یک‌شنبه 30 دی 1403

از عدم طبخ غذا تا تعطیلی همایش‌های عزاداری / مردم نقض پروتکلهای بهداشتی را گزارش دهند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
از عدم طبخ غذا تا تعطیلی همایش‌های عزاداری / مردم نقض پروتکلهای بهداشتی را گزارش دهند

امسال دومین سالی است که موضوع شیوع کرونای منحوس، برگزاری مراسم های عزاداری سیدالشهداء (ع) را هم با محدودیت مواجه کرده و از آنجایی که سلامت عزاداران حسینی از هر چیزی واجب تر است، باید این مراسمات با تدابیر بهداشتی و رعایت دستورالعمل های خاص برگزار شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان،1400 سال از آن واقعه شوم حسین کشی می گذرد؛ حرمگاهش بارها و بارها تخریب و با خاک یکسان شد، اما او از یاد نرفت و باز هم این حسین مظلوم است که در گذر زمان جاری است...

ماه محرم؛ ماه عزای حسین (ع) است؛ حسینی که جان خدا و جان جهان است. از چند روز قبل؛ تمام شهر یکدست سیاهپوش شده؛ آخر حسین به سمت دشت بلا به حرکت افتاده، قلب ها از عشق او به تلاطم آمده، باید کاری کرد...

بیرق های حسینی در تمام شهر برافراشته شده، از هر کوچه و معبری که می گذری؛ زیر سایه پرچم حسینی و دلت گرم می شود به محبتش. البته از همان بدو تولد که کام مان به تربت او وا شده و تناول از شیری که مادران به اشک حسین (ع) متبرک کرده اند، محبت او در عمق جانمان تنیده شده و در زمره بندگانش هستیم و نسل به نسل در پناه اوییم.

ماه محرم؛ داغ حسین آنقدر سنگینی می کند که تنها راه چاره اش؛ حضور در هیئت و اشک و عزاداری است، مگر می شود هیئت نرفت و داغ جانسوز سید و سالار شهیدان و این ماتم عظیم را تحمل کرد.

اما متاسفانه امسال دومین سالی است که موضوع شیوع کرونای منحوس، برگزاری مراسم های عزاداری سیدالشهداء (ع) را هم با محدودیت مواجه کرده و از آنجایی که سلامت عزاداران حسینی از هر چیزی واجب تر است، باید این مراسمات با تدابیر بهداشتی و رعایت دستورالعمل های خاص برگزار شود.

مجالس حسینی مایه برکت و جلب رحمت الهی است

در همین خصوص مقام معظم رهبری هم در 20 مردادماه امسال؛ تاکید کردند: مجالس عزای حضرت سیدالشهداء علیه‌السلام، مایه برکت و جلب رحمت الهی است و ملت و کشور به این مجالس با برکت احتیاج دارد، اما در برگزاری آن‌ها باید شیوه‌نامه‌ها با کمال دقت و شدت مراعات شود و نگذاریم تا مجالس حسینی موجب شیوع بیماری و مایه طعنه مخالفان و دشمنان شود.

همچنین ایشان در خصوص استفتائی مبنی بر اینکه حکم حضور در مجلس عزاداری حضرت سیدالشهدا علیه السلام در ایام کرونا چیست؟ پاسخ دادند که حضور در مجلس عزاداری با رعایت نکات و دستورالعمل‌های بهداشتی، اشکال ندارد بلکه از بهترین کارها و جزء مستحبات مؤکد است.

برای برگزاری هر چه باشکوه‌تر و منظم عزاداری های حسینی در خراسان جنوبی هم، تمهیدات و هماهنگی‌های لازم به عمل آمده است.

واگذاری اماکن ورزشی و آموزشی به هیئت های عزاداری

حمید ملانوری استاندار خراسان جنوبی در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا با اشاره به اینکه برگزاری مراسم عزاداری در محیط های سربسته ممنوع است، خاطرنشان کرد: محیط های ورزشی، مدارس و دانشگاه ها و هر مکان دولتی که در سطح استان از فضای باز برخوردار است، در اختیار برگزار کنندگان مراسم عزاداری قرار دارد.

وی با بیان اینکه دسته روی هیئت های عزاداری نیز در این ایام، ممنوع است، بر رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در برگزاری مراسم عزاداری تأکید کرد و گفت: سازمان تبلیغات اسلامی استان باید گزارش های مربوطه در این خصوص را به صورت مستمر به معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری ارسال نماید.

استاندار ادامه داد: طرح محله محور شهید سلیمانی با همکاری نیروی مقاومت بسیج و دانشگاه علوم پزشکی با قدرت در استان در حال اجراست و توانسته در بحث بیماریابی موفق عمل کند.

ملانوری متذکر شد: بر اساس مصوبات جلسه قبل، مقرر گردید تیم های 3 و یا 5 نفره طرح شهید سلیمانی در محل برگزاری مراسم عزاداری حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) مستقر شوند.

وی تاکید کرد: باید برای اقناع سازی افکار عمومی با همکاری سخنرانان و مداحان، از تریبون ماه محرم و صفر بهره جست تا بر رعایت کامل پروتکل ها توسط عزاداران حسینی تأکید شود.

رعایت پروتکل ها در هیئت های مذهبی خراسان جنوبی رضایت بخش است

حجت‌الاسلام احمد رضایی مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی هم در فتگو با خبرنگار ما، اظهار کرد: قبل از ماه محرم جلسات توجیهی برای هیئت‌های مذهبی در زمینه شیوه رعایت پروتکل‌ها و سایر موارد مرتبط با عزاداری برگزار کردیم که پنج شهرستان را خود من حضور داشتم.

وی بیان‌کرد: از آنجایی که مراسم عزاداری اغلب در شب‌ها برگزار می‌شود، بیشتر هیئت‌ها برنامه را در فضای باز برگزار می‌کنند و ما نیز شب‌ها برای نظارت و شرکت در مراسم عزاداری به برخی از این هیئت‌ها سرکشی می‌کنیم.

رضایی با بیان اینکه هیئت‌های خراسان‌جنوبی مقید به رعایت پروتکل‌ها هستند، ادامه‌داد: زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و برگزاری مراسم در ساعت مقرر از جمله مواردی است که این شب‌ها هیئت‌های مذهبی خراسان‌جنوبی رعایت می‌کنند.

وی گفت: تاکنون عملکرد هیئت‌های مذهبی خراسان‌جنوبی در زمینه رعایت پروتکل‌ها رضایت بخش بوده و امیدواریم در اوج ایام عزا یعنی روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی نیز بر همین منوال پروتکل‌های بهداشتی توسط متولیان هیئت‌های مذهبی و عزاداران رعایت شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی اظهار کرد: بسیاری از هیئت‌ها و مساجد و حسینیه‌هایی که فضای باز مناسبی ندارند نیز از ظرفیت مساجد و ورزشگاه‌های خراسان‌جنوبی استفاده کرده‌اند تا مردم با آرامش خاطر بیشتری عزاداری داشته باشند.

عدم طبخ غذا در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی

غلامرضا عباسی مقدم رئیس شورای هیئت های مذهبی خراسان جنوبی نیز، با بیان اینکه امسال در در روزهای تاسوعا و عاشورا در هیچ یک از هیئت های مذهبی استان غذا طبخ و توزیع نمی شود، اظهار داشت: با توجه به شیوع بیماری کرونا برای جلوگیری از خطرات احتمالی، غذا در این روزها طبخ نمی شود.

وی افزود: نذورات مردم، طبخ و توزیع غذا برای جلوگیری از ازدحام جمعیت بعد از عاشورا، در ساعات متفاوت و به صورت ارائه کارتی خواهد بود که توسط هیئت ها به اعضا، نیازمندان و... ارائه شده است.

عباسی مقدم یادآور شد: امسال با وجود مشکلات پیش رو و بیماری منحوس کرونا برای توزیع نان نیز به نیازمندان کارت داده می شود و تا در ساعات متفاوت به نانوایی های مد نظر مراجعه و نان خود را دریافت کنند.

وی تعداد هیئت های مذهبی استان را هزار و 340 هیئت، شهرستان و بیرجند را هم به ترتیب 300 و 80 هیئت اعلام کرد و افزود: با توجه به مشکلات مطرح شده تجمع هیئت ها امسال ممنوع بوده و دسته روی هیئت ها به مدت دو ساعت در فضای باز با یک سوم جمعیت و در فضای بسته بالای 6 متر با یک چهارم جمعیت برگزار می شود.

رئیس شورای هیئت های مذهبی خراسان جنوبی با بیان اینکه هیئت های مذهبی نباید تجمع داشته باشند، گفت: در سنوات گذشته و قبل از شیوع بیماری کرونا همه هیئت ها با برنامه ریزی های انجام شده به مساجد، قتلگاه می رفتند که امسال این اقدام میسر نیست.

به گفته عباسی مقدم امسال اعضای هیئت ها می توانند به صورت انفرادی نه هیئتی در ظهر عاشورا در قتلگاه حضور پیدا کنند و از مراسم سخنرانی، مداحی دو تا سه مداح در نظر گرفته شده بهره برده و در نماز ظهر عاشورا با رعایت شیوه نامه های بهداشتی شرکت کنند.

وی تعدا مداحان دارای مجوز در استان را هزار و 460 مداح اعلام کردو تأکید کرد: مداحان بدون مجوز اجازه مداحی ندارند و در صورت مشاهده و گزارش برخورد می شود.

رئیس شورای هیئت های مذهبی خراسان جنوبی به استناد سخنان مقام معظم رهبری گفت: محرم باید با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برگزار شود و حفظ جان مردم اهمیت زیادی داشته و نباید نسبت به این مهم بی تفاوت بود.

برپایی ایستگاه سلامت به جای ایستگاه صلواتی

عباسی مقدم از مسئولان و اعضای هیئت ها خواست با رعایت کامل شیوه نامه و پروتکل های بهداشتی نسبت به برپایی مراسم اقدام کنند تا حتی یک نفر در عزاداری اباعبدالله به این بیماری مبتلا نشود.

به گفته وی همه هیئت ها ماسک، مواد ضدعفونی کننده آماده کرده و در زمان برگزاری مراسم عزاداری در اختیار شرکت کنندگان قرار می دهند و با توجه به مشکلات احتمالی اجازه ورود افراد بدون رعایت پروتکل های بهداشتی، ماسک به مراسم داده نمی شود.

عباس مقدم یادآور شد: بازرسان شورای مذهبی هیئت ها و مراکز بهداشت در زمان مراسم به هیئت ها مراجعه کرده و در صورت مشاهده تخلف با افراد خاطی برخورد می کنند.

وی در پایان افزود: امسال برپایی ایستگاههای سلامت جایگزین ایستگاه های صلواتی شده است و در این ایستگاهها بین افراد نیازمند و... ماسک، مواد ضد عفونی کننده و.... توزیع می شود.

نقض پروتکلهای بهداشتی در مراسم عزاداری گزارش شود

حجت‌الاسلام یدالله وحدانی‌نیا، معاون دادگستری خراسان‌جنوبی هم، اظهار کرد: اکنون و در شرایط فعلی نیازمند رعایت پروتکل‌های دقیق بهداشتی در مراسم هستیم و این امر بارها در فرمایشات مقام معظم رهبری نیز دیده می‌شود.

وحدانی‌نیا ادامه داد: بر طبق آموزه‌های اسلام، اگر فردی با علم نسبت به بیمار بودنش در محافل و مجالس عمومی شرکت کند، این اقدام او می‌تواند حکم قتل، تهدید به قتل و یا شروع به قتل تلقی شود.

وی با بیان اینکه مصوبات ستاد کرونا یک حکم حکومتی است، افزود: گاهی مردم به‌دلیل نادیده گرفتن و یا خستگی این پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند، اما اکنون بیش از همیشه نیازمند رعایت هستیم.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان‌جنوبی بیان کرد: اگر فرد یا افرادی در این شرایط پروتکل‌های بهداشتی را مراعات نکند، باید با او برخورد شود، چراکه اقدام او تهدیدی علیه سلامت عمومی جامعه است.

وحدانی‌نیا اظهار کرد: گاهی احساسات فراتر از عزاداری برای امام حسین (ع) پیش می‌رود، اما نباید مجالس را به هر شیوه برگزار کرد. مجالس عزاداری و هیئت‌های مذهبی در رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید الگویی برای دیگران باشد.

وی گفت: عدم رعایت مقررات بهداشتی باتوجه به اینکه نتیجه‌ای نامساعد در پی دارد، یک منکر اجتماعی محسوب می‌شود و لازم است امر به معروف صورت گیرد، چراکه هدف قیام امام حسین (ع) نیز دوری از منکرها بود.

وی بیان کرد: هم باید خود رعایت کرده و هم دیگران را به رعایت پروتکل‌ها تشویق کنیم و اگر جایی دیدیم این پروتکل‌ها رعایت نمی‌شود، لازم است از طریق سامانه سجام و یا از طریق دادستانی‌ها اطلاع‌رسانی شود.

تعطیلی عزاداری ها در قالب همایش

محمدرضا صادق مسئول بسیج مداحان سپاه انصارالرضا (علیه السلام) خراسان جنوبی نیز گفت: تذکر مهم به هیئت های عزاداری در این شرایط بسیار شدید شیوع ویروس کرونا، رعایت پروتکلهای بهداشتی است و توصیه به مداحان و عزاداران در رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک در مساجد و حسینیه ها است.

وی همچنین از تعطیلی سایر برنامه های ویژه عزاداری در سالهای گذشته همچون همایش زینبیون و قاسم ابن الحسن (احلی من العسل) و غیره در این ایام به دلیل شیوع ویروس کرونا خبر داد.

خوشبختانه اکثر عزاداران حسینی در خراسان جنوبی، اهمیت رعایت پروتکل های بهداشتی را درک کرده اند و در مراسمات، خود و دیگران را ملزم به رعایت شیوه نامه های بهداشتی می کنند. طی مراسم های برگزار شده از ابتدای محرم تاکنون هم، هیئت‌های مذهبی با ضدعفونی کردن فضای حسینیه و انجام تب سنجی و ضدعفونی دست‌ها در ورودی ها، تلاش کرده اند تا پروتکل‌های بهداشتی مورد تاکید ستاد ملی مقابله با کرونا رعایت شود.

انتهای پیام /