذب سرمایه در کمیته تجاریسازی انجمن شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت ارائه شدند.
به گزارش ایسنا، صبح امروز هشتمین دوره از کمیته تجاریسازی انجمن شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت تهران، بهصورت وبینار و با حمایت مالی شتابدهنده سیناپس، یکی از اولین شتابدهندهها در حوزه سلامت، با حضور نمایندگان چهار طرح و سرمایهگذاران حوزه سلامت برگزار شد.
دکتر وطنپور، رئیس هیئت مدیره انجمن شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت در ابتدای این برنامه ضمن اشاره به ظرفیتهای موجود در تکنولوژیهای حوزه سلامت، بیان کرد: در تمامی ادوار برگزاری کمیته تجاریسازی انجمن شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت تهران، شرکتها میتوانند پروژههایشان را در معرض سرمایهگذاران بگذارند. در این جلسه چهار طرح مورد بررسی قرار میگیرد؛ این طرحها عبارتند از: ساخت دستگاه پلاسما با کاربرد در دندانپزشکی و ترمیم زخمهای دیابتی، طرح دوم روشی نوین در تهیه نان کامل سبوسدار و بدون نمک افزودنی، طرح سوم پلتفرم «آسانیسم» و طرح آخر هم پودر کامپوزیت گیاهی با کاربرد دهانشویه.
در ادامه دکتر مهدوی، مجری طرح «ساخت دستگاه پلاسما با کاربرد در دندانپزشکی و ترمیم زخمهای دیابتی» در توضیح این طرح، تشریح کرد: پلاسما در حالت کلی، کاربردهای متعددی دارد؛ بعضی از کاربردهای آن در حوزههای هوافضا، الکترونیک، نفت، خودروسازی، سیستم احتراق، امور نظامی و... است. این طرح توسط یکی از شرکتهای دانشبنیان ارائه شده است، و بهطور دقیق به کاربرد پلاسمای سرد فشار اتمسفری در درمان انواع بیماریها میپردازد. اعضای این شرکت موفق شدهاند تا در این زمینه، دستگاههای متعددی بسازند. در حال حاضر، بسیاری از کشورهای دنیا در حال گسترش فناوریهایشان در زمینه تولید پلاسمای سرد فشار اتمسفری هستند. این فناوری تا سال 2027 تا حد بسیار زیادی گسترش پیدا میکند و عملا میتواند جایگزین بسیاری از درمانها و برای بیماریهایی که درمان ندارند، بهکار گرفته شود.
وی درباره کاربردهای پلاسما ادامه داد: پلاسما در چهار حیطه مورد استفاده قرار میگیرد؛ تجهیزات پزشکی، درمان و تشخیص، دارو و آرایشی - بهداشتی. در حیطه درمانی، پلاسما در درمان سلولهای سرطانی بسیار موثر است، بدون اینکه بر روی سلولهای سالم، اثر منفی و عارضه بگذارد. همچنین این فناوری در درمان زخمهای دیابتی و مزمن نیز قابل استفاده و بسیار موثر است.
در معرفی طرح دوم، حامد عزیزی در توضیح پلتفرم ارائهشده از سوی تیم خود، بیان کرد: در حال حاضر، تمرکز تیم ما با فعالیت در حوزه پزشکی و پرستاری در منزل، روی سه گروه از مشتریان قرار دارد. دسته اول، سالمندان هستند که جمعیتشان رو به فزونی دارد. دسته دوم، کودکانی هستند که والدین شاغل دارند و دسته سوم بیمارانی هستند که ناچار به ماندن در منزل هستند که بعد از شیوع کرونا، جمعیت این قشر نیز بیشتر شده است. تا پیش از این موسساتی در جهت کمک به این افراد وجود داشتهاند که از نظر زمان، قیمت و نیروهای اعزامی مشکلاتی را بهوجود میآوردهاند. پلتفرم ما یک پل ارتباطی بین مشتریانیست که این خدمات را مطالبه میکنند و کارشناسانی که خدمترسانی میکنند. روزانه مشتریان دو شهر تهران و کرج میتوانند از طریق وبسایت، شماره تماس و یا اپلیکیشن با این تیم ارتباط برقرار کنند. این پلتفرم با سه مجموعه در حال همکاری است؛ شهرداری، بیمارستان نیکان و بنیاد فرهنگ سالمندی. این پلتفرم در مدت کوتاهی که فعال شده، تاکنون بیش از چیزی که از آن انتظار میرفته، به موفقیت رسیده است؛ از جمله این فعالیتها میتوان به خدمات بالینی مثل تزریقات، سرمتراپی و ویزیت در منزل اشاره کرد.
در ارائه طرح سوم، یدالله امیری در توضیح طرح «پودر کامپوزیت گیاهی در جهت ساخت دهانشویه» گفت: دهانشویه مورد نظر، بهصورت تلفیقی از عصارههای گیاهی همچون بلوط، آویشن، مرزه بختیاری تشکیل میشود و تولیدی کاملا بومی است. تقریبا 30 سال است که از این دهانشویه استفاده میشود و بهتازگی مراحل تجاریسازی آن فرارسیده است. تفاوتی که این دهانشویه با نمونههای دیگر خارجی و داخلی دارد، این است که قابلیت جلوگیری از خونریزی را دارد. این محصول قابلیتهای منحصربهفردی همچون تسکیندهندگی، ضدعفونیکننده و کاهشدهندگی التهاب، ترمیمی، خوراکی و جلوگیریکننده از خونریزی را داراست و حداقل عوارض جانبی را نیز دارد. همچنین این محصول طبیعی است و کاربری آسانی دارد و فرم دندانها را تغییر نمیدهد.
و در ارائه پایانی، توانایی پویا، درباره «تهیه روشی نوین برای تولید نان کامل سبوسدار و بدون نمک افزوده» توضیح داد: این طرح توسط یک گروه ماشینسازی صنعتی ارائه شده که در اصفهان و تهران، ایدهپردازی شده و از سالها پیش در روند تحقیقاتی بیماریهای گوارشی به راهکاری برای تهیه نان سالم رسیده است. اغلب متخصصان تغذیه، تغذیه از نان سبوسدار را بسیار توصیه میکنند.
وی تصریح کرد: در روش پخت نان سنتی، سنگآسیاب تاثیر مثبتی بر کیفیت نان میگذاشته که ما در حال حاضر قصد داریم تا با ساخت سنگهای آسیاب برقی، این روش را همچون گذشته، احیاء کنیم. در واقع ما علم رباتیک را در خدمت سنت آوردهایم. علاوه بر آسیاب، ما در دستگاههایمان، روند تخمیر را هم تعبیه کردهایم؛ بهگونهای که دستگاه بهصورت اتوماتیک روند خمیرگیری را انجام میدهد و بعد از طی مراحل لازم، چانهگیری شده و بعد از پخت (به دور از حرارت مستقیم) عرضه میشود. این نان، با روش نوینی که در روند پخت طی میکند، بسیاری از مشکلات گوارشی را رفع کرده و تا حدودی از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری میکند.
انتهای پیام