استادان برجستهای آثار جشنواره تئاتر مقاومت را داوری میکنند
کارگردان نمایشِ رادیوییِ «آخماز» از اردبیل، معتقد است که جشنواره مقاومت رویدادی باسابقه و با اعتبار است که استادان برجستهای آثار آن را بازبینی، بازخوانی و داوری میکنند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «آخماز» یکی از آثار موفق در جشنواره تئاتر مقاومت بود. این نمایشِ رادیویی در بخشِ رادیو تئاترِ هجدهمین جشنواره تئاتر مقاومت شرکت کرده بود و توانست سه جایزه را از آنِ خود کند.
«آخماز» تنها جایزهی بخش تهیهکنندگی را تصاحب کرد. تهیه کننده این اثر سولماز ملکی بود. این نمایش در بخش کارگردانی هم درخشید تا جایزه نفر دوم را نصیبِ شاهد مجتهدزاده کند. همچنین حسین نوروززاده بازیگر نمایشِ رادیوییِ «آخماز» جایزه نفر سومِ بخش بازیگریِ مرد را از آنِ خود کرد. به این ترتیب «آخماز» با سه جایزه توانست ردپای خوبی از خود در این دوره از جشنواره بر جای بگذارد.
مروری بر ادوار جشنواره تئاتر مقاومت | درخشش محمد چرمشیر و نادر برهانیمرندنمایی از اجرای نمایشِ رادیوییِ «آخماز» در هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت بخشِ رادیو تئاتر در این جشنواره در آبان 1401 و در شیراز برگزار شد
شاهد مجتهدزاده اردبیلی کارگردان نمایش «آخماز» درباره هجدهمین جشنواره تئاتر مقاومت میگوید: فعالیت فرهنگی هنری همانند کاشت یک دانه نیازمند مراقبت مستمر است. لذا حمایت از هنرمندان جوان مسئولیت مهمی است و مدیران در این مسیر وظیفه محوری دارند. جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت رویدادی باسابقه و با اعتبار است که استادان برجستهای آثار آن را بازبینی، بازخوانی و داوری میکنند.
جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت رویدادی باسابقه و با اعتبار است که استادان برجستهای آثار آن را بازبینی، بازخوانی و داوری میکنند.این کارگردان تاکید میکند: رادیوتئاتر هنوز در کشورمان بهصورت گسترده آموزش داده نشده است و تصوری که من از آن دارم همانند هنر نقاشی است. چراکه هر هنرمند با سلیقهای که دارد به آن ورود کرده و هنوز فرم و فاکتورهای مشخصی برای آن تعریف و تدوین نشده که یک نمایش رادیویی باید دقیقاً چه مولفه و مشخصههایی داشته باشد. ما شاهد هستیم که هر کارگردان نوع نگاه خود را اعمال کرده است و در این راستا جشنواره تئاتر مقاومت میتواند ابعاد آموزشی و فنی رادیوتئاتر را در این رویداد در قالب دوره کوتاه مدت و کارگاه تبیین کند.
جشنواره تئاتر مقاومت میتواند ابعاد آموزشی و فنی رادیوتئاتر را در این رویداد در قالب دوره کوتاه مدت و کارگاه تبیین کند.کارگردان نمایش «آخماز» میگوید: بیشتر تمرکز و زمانم را برای نگارش نمایشنامه، داستان و فعالیتهای هنری صرف میکنم. بالاتر از 90 درصد وقتم برای تولید محتوا با محوریت رزمندگان دوران دفاع مقدس صرف میشود و بهنوعی کار هنریام را وقف مسیر شهدا کردهام و همواره بهدنبال خاطرات ناب ایثارگران و خانوادههای شهدا هستم. چراکه نسبت به این قشر خودم را مدیون میدانم. زمانی این عزیزان با دست خالی مقابل دشمنان این ملت ایستادهاند، پس وظیفه ذاتی من بهعنوان یک هنرمند فعالت در این زمینه است.
او درباره متنِ نمایش «آخماز» تاکید میکند: این نمایش نوشته سولماز ملکیدائم است و داستان آن مربوط به بخشی از تاریخ اردبیل است؛ میدانید که بخشهایی از آذربایجان سالیان سال و بارها به هر بهانهای مورد هجوم و تصرف ارتش سرخ شوروی بوده است که این نمایش به برخورد یک ژاندارم ایرانی با افسر ارتش شوروی مربوط میشود.
نویسندگان هم معمولا سراغ سوژههایی میروند که موضوعشان برای مخاطب آشناست. درحالی که به سراغ کار تاریخی رفتن نیازمند وقت، حوصله و جسارت است چراکه باید تحقیق و پژوهش دقیق صورت بگیرد؛او ادامه میدهد: بسیاری از نمایشهایی که به موضوعِ دفاع مقدس میپردازند، بارها اجرا شدهاند. نویسندگان هم معمولا سراغ سوژههایی میروند که موضوعشان برای مخاطب آشناست. درحالی که به سراغ کار تاریخی رفتن نیازمند وقت، حوصله و جسارت است چراکه باید تحقیق و پژوهش دقیق صورت بگیرد؛ خوشبختانه نویسنده «آخماز» برای این نمایش وقت گذاشته است و حتی در روستایی که این اتفاق در آن رقم خورده حضور پیدا کرده و با افراد مختلف صحبت کرده است.
شاهد مجتهدزاده اردبیلی کارگردان نمایشِ رادیوییِ «آخماز» فعالیت خود در عرصه هنرهای نمایشی را از سال 1359 و از 9 سالگی آغاز کرده است. او حدود سالهای 1366 به کار رادیو و نمایش رادیویی علاقهمند میشود و تا به امروز این مسیر را با بازیگری، نویسندگی و کارگردان ادامه داده است. با مراکز اردبیل و قزوین همکاری داشته و تاکنون 64 نمایشنامه رادیویی نوشته و در جشنوارههای فجر، مقاومت و تولیدات مراکز شرکت کرده است.
عوامل نمایش «آخماز» عبارتند از: نویسنده و تهیه کننده: سولماز ملکیدائم. کارگردان: شاهد مجتهدزاده اردبیلی. بازیگران: علی حسنزاده، حسین نوروززاده. نوازنده: حسین نوروززاده. طراح و افکتور: کیوان باقلاچی. صدابردار: قاسم لطفی.