از متروپل عبرت بگیریم / میلاد ایمنسازی میشود؟
اقتصادنیوز: تا همین چند روز پیش فاجعه متروپل سرخط اخبار بسیاری از رسانههای کشور بود وبسیاری از کارشناسان نگران وقوع حوادثی از این دست در سایر مناطق کشور بودند و برای مقابله با آن راهکار ارائه میدادند. اما متاسفانه پس از چند روز این فاجعه نیز کم وبیش در سیل اخبار به آرشیو رسانهها فرستاده شد، با این حال باید تاکید کرد که خطرسازههای ناایمن شهری به این سادگیها از بین نمیروند و اگر...
به گزارش اقتصادنیوز آبان ماه سال پیش مسئولان شهری اعلام کردند: گود برج میلاد تنها 6 ماه ضمانت ایمنی دارد. آن زمان برخی از نرده های شیشه ای مجاور برج میلاد ترک خورده بود.
سالهاست درخصوص این گودال عمیق در حاشیه یکی از شلوغترین بزرگراههای تهران و مرکز پژوهشهای برج میلاد هشدار داده میشود، مهدی عباسی رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران بارها نسبت به ناایمن بودن این گود در مجاورت برج میلاد هشدار داده شده است. اوایل امسال نشستی در شورای شهر تهران درخصوص تعیین تکلیف این گود برگزار شده است. گزارشی نیز درخصوص ایمنی این گود و تاثیری که برسالن همایش های برج میلاد گذاشته تهیه شده است.
در این گزارش آمده است که شواهد پایش و ثبت شدهای وجود دارد که نشاندهنده تغییر شکل، چرخش یا جابجایی دیوارههای قائم گودبرداری پیرامون ساختمان همایشهای برج میلاد است.
آثار تغییر شکل شامل ترکخوردگی و شکستگی در نماسازیها، تابیدگی قاب پنجرهها، تغییر شکل جانپناه شیشهای بالکنها و شکستگی شیشههای پنجرهها، در سازه ساختمان «مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد» علی الخصوص در محدوده درزهای انقطاع ساختمان وجود دارد؛ بهطوریکه گاهی اقدام به ترمیم سنگهای نما، قاب پنجرهها و شیشههای جان پناه بالکنها و پنجرهها شده است. با توجه به نصب ابزار دقیق و پایش صورت گرفته عنوان شده که تغییر شکلهای رخداده در دیواره گودبرداری فراتر از حدود پیشبینی شده بوده و علی الخصوص در سالهای اخیر سرعت تغییر شکلها افزایش یافته است.
امروز نیز مدیران فرمانداری و ستاد بحران تهران از گود برج میلاد بازدید کرده اند، سعید بشیری، معاون عمرانی فرمانداری تهران درحاشیه بازدید از گود برج میلاد و در جلسه اضطراری مدیریت بحران در خصوص گود برج میلاد گفت: آنچه که در جلسه مطرح شد نشاندهنده این است که عزم مسئولین و اقدامات به سمت ایمنسازی این گود حرکت میکند. ما نیز در فرمانداری تهران تلاش خواهیم کرد اگر در ارتباط با این موضوع مصوبهای ارسال شود پروسه بررسی آن در کمترین زمان ممکن انجام شود.
وی تاکید کرد: بیتردید باید موضوعات مربوط به آبیاری فضای سبز مجاورت این گود با حساسیت بالا و در نظر گرفتن نکات ایمنی مورد توجه قرار گیرد و اگر نیاز است نسبت به اعمال محدودیتها تصمیمگیری شود تا در نهایت با تسریع در فرآیند ایمنسازی دغدغه شهروندان حل و فصل شود.
در بخش دیگری از بازدید مسئولین مدیریت بحران از گود برج میلاد، هادی حقبین سرپرست سازمان عمرانی مناطق و نماینده معاونت فنی عمرانی شهرداری تهران نیز با حضور در جمع خبرنگاران گفت: مدتهاست این گود رها شده بوده و زمان زیادی از دست رفته است. اما درحال حاضر در دو بخش عملیات اجرایی ایمنسازی آن آغاز شده و امیدواریم ظرف دو هفته آینده به عملیات سرعت دهیم تا بتوانیم تا پایان سال جاری ایمنسازی گود را انجام دهیم.
وی ادامه داد: ایمنسازی این گود حدود 150 میلیارد تومان برآورد اولیه مالی دارد که تصور میکنم در تامین اعتبار آن مشکلی وجود نداشته باشد.
حقپرست تاکید کرد: با همکاری سازمان مشاور اقدامات پیگیری خواهد شد و به صورت روزانه رفتار گود رصد میشود و به محض ایجاد مشکل اطلاعرسانی انجام خواهد شد. همچنین در سازه برج نیز هیچ مشکلی ایجاد نشده است.
علی نصیری هم، پس از پایان جلسه اضطراری بررسی وضعیت گود برج میلاد که پیش از ظهر امروز در محل این برج برگزار شد، با حضور در جمع خبرنگاران گفت: امروز جلسه اضطراری مدیریت بحران با رویکرد پیشدستانه و با هدف ارتقاء ایمنی برگزار شد. خوشبختانه شاهد شکلگیری همکاری خوب فرمانداری و استانداری تهران و همه قسمتهای شهرداری تهران با یکدیگر در این حوزه هستیم. همچنین با توجه به دستور شهردارتهران مقرر شد گود برج میلاد که در دورههای گذشته به دلایل مختلفی بلاتکلیف مانده است تعیین تکلیف شود.
وی ادامه داد: کارگروهی به صورت مجزا تعیین تکلیف اساسی سازه گود را پیگیری میکند اما ما در مدیریت بحران ایمنی گود را مورد رصد و پیگیری قرار دادهایم. عملیات اجرایی ایمنسازی گود پیشتر و از اوایل خردادماه آغاز شده اما در جلسه امروز بحثهایی در خصوص تامین نقدینگی مطرح شده و همچنین تصمیماتی در مورد اعمال محدودیت آبیاری فضای سبز در مجاورت گود برج میلاد اتخاذ شد.
نصیری اضافه کرد: مقرر شد هیات کارشناسی بررسی رفتار سازه مرکز همایشهای برج میلاد را انجام دهند و با توجه به این موضوع نسبت به پذیرش اجرای برنامههایی همچون کنسرتها ظرف مدت 10 روز تصمیمگیریهای لازم انجام شود و اگر لازم بود محدودیتهایی اعمال کنیم.
وی تاکید کرد: مقرر شد عملیات عمرانی ایمنسازی گود در زمانهایی که برگزاری مراسمات در این ساختمان انجام میشود همزمان نباشد. این ایمنسازی حدود یکسال زمان میبرد اما از همان ابتدا و به مرور که این عملیات عمرانی آغاز میشود افزایش ایمنی برج محقق میشود. بیتردید کار ایمنسازی تنها محدود به گود برج میلاد نخواهد بود و خود سازه برج تونل رابط اتوبان حکیم و برج میلاد و... نیز بررسی و اسکن کاملی از این مجموعه در حوزه ایمنی انجام خواهد شد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: ایمن سازی در شهر تهران را شهرداری از مجموعه خود آغاز کرده و با سرعت بیشتری به شهر تسری پیدا کند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در خصوص اعمال محدودیت برای حضور شهروندان در مجموعه مرکز همایشهای برج میلاد تهران گفت: مردم نگران نباشند. مسئولین با دغدغه و حساسیت موضوع را پیگیری میکنند وزیر کشور و شهردار تهران دستورات لازم در این خصوص را ابلاغ کردهاند و پیگیر این موضوع هستند که نشاندهنده دغدغه و حساسیت مسئولین است لذا مردم نباید نگران باشند.
همچنین حامد یزدیمهر، سرپرست مدیریت بحران استان تهران نیز درحاشیه بازدید از گود برج میلاد با حضور در جمع خبرنگاران اظهارکرد: با توجه به حساسیت سازه برج میلاد به عنوان نماد تهران موضوع ایمنی این گود و ایمنسازی آن با حساسیت کاملی پیگیری خواهد شد. ما نیز در استانداری تهران دغدغههای شهروندان را پیگیری خواهیم کرد اما باید اعلام کنیم جای نگرانی نیست چرا که قبل از هر حادثهای مسئولین مرتبط پای کار آمدهاند تا نسبت به ایمنسازی این گود اقدام کنند.
وی ادامه با بیان اینکه کار ایمنسازی گود برج میلاد آغاز شده است، ادامه داد: البته کار عظیمی است و باید تمام موضوعات فنی در خصوص ارتقاء ایمنی گود در نظر گرفته شود لذا زمانبر خواهد بود و چیزی حدود یکسال به طول میانجامد.
باید منتظر ماند و دید وعده مسئولان شهری برای ایمنسازی این سازه بزرگ شهری به سرانجام خواهد رسید یا باید هرلحظه دلنگران حادثهای در آن بود.
همچنین بخوانید