سه‌شنبه 6 آذر 1403

اسب‌های بومی ما برای حضور در رشته های المپیکی مناسب نیستند

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
اسب‌های بومی ما برای حضور در رشته های المپیکی مناسب نیستند

دبیر فدراسیون سوارکاری گفت: رقابت بین ما و دلارهای نفتی از چالش های رشته سوارکاری برای حضور در مسابقات آسیایی و بین المللی است.

کاظمیان در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: در حال حاضر یکی از بزرگترین چالش‌های ما تهیه اسب های خیلی خوب است تا بتوانیم در مسابقات آسیایی و بین المللی حضور پیدا کنیم و توان رقابت با اسب های چند میلیارد تومانی را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه رشته سوارکاری در مسابقات المپیک دارای چند رشته است، افزود: متاسفانه اسب‌های بومی ما برای حضور در هیچ یک از این رشته های المپیکی مناسب نیست.

وی تاکیدکرد: مهمترین اقدامی که باید در این زمینه صورت گیرد تا اسب های بومی کشور بتوانند در مسابقات آسیایی و بین المللی حضور پیدا کنند، توجه ویژه به امر اصلاح نژاد اسب ها است.

کاظمیان تصریح کرد: باید برای حضور در مسابقات مذکور و توسعه ورزش سوارکاری به سمتی گام برداریم تا اسب هایی را تولید کنیم که برند ایرانی باشد و توانایی رقابت با اسب های چندین میلیاردی را داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه باید از مرحله تولید سنتی خارج شویم، خاطرنشان کرد: بنابراین باید یک نقشه راه برای تولید اسب های ورزشی داشته باشیم و در همین راستا باید فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی جهت اصلاح نژاد و تولید اسب های ورزشی بر روی آن صورت گیرد.

به گفته وی در ایران اسب خالص باارزش وجود دارد اما آن ها مناسب حضور در مسابقات رشته های مختلف ورزش های سواره نیستند و باید اصلاح نژاد بر روی آن ها صورت گیرد.

وی بیان کرد: فدراسیون سوارکاری آمادگی همکاری با کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی جهت تدوین استراتژی تولید و اصلاح اسب های ورزشی با استفاده از نژادهای بومی کشور را دارد تا در سال جهش تولید بتوانیم اسب های ورزشی مناسب را تولید و به دنیا صادر کنیم.

دبیر فدراسیون سوارکاری با بیان اینکه انجام این کار و موفقیت در آن ارزآور و پول ساز برای کشور است، ادامه داد: باید در این زمینه سرمایه گذاری انجام شود و متاسفانه برای امر سرمایه گذاری استقبالی نمی شود چراکه هنوز تصور بر این است که اسب متعلق به افراد پولدار است و امیدوار هستیم وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه (امر تحقیقات و اصلاح نژاد) ورود جدی داشته باشد.

وی در ادامه توضیح داد: اما برای حل این مشکل در کوتاه مدت و حضور ما در مسابقات آسیایی و بین المللی می توانیم از تولیدکنندگان بسیار خوب، اسب های خوب قابل رقابت را خریداری کنیم، بطوریکه فدراسیون سوارکاری در سه تا چهار گذشته واردات اسب را نظارت و هدفمند کرد که در این راستا بر روی کیفیت اسب ها توجه شد در نتیجه کمیت اسب های وارد شده کاهش و کیفیت آن افزایش یافت.

وی خاطرنشان کرد: اما در حال حاضر با یک چالش دیگر مواجه هستیم و آن مسئله ارز و تبدیل ارز است و در حقیقت چالش ما رقابت با دلارهای نفتی است که توان رقابت خرید اسب های چندین میلیاردی را نداریم ولی کشورهای عربی و حاشیه خلیج فارس اسب های آماده و توانمند چندین میلیاردی را خریداری می کنند.

کاظمیان تصریح کرد: در ایران ابزار ورزشی مناسب (اسب قابل رقابت با اسب های توانمند) را نداریم این درحالی است که از سوارکاران و مربیان ورزشی خیلی خوبی برخوردار هستیم، بطوریکه در مسابقات آسیایی ترکمنستان در سال 2017 توانستیم مدال برنز را از آن خود کنیم.

وی افزود: علاوه بر آن با توجه به شرایط کنونی (شیوع ویروس کرونا) امکان استخدام مربی های خارجی را نیز نداریم ولی می توانیم از توانمندی مربی های داخلی استفاده کنیم.

انتهای پیام