سه‌شنبه 6 آذر 1403

«از ساحل به دریا»؛ روایتی از فرزانگان

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
«از ساحل به دریا»؛ روایتی از فرزانگان

کتاب از ساحل به دریا (مجموعه مقالات درباره عالمان، فرزانگان و شهیدان) نوشته‌ی جواد محدثی در 188 صفحه و در چهار بخش توسط بوستان کتاب منتشر شده است.

خبرگزاری ایسنا در قم در ایام نوروز اقدام به معرفی کتب آموزنده و فرهنگی می کند که در اولین گام، کتابی با عنوان «از ساحل به دریا» در پیشگاه مخاطبان قرار گرفته است.

نویسنده در سخن آغازین کتاب می گوید: نگارنده این سطور به فلسفه یاد معتقد است، آنچه گفتن ها، دانستنی ها، خاطره ها و حوادث را به دست جاودانگی می سپارد یاد و ذکر است به صورت های گوناگون، از جمله متن و سرودن شعر و گرفتن عکس و فیلم و برپایی یادوارده و گرامیداشت.

آنچه در این کتاب می خوانید مجموعه نثرهای ادبی و مقالاتی است درباره عالمان، فرزانگان و شهیدان در راستای جاودانگی یاد و خاطره آن ها در اذهان مردم که در چهار بخش با عناوین "خورشیدها"، "نادره‌ها"، "از جبهه شهادت" و "شهیدان گروهی" نوشته شده است.

بخش اول این کتاب با عنوان خورشیدها از بزرگان قلمرو فقاهت و حکمت و عرفان و شهادت یاد می کند و برخی از قطعه های ادبی این بخش عبارتند از "رفتی ولی از یاد ما هرگز نرفتی" در سوگ امام خمینی (ره)، "جلوه کمال"پیرامون شخصیت حکیم میراز ابوالحسن جلوه، "مردی از مدینه" به یاد آیت الله اسدلله مدنی امام جمعه تبریز که در 25 شهریور 60 به دست منافقین به شهادت رسید، "شهیدی از خط اسلام و فقاهت" به یاد شهید محمد باقر صدر، " مطهری پاره تن امام" پیرامون شهید آیت الله مرتضی مطهری، "جرقه بیداری" در خصوص شهید آیت الله سید محمدرضا سعیدی خراسانی که در مبارزات با رژیم طاغوت زیر شکنجه های ساواک به شهادت رسید، " مصاف حق و باطل" به یاد شهید آیت الله سید محمد بهشتی و همراهانش.

همچنین در این بخش قطعه های ادبی دیگری پیرامون شخصیت هایی همچون آیت الله شهید علی قدوسی، شهید حجت الاسلام فضل الله محلاتی، شهید محمد مفتح، آیت الله حیدری، استاد جواد مصطفوی و آیت الله محمد علی حقی وجود دارد.

در بخش دوم کتاب با عنوان نادره‌ها، انسان های با روح های بلند و اراده های استوار و خلوص ها و صداقت های ستودنی مطرح هستند که آشنایی شخصی نویسنده با آنان، انگیزه قلم زدن در حریم اوصاف آنان بوده است و برخی همچون "نگهبان خط ادب" در بزرگداشت استاد آیت الله حسن زاده آملی، "دمی با خورشید بعلبک" به یاد شهید حزب الله لبنان علامه سید عباس موسوی از مطالب این بخش کتاب است.

بخش سوم کتاب با عنوان از جبهه شهادت یاد کردی است از برخی شهیدان گرانقدر لشکر 17 علی بن ابی طالب (ع) قم که نقش الگویی و پیشتازی آنان بر همگان روشن است.

نویسنده در بخش چهارم کتاب با عنوان شهیدان گروهی آورده است: در این بخش یادی از چند مجموعه از شهیدان است که به مناسبتی متنی درباره آنان نگاشته ام نه درباره تک تک آنان و "بزم حضور" به یاد شهیدان روحانیت در انقلاب سوم، "شهادت نامه" با یاد بیش از چهل طلبه شهید در عملیات خیبر برخی از مطالب این بخش است.

در بخشی از این کتاب در سوگ امام خمینی (ره) آمده: در جاهلیت قرن بیستم، نهضت تو بعثتی بود، برای کاشتن بذر ایمان و اعتماد و آزادی و استقلال در ذهن و دل امت اسلام.

صدایت فریادی بود، علیه بتهایی جدید و مشرکان مدرن این روزگار!

و کلامت آیه هایی که در حرای خودسازی، بر دلت تابیده بود.

و پانزده خرداد، جلوه ای از "فَصدَغ بِما تُؤمر" که خشم طاغوت ها را برانگیخت.

زندانی شدنت، دوران تلخ شعب ابی طالب بود.

وتبعید تو و یارنت، هجرت به حبشه!

انتهای پیام